• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamy 2020

Bardzo fajna mata :) niemowlaczki lubią takie kontrasty bo najlepiej je widzą :) ja odkąd się zaczęły wymioty nie siedziałam przy maszynie :( tyle materiałów, tyle wykrojów, tyle pomysłów w głowie, a ja nie mam sił poki co 😭 ale jeszcze chwila, będę się musiała wstrzelić w tą luke między końcem wymiotów a zbyt dużym brzuszkiem do siedzenia przy maszynie 😁
@Karanga mam taki sam plan :)

reklama
Ooo super temat tu powstał. Myślicie wogole o pokoiku dla dziecka od razu? My niby mamy jeden pokój wolny ale myślałam że na razie i tak będzie spało z nami a pokoik urządzimy jak będzie gotowe... Jak Wy to widzicie i rozwiązujecie? Jestem mega ciekawa bo jest jeszcze trochę czasu.
My natomiast wzięliśmy się ostro za remont mieszkania aby bardziej je 'przystosować' dla dzidzi... I też już mam dość latania po budowlanych 😂😂

Cieszę się z Wami z udanych wizyt 💕 ja właśnie jadę na swoją wizytę w 17tc i też mam nadzieję że mojej dziewczynce nic nie wyrosło od badań prenatalnych 😂😂
Ja spróbuję osobny ;)
Z wielu powodów ta opcja bardziej mnie przekonuje. W najgorszym razie łóżeczko zawsze można przestawić do sypialni. Ale jednak spróbuję osobny bo spacery nocne mnie nie przerażają :P

Czy farbowanie włosów przed drugim trymestrem jest Ok ? Myśle o garnier Olia , jest napisane bez amoniaku . Do wizyty tydzień prawie a odrost wyglada zle ...
Ja w pierwszej ciąży normalnie farbowalam włosy u fryzjera. To co wchłonie się w skórę to tak mała dawka że nie jest groźna dla dziecka. Nie ma co panikowac. :). Pierwsza ciąża nauczyła mnie, że moje samopoczucie jest najważniejsze i żeby słuchać swojego ciała i intuicji. Teraz w drugiej ciąży jestem bardziej wyluzowana i naprawdę dopiero teraz świadomie i spokojnie cieszę się tym stanem. Pierwsza ciąża to był ciągły strach. W tej ciąży też jestem na heparynie i codziennie rano robię sobie zastrzyki w brzuch, ale jest jakoś tak bardziej na luzie :)

O kolejna szyjąca mama 😁😍 to ja pokaże kokon który uszyłam dla siostry gdy urodziła córeczkę :) kolorki sama sobie wybierała, a teraz wrócił do mnie :) zdjęcie jest już po użytkowaniu więc myślę że dałam radę bo wygląda prawie jak nowy 😁Zobacz załącznik 1134780
Super Ci ten kokon wyszedł! szkoda że ja nie mam takiego talentu. Moja babcia i mama troszkę szyją, jakieś najprostsze rzeczy a ja jakoś nie mogę załapać tak samo jak szydełkowania

Duża zdrowa dziewczyna [emoji123][emoji173] gratulacje !
Ja juz po. Zrobil usg tak jak mowilam [emoji1] nastepna wizyta tak jak miala byc czyli 26.06 dzidzia ma 8.5cm. Ssała kciuk i mocno kopała. Prawdopodobnie bedzie córcia [emoji7][emoji3059] jak pytalam o plec powiedzial ze na nastepnej wizycie za 2 tyg powie w 100% ale na dzien dzisiejszy nic miedzy nóżkami nie urosło [emoji23] a na bakterie w moczu antybiotyk.

reklama
Rany, pojechałam na zakupy, wracam i 30 stron, aleście się rozgadały [emoji85]

Co do książek i kryminałów to czytałam tylko Stiega Larssona, jak ktoś nie czytał to polecam trylogię [emoji16]

Pokoik będziemy urządzać w przyszłym roku, bo musimy w tym celu zlikwidować garderobę ([emoji24][emoji24][emoji24]), a na razie młode będzie miało kącik u nas, ale mamy dużą sypialnię, więc się pomieścimy [emoji16] Natomiast co do koncepcji... Na pewno zero różu [emoji28] Ewentualnie jakiś przygaszony i w minimalnych ilościach [emoji16] Podobają mi się właśnie te leśne zwierzątka, widziałam takie akcesoria [emoji3590] Albo odcienie beżu, granat, brąz coś w ten deseń [emoji846]

Kciuki za dzisiaj wizytujące! [emoji110]
U mnie póki co maleństwo również w naszej sypialni [emoji4]
Później, tak w ciągu trzech lat trzeba będzie dobudować pokoik. Chyba nad werandą po prostu... która na razie ma skośny dach więc trzeba bedzie to zmienić...
No zagadka będzie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry