Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Właśnie miałam pytać co dziś gotujecie bo nie mam pomysluCo tam dzis gotujecie? U mnie papryki faszerowane ryzem i miesem mielonym, zapiekane w piekarniku a pod koniec na to ser zolty i pomidorjuz sie doczekac nie moge tylko mieso sie cos wolno rozmraża
![]()
Przebijają w szpitalu?! Szok :OZ hiszpanskim bardzo dobrze, ale tego na codzien uzywam i w domu i w pracy przedtem, nawet po katalonsku conieco rozumiem
Ale masz mloda babcie!
Ja Ci tylko powiem, ze jesli zdecydujesz sie na jakas zabawke to napewno z dobrej firmy typu Fisher Price albo Chicco, sa bezpieczne i raczej nigdy sie nie psuja.
No ja tez nie bardzo. A tutaj jeszcze masowo wszystkim dziewczynkom od razu przebijaja uszy w szpitalu po urodzeniu. Moja jako, ze nie urodzila sie tutaj i w ogole nie chcielismy jej przebijac uszu, to oczywiscie wszyscy ludzie na ulicy zgodnie mowili jaki ladny chlopczyk, pomimo rozowych sukienek. Paranoja jak dla mnie. Pamietam jak m pracowal jeszcze w szpitalach i robil zdjecia noworodkom to ludzie mowili, ze dopiero jak juz przebija coreczce uszy, ze wczesniej nie chca zadnych zdjec.
U nas mama robiła takie ziemniaczki z burakami, kiełbasą, marchewkã, boczkiem i cebulką zrobiłaś mi apetyt na takie ziemniaczki a pomysłu na obiad nie było dziękiAkurat boczku u mnie brak była kiełbasa więc zrobiłam z kiełbasapo tym weekendzie mam prawie pusta lodówkę Mąż po pracy pojedzie na zakupy lista już zrobiona
![]()
O mamo truskaweczkiNicjestem tak najedzona (przejedzona) po weekendzie, ze jem truskawki. Może zrobię jakas cienka zupkę jarzynowa bo na razie czuje, ze mi żołądek eksploduje
a ostatni konkretny posiłek zjadłam wczoraj o 15.30 jeszcze u rodziców, dziś tylko truskawki
![]()
Może złe mam skojarzenia ale jak się rodziły cielaczki u teściów to też je od razu kolczykowali kolczykami z numeremZ hiszpanskim bardzo dobrze, ale tego na codzien uzywam i w domu i w pracy przedtem, nawet po katalonsku conieco rozumiem
Ale masz mloda babcie!
Ja Ci tylko powiem, ze jesli zdecydujesz sie na jakas zabawke to napewno z dobrej firmy typu Fisher Price albo Chicco, sa bezpieczne i raczej nigdy sie nie psuja.
No ja tez nie bardzo. A tutaj jeszcze masowo wszystkim dziewczynkom od razu przebijaja uszy w szpitalu po urodzeniu. Moja jako, ze nie urodzila sie tutaj i w ogole nie chcielismy jej przebijac uszu, to oczywiscie wszyscy ludzie na ulicy zgodnie mowili jaki ladny chlopczyk, pomimo rozowych sukienek. Paranoja jak dla mnie. Pamietam jak m pracowal jeszcze w szpitalach i robil zdjecia noworodkom to ludzie mowili, ze dopiero jak juz przebija coreczce uszy, ze wczesniej nie chca zadnych zdjec.
Ja nie miałam takiego telefonu, ale nie martw się na zapas. Najważniejszy jest obraz USG, a czasami PAPP-a wychodzi zafałszowana. 3mam mocno za Was kciuki, oby było wszystko dobrze.Cześć dziewczyny mam pytanie czy którą z was miała taką sytuację że po badaniach prenatalnych miała telefon z kliniki z informacją że ma przyjechać na spotkanie z genetykiem? Dzisiaj do mnie zadzwonili że są wyniki Pappy i mam przyjechać na spotkanie z genetykiem w środę na omówienie wyniku. Nic nie chciała mi powiedzieć jestem tak roztrzęsiona, nie wiem co mam o tym myśleć