• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2020

Kurczę wiesz co ja bym pojechała do rodzinnego, jakby nie było jest to już gorączka od soboty, czyli organizm z czymś walczy. A masz możliwość wizyty rodzinnego w domu ? Może zadzwoń do swojej przychodni czy była by taka możliwość?
Dobrze, że nie ma innych dolegliwości, ale trzeba działać by się nie rozwinęły [emoji123][emoji173][emoji873]
Zdrówka dla Olusia [emoji173]
Najlepiej zadzwoń do przychodni i umów się na teleporadę. I powiedz wszystko to co nam. Lekarz niech zdecyduje czy lepiej dziecko obejrzeć. Wtedy pojedziesz i pewnie nie będzie żadnej kolejki.

Przynajmniej u mnie tak przychodnia działa. Większość załatwiają telefonicznie. Chyba, że lekarz zdecyduje o potrzebie kontaktu.
Dzięki dziewczyny :) ostatecznie zadzwoniłam i jestem z panią doktor w kontakcie telefonicznym i gdyby do 10 gorączka wróciła to mamy się umawiać na wizytę bo będzie chciała go zbadać.

reklama
Czy któraś z Was miała lub ma problem z rwą kulszowa w ciąży ?
Od 2 tyg drętwieje mi prawa noga tylko zewnętrzna strona uda jak leżę na plecach. W zeszłym tyg miałam w nocy przeszywający ból Właśnie w tej nodze i później ustało, dzis w nocy znowu ten sam ból. Wujek Google mówi ze to rwa kulszowa i ze często pojawia się w ciąży :(
Może mialas już niewykrytą dyskopatię. Ja mam właśnie dyskopatię całego odcinka lędźwiowego i trzese się na sama myśl o dalszej ciąży.. na to niestety tylko ćwiczenia i zastrzyki domięśniowo z wit. z grupy B, których poziom może spadać w ciąży, aczkowiek nie wiem czy można te zastrzyki stosować w trakcie tego stanu.

Ja się dzisiaj ważyłam i okazuje się że schudłam prawie 3/4kg. Masakra jakaś w którym tygodniu powinnam przytyć ?
Ja ogolnie schudlam 3kg ale zostalo jeszcze 1.5kg do wagi z przes ciazy. Ogolnie szybko chudne a przytyc nie jestem w stanie. Wczoraj na sorze pani ginekolog do mnie ze jestem strasznie chuda i musze przytyc zeby dzidzia miała z jakich zapasow czerpac wszystko. Ja mowie ze nie jestem w stanie, jem duzo ale zawsze mialam niedowage itp no nie umiem a ona ze musze jesc jeszcze wiecej i wiecej 😂 a ja no nie umiem przytyc nie sadzilam ze jakos zle wygladam...

Nie można? A ja piłam kilka razy.... ale przecież zdrowa jest 😱😱😱
Piłam przed ciążą bo uwielbiam zieloną herbatę i jak się dowiedziałam o ciąży to przeczytałam w internetach że spokojnie można pić. Natomiast na ostatniej wizycie pani doktor poinformowała mnie że należy unikać wszelkich naparów mających wpływ na metabolizm takich jak kawa, zielona herbata szczególnie w 1 trymestrze...

Mocz jest ok. Nie wiadomo co mnie piecze i boli i czemu takie mam parcie na mocz. Czekam na ginekologa. Lekarz wczesniej debil jakis wiedzial ze w ciazy a zaczal mi naciskac brzuch jak u zwyklej osoby czy cos niby boli. Ja mowie mu UWAZAJ DZIECKO a on aaaa okej....idiota. teraz sie tak boje ze cos mu zrobil. Ginekolog sprasdzi czy z dzidzią ok i czy to nie czasem problem ginekologiczny. Martwie sie o malenstwo tak je wynaciskal kretyn.
Lekarze to często idioci 🤦🏼‍♀️ Dobrze mieć samemu jakaś wiedzę medyczna, bo inaczej można się naciąć.

Może mialas już niewykrytą dyskopatię. Ja mam właśnie dyskopatię całego odcinka lędźwiowego i trzese się na sama myśl o dalszej ciąży.. na to niestety tylko ćwiczenia i zastrzyki domięśniowo z wit. z grupy B, których poziom może spadać w ciąży, aczkowiek nie wiem czy można te zastrzyki stosować w trakcie tego stanu.
Oj teraz już się nie dowie co tam się dzieje bez zdjęcia... Ja mam na cały odcinku lędźwiowym ale w ciąży nie odczuwałam tego specjalnie (odpukać)

reklama
Lekarze to często idioci 🤦🏼‍♀️ Dobrze mieć samemu jakaś wiedzę medyczna, bo inaczej można się naciąć.
To prawda...potem czekalam na ginekologa i juz prawie tam schodzilam z nerwow ze cos malenstwu zrobil...co najlepsze czekalam z 2/3 godziny na sorze bo kazali nam czekac po czym po takim czasie kazali mi isc na ginekologie tam 5 minut i po sprawie...tyle trzeba bylo czekac na to zeby przejsc do budynku obok...szok🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry