Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
O rany! A ta 3:30 czemu? Nie wystarczy na czczo?
No niestety w ciąży normy cukru są bardzo restrykcyjne, normalnie przecież cukier 96 jest idealny i nie wzbudza podejrzeń. Dobrze, że teraz zwiększyli normy 1h po posiłku do 140, bo kiedyś było 120 i trzeba było baaaardzo uważać.
Mi sie tez czesto zdarza nie zapytac o cos, a pozniej sie zloszcze na siebie. To chyba normalneNa prenatalnych powinien byc okrelony ten najdokladniejszy termin porodu, ja na razie mam wpisany w karcie ciazy tylko ten z ostatniej miesiaczki...![]()
Ja cale zycie mialam cukier w normie i to zawsze gdzies po srodku, nawet nie zblizalam sie do granicy dlatego to duze zaskoczenie dla mnie...
@Alexa1905 rozumiem, gdyż też ma czczo było mi najtrudniej utrzymać poziom cukru. Ważne jest by uważać na to ci się je, bo właśnie w nocy wychodzą wszystkie grzeszkii trzeba pamiętać by przerwa między posiłkami nie była większa jak 8h, bo wtedy zaczynają być problemy z wyższym cukrem i ciałami ketonowymi.
@Alexa1905 jeśli nadejdzie Cię ochota na czekoladę to skuś się na gorzką - gorzka nie podnosi cukruno i gorzka czekolada, jeśli odstawi się zupełnie cukier jest słodka
![]()