Dagaa11
Fanka BB :)
Głównie wizualnie. Dla mnie to po prostu brzydkie. Mam nadzieje, ze nikogo nie uraże, zdaje sobie z tego sprawe, ze chusty sa.o wiele leosze dla dzidcka niz nawet najlepsze nosidła, ale w zyciu sie do nich nie przekonam. Motanie to tez dla mnie czarna magia,choc wiem ze to kwestia wprawy.To nie jest tylko kwestia bioder, chusta otula całe dziecko i wspiera kręgosłup, żadne nosidło tego nie zrobi
A nie lubisz chust wizualnie czy chodzi o motanie? Bo może elastyk? Na zimowe dziecko w sam raz.
Tak, chodzi o to,zeby niby nie masowac brzuszka, bo moze wywołac skurcze. Choc moj lekarz twierdzi, ze to lekka głupota i przewrażliwienie.Dzięki Daga, ale jest chyba tez coś w tym, żeby w pierwszym trymestrze zabardzo brzuszka nie masować? Z tego co kojarzę to coś takiego do mnie lekarz mówił w pierwszej ciazy.
A właśnie nie pamiętam od którego tygodnia zalecal smarować?
Z synem stosowałam perfekte mame i żaden rozstęp się nie pojawil . Teraz jakoś tak ten bio-oil zamówiłam. Zobaczę jak będzie po pierwszym opakowaniu...
Moze za ogolnie napisalam o tym pierwszym trymestrze. Ja np stosuje balsam od samiusienkiego poczatku ciazy, bo u nnie najwiecej rozstepow pojawilo sie na udach i biodrach, natomiast na brzuchu prawie w ogole.
No wlasnie, chodzi mi o porzadne nosidlo dla noworodkow, a nie takie typowe wisiadł dla starszakow bede wdzieczna za link :*Są nosidla dla noworodków. Nie wisiadla.
Znajdę to podrzucę link