motylkowelove
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Flicka czyli wszystko super, gdzie radość?Witajcie, wczoraj udało mi się wbić na USG, akurat zwolnił się termin. Niestety serduszka jeszcze nie było widać. Za to jest zarodek w macicy, ciałko żolte. Na chwilę obecną 6 tydzień. Mam przyjść za tydzień. Dostałam skierowanie na TSH (w poprzedniej ciąży miałam podwyższone). Mam brać prenatal uno.
Ty się nie przejmuj pracą. Patrz na to by maleństwo było zdrowe i zrób tak, żebyś miała pensję, jak będziesz w ciązy i na macierzyńskim. Nikogo nie oszukujesz. Jeśli będziesz się dobrze czuła to pewnie bedziesz pracować normalnie - tak jakbyś w ciązy nie była. A równie dobrze mogłabyś zajśc w ciązę w czerwcu i rozmowy i wątpliwości by nie było. Ja mam z pracą też problem - ale mój W mnie uspokaja - że to najmniejszy teraz problem. Głowa do góry - najważniejsze jest maleństwo i Ty.Witajcie Kochane dziewczyny! Za wszystkie trzymam mocno kciuki i życzę miłego czwartku
Ja z kolei mam taki sam problem jak @patuśka .. w poniedziałek mam wizytę u gina w państwowej placówce, a tu się okazuje że u nich USG nie jest robione od razu, tylko potrzebne skierowanie.. w związku z tym dzwonię i się dowiaduje i mimo wszystko babka z rejestracji powiedziała żebym przyszła do tego gina i "omówiła sprawę". I pytanie do Was czy jest sens iść, czy poza USG lekarz potwierdzi ciążę? 2 testy zrobione - pozytywne, beta z wtorku 429 i planuje jutro powtórzyć.. ogólnie u tego lekarza z poniedziałku nie planuje ciąży prowadzić, umówiłam się już do innego na 30 kwietnia, w poradni w szpitalu więc tam już powinno być USG.
I pytanie również do dziewczyn znających się na prawie pracy. Z wyliczeń wynika że jestem w około 5 tyg ciąży. Obecnie pracuje na umowie o pracę na 3 miesięczny okres próbny do końca kwietnia. Po tym czasie mam dostać umowę na czas określony na 2 lata. Słyszałam, że gdybym powiedziała teraz o ciąży - mogą mnie zwolnic, a zrobić tego nie mogą tylko wtedy jak minie 3 miesiąc ciąży (miesiąc liczony jako 28 dni). Chodzi mi o prostu o to, że gdyby lekarz wysłał mnie na L4 już teraz, na okresie próbnym, nie miałabym potem środków do życia.. w związku z tym chce pracować ile się da (to jest sklep sportowy) i o ciąży powiedzieć jak będę już chroniona prawem pracy.. wiem jak to wygląda i pomyslicie że chce naciągnąć państwo na koszta.. ale nie wiem co robić.
Jeszcze raz miłego dzionka i trzymam za Was wszystkie mocno kciuki :*
Cieszę się kochana i to bardzo.Flicka czyli wszystko super, gdzie radość?
Ja mialam dokladnie tak samo. Dlatego teraz bedzie wszystko git![]()