I kiedy teraz kazał Ci przyjść?U mnie to był 5t6d wg usg, a wedlug om 6t3d.Ale zarodek maleńki, 3mm zaledwie. Dobra chwile lekarzowi zajelo, zanim go zlokalizował
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
I kiedy teraz kazał Ci przyjść?U mnie to był 5t6d wg usg, a wedlug om 6t3d.Ale zarodek maleńki, 3mm zaledwie. Dobra chwile lekarzowi zajelo, zanim go zlokalizował
![]()
11 maja, ale tak jak pisalam wczesniej, jutro ide na wizyte, ktora mam zaplanowana od dwoch tyg.I kiedy teraz kazał Ci przyjść?
O losie..Hah mi w lm dal gosciu karte ciazy bez bety, testu.. po badaniu ginekologicznym na fotelu -.-
Ja tez!Ja tez czekam na serduszko [emoji4]
Nie przejmuj się. Ja miałam pierwszą ciążę zagrożoną i też mnie co wizytę straszyliNo wiem ze jest.
Dal mi skierowanie na usg do 10tyg bo tego na karte nie ma i plan opieki przedporodowej z ktorym ide do rejestracji i mi badania w nim wymienione rejestrują (musisz miec tez karte ciazy od nich)
No i na tym usg mi powiedzial ze marnie to widzi.. wiecej do lm nie pojde.
W pierwszej ciazy tez mnie tam tak straszyli ;/
Ja wzięłam zaświadczenie ostatnio ale nie miałam świadomości że trzeba. Też muszę iść do Endokrynologa.. Ciekawe czy będą chcieć aktualnych zaświadczeń..Na 16. W zasadzie moglabym ta wizyte odpuscic, bo bylam przeciez w piatek i widzialam serduszko, ale ta jutrzejsza wizyta jest zaplanowana od dwoch tygodni i pojde dla wlasnego spokoju jeszcze raz zobaczyc kropka, tym bardziej, ze kolejna wizyta dopiero 11 majai przy okazji wezme zaswiadczenie o ciazy, bo wyobrazcie sobie,ze owszem przyjma mnie do endokrynologa do 7 dni skoro jestm w ciazy, ale potrzebuja zaswiadczenie. To nic,ze mam karte ciazy, ze ba skierowaniumam wyrazni napisane "pacjentka w ciazy", ze jest zaznaczony kod 026. Porrzebuja jeszcze zaswiadczenie haha, boki wrywac
![]()
Z tego ci znajome mi mowily, to zalezy od przychodni. W tej, do ktorej ja ide do endo akurat wymagaja zaswiadczenia.O losie.. Ja tez!Nie przejmuj się. Ja miałam pierwszą ciążę zagrożoną i też mnie co wizytę straszyli. Dałam radę. Tzn Ja wzięłam zaświadczenie ostatnio ale nie miałam świadomości że trzeba. Też muszę iść do Endokrynologa.. Ciekawe czy będą chcieć aktualnych zaświadczeń..
Z tego ci znajome mi mowily, to zalezy od przychodni. W tej, do ktorej ja ide do endo akurat wymagaja zaswiadczenia.![]()
Ja od 3 miesiecy biore euthyrox na obnizenie tsh, bo mialam zbyt wysokie i wg mojego gina moglo utrudniac zajscie w ciaze. A teraz w ciazy powtarzalam badania, skacze mi tsh i mam prawdopodbnie lekko za wysokie jak na pierwszy trymestr, dlatego ginekolog skierowal mnie do endo, zeby on zadecydowal o ewentualnej zmianie dawki.A dlaczego idziecie do endo? jesli mozna wiedziec![]()
A jaki powinien byc wynik tsh?Ja od 3 miesiecy biore euthyrox na obnizenie tsh, bo mialam zbyt wysokie i wg mojego gina moglo utrudniac zajscie w ciaze. A teraz w ciazy powtarzalam badania, skacze mi tsh i mam prawdopodbnie lekko za wysokie jak na pierwszy trymestr, dlatego ginekolog skierowal mnie do endo, zeby on zadecydowal o ewentualnej zmianie dawki.
Podobno w pierwszym trymestrze tsh nie powinno przekraczac 2.5.A jaki powinien byc wynik tsh?
A to u mnie 1 z kawalkiem ;-)Podobno w pierwszym trymestrze tsh nie powinno przekraczac 2.5.
Wiktoria od 05 jest wynikWynik jest od 9-130 jaam 29.92 niby lekarz nie każe się martwić a ja jestem przerażona w piątek mam wizytę