Ragda
Fanka BB :)
Idziemy podobnieWitamśledzę Wasze forum od kilku dnia i postanowiłam się przyłączyć, mam nadzieję, że zostanę przyjęta
mój termin porodu wypada na 7.12. Pozdrawiam
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Idziemy podobnieWitamśledzę Wasze forum od kilku dnia i postanowiłam się przyłączyć, mam nadzieję, że zostanę przyjęta
Dziękia jeszcze ostatnio się śmiałam i mówię chłopu "ciekawe ile będzie rozwodów a ile ciąż po wirusie Covid 19"...no i wykrakałam...Kurde jak nastolatka..a tu 40 -tka w tym roku na karku
![]()
Mnie już pomidorowa męczyłaPrzypomnialyscie o pomidorowejale mam ochote teraz !!! Jutro robie na obiad obowiązkowo
![]()
Ja dzisiaj zrobiłam zupę z botwinki, pomidorów i soczewicyMnie już pomidorowa męczyłateraz chodzi za mną ogórkowa
![]()
U mnie Żurek bo wygrał w głosowaniuJa dzisiaj zrobiłam zupę z botwinki, pomidorów i soczewicy![]()
W ostatnim roku miałam 4 razy zapalenie oskrzeli. Ratował mnie wziewny budezonid.Miałam tak przy poprzedniej ciąży w tej jeszcze nie sprawdzałam, cukier miałam w normie z tarczycą też nie mam problemów za to ważę trochę więcej i mam astmę.
Witaj i gratulacje [emoji3590]Witamśledzę Wasze forum od kilku dnia i postanowiłam się przyłączyć, mam nadzieję, że zostanę przyjęta
Tak, ryzyko trisomii 21, trisomii 13, trisomii 18 i w tym ryzyko podstawowe wg wieku i skorygowane po badaniu.Czy ,któraś z Was na prenatalnym dostała rozpiskie ryzyka wg. Hromonsonow?
Brałam Alvesco, Asmenol i Serevent, teraz z racji ciąży mam tylko symbicort a po zakończonym pierwszym trymestrze dostanę jeszcze Asmenol ponieważ pulmonolog nie chce mi nie potrzebnie obciążać wątroby skoro czuję się dobrze. Dwa lata temu miałam podobny zestaw ciążowy z tym że w razie duszności miałam dodatkowo ventolin o ile dobrze pamiętam. Budezonid jest chyba zakazany w ciąży coś mi się kojarzyW ostatnim roku miałam 4 razy zapalenie oskrzeli. Ratował mnie wziewny budezonid.
Mój lekarz stwierdził, że jeśli znowu mi się powtórzą kłopoty z oddychaniem to skierowanie do pulmunologa murowane bo mogę mieć początki astmy. Jeszcze na początku tej ciąży również stosowałam budezonid bo znowu nie mogłam oddychać.
A jakie Ty bierzesz leki na astmę?