reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

To nie jest tylko kwestia bioder, chusta otula całe dziecko i wspiera kręgosłup, żadne nosidło tego nie zrobi :)
A nie lubisz chust wizualnie czy chodzi o motanie? Bo może elastyk? Na zimowe dziecko w sam raz.
Głównie wizualnie. Dla mnie to po prostu brzydkie. Mam nadzieje, ze nikogo nie uraże, zdaje sobie z tego sprawe, ze chusty sa.o wiele leosze dla dzidcka niz nawet najlepsze nosidła, ale w zyciu sie do nich nie przekonam. Motanie to tez dla mnie czarna magia,choc wiem ze to kwestia wprawy.
Dzięki Daga, ale jest chyba tez coś w tym, żeby w pierwszym trymestrze zabardzo brzuszka nie masować? Z tego co kojarzę to coś takiego do mnie lekarz mówił w pierwszej ciazy.
A właśnie nie pamiętam od którego tygodnia zalecal smarować?
Z synem stosowałam perfekte mame i żaden rozstęp się nie pojawil :). Teraz jakoś tak ten bio-oil zamówiłam. Zobaczę jak będzie po pierwszym opakowaniu...
Tak, chodzi o to,zeby niby nie masowac brzuszka, bo moze wywołac skurcze. Choc moj lekarz twierdzi, ze to lekka głupota i przewrażliwienie.
Moze za ogolnie napisalam o tym pierwszym trymestrze. Ja np stosuje balsam od samiusienkiego poczatku ciazy, bo u nnie najwiecej rozstepow pojawilo sie na udach i biodrach, natomiast na brzuchu prawie w ogole.
Są nosidla dla noworodków. Nie wisiadla.
Znajdę to podrzucę link
No wlasnie, chodzi mi o porzadne nosidlo dla noworodkow, a nie takie typowe wisiadł dla starszakow :) bede wdzieczna za link :*

reklama
Widzę, że większość z Was (albo i wszystkie) macie już dzieci [emoji6] a jestem ciekawa czy też są tu przyszłe mamusie które są w pierwszej ciąży? Z ciekawości pooglądałam dziś filmiki wyprawkowe na yt i załamałam się, bo nie odróżniam body od pajacyków, kaftaników od otulaczy i jeszcze rożków... chyba przydadzą mi się przynajmniej 3 kursy w szkole rodzenia i to natychmiast [emoji3][emoji3][emoji85]

@anna.24 hej, to nie jesteś sama ja też jestem w pierwszej ciąży i chyba najmłodsza z Was wszystkich bo mam 22 lata, jestem trochę przerażona chociaż kontakt z dziećmi miałam i niby wiem co i jak ale taka codzienna opieka nad własnym mnie stresuje, zastanawiam sie czy dam sobie radę ale z drugiej strony liczę na to, że instynkt się odezwie i pokieruje mnie co i jak :D

Teoretycznie są nosidła z wkładkami dla noworodków, na przykład Tula. Jak dla mnie to chwyt marketingowy, bo producent przecież nie napisze, że chusta lepsza. Osobiście swojego dziecka bym w tym nie nosiła, ale każdy sam podejmuje decyzje ;)
Dla dziecka siedzącego mam Manducę, to nosidło ergonomiczne, nie wisiadło. I też ma wkładkę dla noworodka, która jest po prostu śmieszna.

Głównie wizualnie. Dla mnie to po prostu brzydkie. Mam nadzieje, ze nikogo nie uraże, zdaje sobie z tego sprawe, ze chusty sa.o wiele leosze dla dzidcka niz nawet najlepsze nosidła, ale w zyciu sie do nich nie przekonam. Motanie to tez dla mnie czarna magia,choc wiem ze to kwestia wprawy.
Jasne, nie każdemu musi się to podobać, to jednak dość specyficzny styl :D Dlatego pytałam o elastyczną, bo są monotonne kolorystycznie i łatwiej je zamotać.

Teoretycznie są nosidła z wkładkami dla noworodków, na przykład Tula. Jak dla mnie to chwyt marketingowy, bo producent przecież nie napisze, że chusta lepsza. Osobiście swojego dziecka bym w tym nie nosiła, ale każdy sam podejmuje decyzje ;)
Dla dziecka siedzącego mam Manducę, to nosidło ergonomiczne, nie wisiadło. I też ma wkładkę dla noworodka, która jest po prostu śmieszna.

Jasne, nie każdemu musi się to podobać, to jednak dość specyficzny styl :D Dlatego pytałam o elastyczną, bo są monotonne kolorystycznie i łatwiej je zamotać.
Jak nie znajde czegos co naprawde nadaje się dla noworodków, to po prostu będę korzystac z nosidła dopiero w pozniejszym czasie, wiadomo, ze nie wyrządze krzywdy swojemu dziecku. Jak już napisałam, doskonale sobie zdaje z tego sprawe, że chusty są w zasadzie niezastąpione, ale dla mnie tragiczne wizualnie. No po prostu mnie śmieszą [emoji14] i nie chodzi tutaj o to czy są kolorowe, wzorzaste czy jednokolorowe. Po prostu nie moj gust i jeśli mam wybrac, to wole dzieciątko nosic na rekach. Zresztą corke tak nosiłam jedynie na rekach, a dopiero jak była starsza to korzystalysmy z nosidła :)

@anna.24 hej, to nie jesteś sama ja też jestem w pierwszej ciąży i chyba najmłodsza z Was wszystkich bo mam 22 lata, jestem trochę przerażona chociaż kontakt z dziećmi miałam i niby wiem co i jak ale taka codzienna opieka nad własnym mnie stresuje, zastanawiam sie czy dam sobie radę ale z drugiej strony liczę na to, że instynkt się odezwie i pokieruje mnie co i jak :D

Ja też liczę na instynkt, bo nigdy nawet noworodka na rękach nie mialam i wszystko jest dla mnie kosmosem. Ale z jednej strony mnie to cieszy, bede sama sie uczyć na swoim przykładzie [emoji6] ja mam 26 lat

Widzę, że większość z Was (albo i wszystkie) macie już dzieci [emoji6] a jestem ciekawa czy też są tu przyszłe mamusie które są w pierwszej ciąży? Z ciekawości pooglądałam dziś filmiki wyprawkowe na yt i załamałam się, bo nie odróżniam body od pajacyków, kaftaników od otulaczy i jeszcze rożków... chyba przydadzą mi się przynajmniej 3 kursy w szkole rodzenia i to natychmiast [emoji3][emoji3][emoji85]
Uwierz że ja w pierwszej ciąży nie potrafiłam też odróżnić jednego od drugiego, a już co to jest kaftanik to już tym bardziej, potem jeszcze rampersy? Hehe z czasem samo przyszło [emoji4]

Ja już Mloda zaprowadzilam rano do przedszkola, potem szybkie zakupy, śniadanie i leżę plackiem w łóżku i mi zimno.
Miało dziś buc ładnie a od rana pada i 13-14stopni.
Obiad mam więc pozostaje tylko trochę ogarnąć w domu, potem po malucha, a tal ogólnie laba.

Kciuki za wizyty [emoji4]

reklama
@Dagaa11 to może nie myśl teraz o nosidle, bo choć faktycznie możesz znaleźć takie, które jest dla noworodków, w rzeczywistości małoorawdopodobne by takimi były.

Do góry