Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
SisMi no to wspaniale, że wszystko ok! Ja dziś byłam na interpretacji wyników PAPPA i jestem w niskiej grupie ryzyka jeśli chodzi o wady genetyczneA ja po usg prenatalnym, wszystko ok....normalnie kamień z serca, bo bardzo się denerwowałam.. nie powiedział mi jeszcze czy to chłopiec czy dziewczynka( 14 tydz.), powiedział, że jeszcze za szybko i łatwo o pomyłkę....powie mi dopiero na kolejnej wizycie
Hej Wena, ja mam na 29.12, więc albo wyskoczy w terminie albo na święta albo na sylwestra [emoji23] Oby też w nowym roku się wykluło, mam nadzieję.Cześć grudniowe mamy!
Termin na 27.12.2019, nie ukrywam, że wolałabym urodzić już po Nowym Roku, ale co ja mam do gadania![]()
No to święta zapowiadają się ciekawie... będę niczym tykająca bomba! Mam nadzieję, że dzidziul nie zdecyduje się przyjść na świat w tym okresie, najgorszy z możliwych.
Hej Wena, ja mam na 29.12, więc albo wyskoczy w terminie albo na święta albo na sylwestra [emoji23] Oby też w nowym roku się wykluło, mam nadzieję.
Jeśli chodzi o Nifty to wiadomo, że są lepsze, ale te 2 i pół tysiąca to dość dużo jak na polskie realia zarobkowe :/
Wiesz jakby mi wyszło w PAPPa coś nie tak to też bym skołowała na nifty. Kuzynka mojego narzeczonego miała ryzyko trisomii 18 1 do 200? I poleciała dodatkowo na nifty. U siebie prywatnie za PAPPa płaciłam 160 za skierowanie i pobrnanie krwi + 120 analiza + 160 usg.Oooo byle nie w Sylwestrachociaż co rok to zawsze impreza haha.
Ja sobie zdaje sprawę, że to bardzo dużo jak na polskie realia i też nie miałam takiej "luźnej" gotówki, ale tyle co mi napsuto krwi tym PAPPA za 180 zł + USG wiadomo 250 zł... Gdybym wtedy wiedziała to, co teraz to bym poszła do kliniki, gdzie nie wymagają wyników PAPPa przy USG.
Wiesz jakby mi wyszło w PAPPa coś nie tak to też bym skołowała na nifty. Kuzynka mojego narzeczonego miała ryzyko trisomii 18 1 do 200? I poleciała dodatkowo na nifty. U siebie prywatnie za PAPPa płaciłam 160 za skierowanie i pobrnanie krwi + 120 analiza + 160 usg.
A powiedz mi wyszła Ci płeć po nifty? Bo ta kuzynka mówiła, że ten test pokazuje od razu płeć i u niej będzie chłopak [emoji16]
Fajnie to wyjaśniłaś. Będę trzymała kciuki, by wszystko było w porządku! Ja poszłam na pierwsze prenatalne do jednej babki prywatnie i nie dość, że opóźnienie wizyty wynosiło ponad 2h to nic, kompletnie nic mi nie powiedziała na badaniu. Jak spytałam na koniec czy wszystko w porządku to powiedziała, że generalnie tak ale w 22 tyg i tak będzie echo serca robić.
No i co po takich słowach można sobie pomyśleć? :/ Przeryczałam cały wieczór, że coś jest nie tak, na drugi dzień poszłam do innego lekarza prywatnie i to był strzał w 10. Na lepszego trafić nie mogłam, wytłumaczył wszystko od a do z, uspokoił i skierował na pappe dla swietego spokoju mimo dobrego wyniku usg. U niego będę prowadziła ciążę, bo nie mogłam lekarza prywatnie znaleźć więc poszłam na nfz.