reklama
reklama
Witajcie wszystkie przyszle Mamuski!
Ja również grudniowa, ale z końca termin na 27.12 Będzie to nasze pierwsze dziecko. Jesteśmy już po pierwszym USG (miesiąc temu) widzieliśmy bijace serduszko! wzruszenia nie z tej ziemi! Niestety okazalo się ze mam też dwa małe krwiaczki, dostałam duphaston 2x1 troszkę mnie to niepokoi. Prenatalne dopiero we wtorek im bliżej tym więcej myśli w głowie.
Witaj witaj rozgosc się I nie martw na zapas :) :) krwiaczki się wchlonal a dzidzia na pewno ładnie się rozwija :)

A czy ktoras z was oprocz mnie nie byla wogole badana recznie przez gina na fotelu?
Ja mialam u mojego 4 wizyty, na dwoch badal. Zobaczymy czy dzisiaj zbada.
Ja nie bylam ręcznie. Tylko wziernikiem. Ale chyba lepiej bo mam takiego przystojnego lekarza[emoji23]
Hahaha ja wlasnie tez mam mlodego i takiego przystojniache, choc nie w moim typie [emoji14] Jak pierwszy raz go zobaczylam to mysle sobie O NIEEE BŁAGAM HAHAHAHA. Ale jest świetnym lekarzem i to najwazniejsze [emoji14]

Czuły dotyk, pieszczota, pocałunek namiętny, później chwila uniesień i już jestem poczęty. Początkowo żem mały, niczym zboża ziarenko, z każdym jednak tygodniem rosną Ci Mateńko. Pod serduszkiem Twym siedzę, owoc Twej miłości, a o moim istnieniu świadczą Ci nudności. I tak dzionek za dzionkiem coraz większy się robię wkrótce na ekranie oglądniesz mnie sobie. Zobaczysz mnie mamusiu jak leżę cichutko i jak moje serduszko bije mi szybciutko. Kiedy będę już duży zacznę ruszać się mamo a Ty będziesz przez brzuszek głaskać mnie co rano. Będziesz mówić mi czule że jestem kochany i przez ciebie tak bardzo juz oczekiwany, a gdy pierwszym krzykiem swe przyjście zaznaczę łzy radości i uśmiech twe mamusiu zobaczę. I na piersi Twej legnę byś utulić mnie mogła by ten moment w pamięci na zawsze pozostał. :)

Witam dziewczynki ale Wy dużo piszecie zeby nadrobić to Wasze pisanie to nie lada wyczyn.....
Powiem Wam ze ja mialam dzisiaj okropny sen snily mi sie pajaki i takie male i takie ogromne mowie Wam masakra jakaś.....
Co do wyprawki tez nic nie mam bo i skad corka moja ma 12 lat wiec wszystko dawno zostalo wydane....
Co do terminu porodu to tez mam wrazenie ze do grudnia nie dotrwam termin z om 6.12 termin z pierwszego usg 5.12 a z usg prenatalnego 1.12 a po badaniach na fotelu pani doktor powiedziała ze macica jest już tak wysoko ze poród napewno bedzie wczesniej....
Witam nowe mamusie i tez sie ciesze ze mam to forum
Życzę udanych dzisiejszy wizyt

Byłam dzisiaj na małych zakupach kuchennych i ledwo wróciłam do domu, taki jest skwar dzisiaj. Wstąpiłam dość nieśmiało do sklepu z wózkami trochę pooglądać ale czułam się tam bardzo dziwnie, jakbym coś złego robiła :D haha :D ale powiedziałam pani w sklepie, że jeszcze długa droga przede mną i pewnie za kilka miesięcy wrócę na zakupy :-). Co do badania na fotelu to za każdym razem jestem badana. Raz tylko prywatnie jak poszłam do innej lekarki to powiedziała, że sobie odpuścimy badanie tylko przejdziemy do konkretów czyli usg :)

Koleżanki farmaceutki, pomocy... są jakieś domowe sposoby albo bezpieczne leki na ból gardła? Czuję jakby mnie angina zaczęła dopadać. Mój lekarz rodzinny jest bezradny i boi się cokolwiek mi przepisać. Może jakieś płukanki??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry