Dagaa11
Fanka BB :)
Wlasnie dlatego ja wole juz zaplacic, ale miec usg co wizyte i byc spokojniejszaA jaki jest sens chodzić na wizyte bez usg ? [emoji4]
Czasami podziwiam kobiety za ich spokój i czekanie ileś tyg na kolejne badanie [emoji4]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Wlasnie dlatego ja wole juz zaplacic, ale miec usg co wizyte i byc spokojniejszaA jaki jest sens chodzić na wizyte bez usg ? [emoji4]
Czasami podziwiam kobiety za ich spokój i czekanie ileś tyg na kolejne badanie [emoji4]
No dokładnie [emoji4]Tak, tak usg tzw. prenatalne ma każda z nas niezależnie od wieku. A jeśli ktoś ma powyżej 35 lat, albo ryzyko genetyczne jest kierowany do specjalizującego się ośrodka w badaniach prenatalnych gdzie wykonane jest usg genetyczne + test PAPPA i nie ma opcji by wtedy trafić na kogoś kto się na tych badaniach nie zna![]()
A jak sie nazywa taka lista, zebh mozna bylo sorawdzic? Albo jak masz to najlepiej podesli linkaNo dokładnie [emoji4]
No i na prenatalne usg też polecam lekarza z certyfikatem bo Ci bez czasami cuda wianki opowiadają bo nie mają przeszkolen do tego a robią bo sobie robią dla kasy.
Ja lekarza do którego mam iść tez na liście sprawdzałam chociaż wiedziałam że ma
Trzymam kciuki! :*Cześć dziewczyny. Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytęJestem strasznie zdenerwowana, to decydującą wizyta, okaże się czy drugie serduszko zaczęło już normalnie pracować, na poprzedniej biło bardzo wolno. W sumie pogodziłam się już z oboma scenariuszami, jednak mój mąż upiera się, że będzie dwójka i boję się jego ewentualnego rozczarowania. Według om 9t5d. W nocy coraz częściej dokucza mi ból kręgosłupa w odcinku lędźwiowym, poprzynosiłam poduszki z pokoju gościnnego i podkładam gdzie się da
Wizyta o 12, dam znać co i jak po południu. Trzymajcie się
![]()
Ja nie miałam w poprzedniej ciąży, chyba ze miałam a nie pamietam. Chodzi mi o test papa.No to raczej się nie załapie, bo wiekowo się nie łapie, poronień nie miałam to moja pierwsza ciąża, w rodzinie jeden przypadek ale to kuzynostwo mojego taty miało chore dziecko więc pokrewieństwo odległe czyli zostaje mi mój doktorek. Zastanawiam się czy w ogóle robić. Dziewczyny robiliście w poprzednich ciążach?![]()
Tak po 35 r.ż. są refundowane.Cos mi swita, ze powyzej 35 lat, ale nie jestem pewna.
I ja jestem za na 500+ od poczęcia a nie od urodzeniaNo tak to az noe bo ja na pożyczkach ciągle u mnie to tysiącami idzie ale czekam na moje szczęście i wierzę ze tym razem dotrwamy![]()
Juz mam stres przed poniedziałkiem : p
U mnie już wszyscy najbliżsi wiedzą i stomatolodzy z którymi współpracuje też. Nie zawalają mnie tak robotąKiedy planujecie mówić swoim bliskim o ciążach? U nas od początku wiedzą nasi rodzice, ale chciałabym już powiedzieć babcią i rodzeństwu tylko boję się, że jednak coś jeszcze może pójść nie tak, a moja babcia np nie zachowa dla siebie radosnej nowiny i obdzwoni pół rodziny.. Kiedy ryzyko poronienia spada?
Trzymam mocnoCześć dziewczyny. Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytęJestem strasznie zdenerwowana, to decydującą wizyta, okaże się czy drugie serduszko zaczęło już normalnie pracować, na poprzedniej biło bardzo wolno. W sumie pogodziłam się już z oboma scenariuszami, jednak mój mąż upiera się, że będzie dwójka i boję się jego ewentualnego rozczarowania. Według om 9t5d. W nocy coraz częściej dokucza mi ból kręgosłupa w odcinku lędźwiowym, poprzynosiłam poduszki z pokoju gościnnego i podkładam gdzie się da
Wizyta o 12, dam znać co i jak po południu. Trzymajcie się
![]()