reklama
reklama
Nie wiem co zrobić z wakacjami bardzo chciałabym gdzieś polecieć np. W czerwcu.. Np Grecja jakąś wyspa, moje córka nigdy nie była za granicą.. Ginekolog mówi że można latać do ok 32 tyg... Ze robili różne badania na stuardesach i że latanie nie ma wpływu na ciąże .. Ale ja sama nie wiem.. A jak będzie gwałtowne lądowanie, ??
W poprzedniej ciąży byłam w Polsce kilka razy, zawsze samolotem, i nic się nie działo. Niektórzy odradzają pierwszy trymestr, ze względu na zmianę ciśnienia i większą wrażliwość płodu, ale potem to już hulaj dusza. Lećcie śmiało, niech się córka nacieszy wakacjami, bo z maluchem trudniej. Uważaj tylko na niesprawdzone lokalne przysmaki, to tym martwiłabym się bardziej, niż lotem ;)

Jeśli ciąża jest zdrowa i nie ma żadnych komplikacji, to nie ma przeciwwskazań do lotu samolotem. Jeśli jednak jest jakiekolwiek zagrożenie to nie ryzykowałabym i najlepiej zapytać gina czy można.

Ja acard (150) biorę z uwagi na wcześniejsze poronienia, on rozrzedza krew co wpływa na lepsze krążenie w macicy.

A czy któraś z Was bierze metforminę?

Jeśli chodzi o piersi to z tym obiawem chyba nie ma reguły. W ostatniej (utraconej) ciąży bolały mnie tak, że nie mogłam spać. Teraz bolą mnie tylko od strony pachy i nie wiem czy to dobrze, czy nie...
Wieczne pytania

Mnie bola ale jesli je dotykam :) ale tak dziwnie bo od strony pachy bola bardziej :)
O to to! Ja tez tak mam. Są napuchnięte a bola wlasnie od strony pach.
Jeśli ciąża jest zdrowa i nie ma żadnych komplikacji, to nie ma przeciwwskazań do lotu samolotem. Jeśli jednak jest jakiekolwiek zagrożenie to nie ryzykowałabym i najlepiej zapytać gina czy można.

Ja acard (150) biorę z uwagi na wcześniejsze poronienia, on rozrzedza krew co wpływa na lepsze krążenie w macicy.

A czy któraś z Was bierze metforminę?
Ja biore metformine, ze wzgledu na pcos. Ale chyba bedziemy odstawiac, pomogla zajsc w ciaze, wiec swoje zadanie spelnila :)
Acard rowniez biore.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry