Karanga
Fanka BB :)
Właśnie , szkoda że mi tego nikt nie powiedział w pierwszej ciąży zanim zaczęłam rzygać po ścianach od rana do wieczoraBo te mdłości to sa poranne tylko z nazwyja mam cały dzień, ale na szczęście do przeżycia
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Właśnie , szkoda że mi tego nikt nie powiedział w pierwszej ciąży zanim zaczęłam rzygać po ścianach od rana do wieczoraBo te mdłości to sa poranne tylko z nazwyja mam cały dzień, ale na szczęście do przeżycia
Czemu grosze? To nie liczą macierzynskiego na podstawie wcześniejszego zwolnienia lekarskiego?Z zusu tak. Ale to są grosze... A potem będę bez pracy![]()
GratulujęJa po wizycie. Ciąża rozwija się prawidłowo. Serduszko bije.![]()
Ja biorę Acard i poprzedniej ciąży też brałam. Taka jest decyzja mojego lekarza, choć w tej ciąży brałam go już zanim poszłam do niego na wizyte. Nie miałam nigdy robionych badań w związku z krzepliwością krwi ale przez wzgląd na poronienia lekarz woli, jak jestem obstawiona acardem na wszelki wypadek. Podobno nie szkodzi a może pomóc.Zastanawiam się nad kwasem acetylosalicylowym. Przez brak snu poczytałam sobie trochę i mam wszelkie wskazania do suplementacji w ilości 150mg na wieczór.
Waham się bo moja gin na pewno mi nie pozwoliłaby. Ma 60 lat i uważa, że niczego nie wolno. Oprócz Prenatalu Uno.
A wszystkie opracowania od 2016-2017 mówią, że wskazaniami są:
- nadciśnienie
- wiek powyżej 35
- nadwaga
- nadciśnienie w poprzednich ciążach
Są jeszcze inne ale te powyżej dotyczą mnie bezwzględnie.
Ma mnie to uchronić przed: zatruciem ciążowym, odklejeniem łożyska, przedwczesnym porodem i obumarciem płodu.
Ma któraś z Was wiedzę albo doświadczenie z Acardem lub innym aspirynowym lekiem?
Haha a może taki podryw to był? [emoji3590]Od kilku dni chodziło za mną piwko bez alkoholowe owocowe.. takie do kupienia w uk- nie pamiętam teraz nazwy.. poszlam do sklepu.. W deszczuI no facet pyta o dowód.. No nie wzięłam.. musialam dzwonić żeby mi 12 letni syn rowerem przywiózł
podobno nie wyglądam na 25 lat [emoji14] (w uk trzeba wyglądać na 25 jesli nie wyglądasz sprawdzają dowód I po 18 normalnie można kupic ) śmieszna sytuacja no tymbardziej, że to bez Alko.
No u mnie dzisiaj 6+6, wiec tez licze sie z tym, ze rzyganko moze sie dopiero zaczacWłaśnie , szkoda że mi tego nikt nie powiedział w pierwszej ciąży zanim zaczęłam rzygać po ścianach od rana do wieczorazdecydowanie wolę obecne nocne mdłości! Albo i nawet całodzienne, byle już nie to wymiotowanie... Ale to pewnie pobożne życzenie, zwłaszcza że u nie dopiero połowa 7go tygodnia... I wszystko jeszcze się może zmienić.
Haha a może taki podryw to był? [emoji3590]
Mój był taki w pierwszej ciążyJezuuu za mna chodzą strasznie... Ale moj maz w życiu by tego nie przetrawil.Ostatnio jechalam do rodzicow i dzwonilam ze jak beda w sklepie to prosze o cole i laysy cebulowe
smiali sie potem ze powiedzą
ale przynajmniej mi przeszlo
![]()
Witamy! Super słodziutka fasolkaWreszcie i ja chciałabym się przywitać
Od kiedy dowiedziałam się o ciąży to pocichutku podczytuje wasz wątek. Ale sama przed sobą trochę boję się cieszyć z tej ciąży bo ostatnią straciłam w listopadzie. No ale mam nadzieję że tym razem wszystko będzie dobrze. Dziś mam 9 tydzień, jestem po pierwszym USG w 7+2, kolejne 1 czerwca. Wrzucam zdjęcie mojej fasolkiPozdrawiam
Część i gratulujęWreszcie i ja chciałabym się przywitać
Od kiedy dowiedziałam się o ciąży to pocichutku podczytuje wasz wątek. Ale sama przed sobą trochę boję się cieszyć z tej ciąży bo ostatnią straciłam w listopadzie. No ale mam nadzieję że tym razem wszystko będzie dobrze. Dziś mam 9 tydzień, jestem po pierwszym USG w 7+2, kolejne 1 czerwca. Wrzucam zdjęcie mojej fasolkiPozdrawiam
Gratulacje [emoji3590][emoji3059]Wreszcie i ja chciałabym się przywitać [emoji846]
Od kiedy dowiedziałam się o ciąży to pocichutku podczytuje wasz wątek. Ale sama przed sobą trochę boję się cieszyć z tej ciąży bo ostatnią straciłam w listopadzie. No ale mam nadzieję że tym razem wszystko będzie dobrze. Dziś mam 9 tydzień, jestem po pierwszym USG w 7+2, kolejne 1 czerwca. Wrzucam zdjęcie mojej fasolki [emoji4] Pozdrawiam