Ilona 88
Fanka BB :)
Gdzie grubasek[emoji28]szczuplutka jesteś [emoji6]śliczny brzusio [emoji173]Patrzcie jaki grubasek ze mnie [emoji23][emoji200] dziś mam 13+3/13+5 [emoji85] druga ciąża jakby ktoś jeszcze nie wiedział [emoji28]
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Gdzie grubasek[emoji28]szczuplutka jesteś [emoji6]śliczny brzusio [emoji173]Patrzcie jaki grubasek ze mnie [emoji23][emoji200] dziś mam 13+3/13+5 [emoji85] druga ciąża jakby ktoś jeszcze nie wiedział [emoji28]
Super brzusio i zazdro opalenizny i karnacji[emoji7], ja to jestem bladzioch ,a M to ma też ciemną karnacjię, i jak się już nawet opale, to przy nim blado wypadam [emoji28]Śliczny brzusio [emoji3590][emoji3059] Grubasek ? Boziu to ja w pierwsze ciąży i mam chyba już większy [emoji51][emoji23] Ale 14+5 dzisiaj.
Ja teraz dopiero 15stego będę badać ale mi przy 4.6 od razu wrzucili na dawkę 75 i wtedy szybko spadło (tez subkliniczna niedoczynnosc). Ciekawe jak teraz po lekkim zmniejszeniu dawki.A ja właśnie odebrałam wyniki tarczycowe (robiłam bo w piątek mam wizytę a od początku ciąży walczę z podwyższonym TSH). I niestety TSH nadal za wysokie - 3,69 i to mimo ciągłego zwiększania dawki. Miesiąc temu było trochę ponad 4. FT4 w normie więc subkliniczna niedoczynność.
Już nie wiem co z tą moją tarczycą, leczę i lipa. Ginekolog telefonicznie kazała zwiększyć dawkę Euthyroxu do 75. Trochę się boję bo przecież to jest mega ważne dla rozwoju dziecka a u mnie już 15 tc. Z drugiej strony, wynik nie jest jakoś mocno podwyższony więc staram się podchodzić racjonalnie.
Czy u którejś z Was też TSH pozostawało podwyższone w 2 trymestrze pomimo leczenia?
Ja na samą myśl że usłyszy na żywo głupio się wzruszamJa niedawno znalazłam serduszko i mąż mega się cieszył jak w końcu na żywo słyszał bicie sercamega wrazenie, szkoda że jesteśmy w obecnych czasach pozbawieni możliwości dzielenia się taka radością z mężem ☹
Ja tez właśnie czujne dziołcheale babcie mi wmawiają ze wyglądam na chłopca
no i na tym nub tez 6 osób na chłopca a 4 na dziewczynkę a z prenatalnych dziewczynka
i bądź tu mądry
jeszcze 5 tyg i będa połówkowe muszę się wstrzymać z bólami
a lekarz wam powiedział ze na 90% córeczka ? Mi nie podał procentowo
![]()
Zastanawiałam się właśnie czy już powowli zamówić cos przez internet czy poczekać. W sumie pomyślałam, że na początek może by tak kupić szafę do pokoju dla dziecka? Żeby mieć miejsce na składowanie ubranekCzy kupujecie nowe meble? A może już coś macie i doradzicie jaka szafę zakupić? Dodam, że pokój, który przeznaczymy dla dziecka póki co jest pusty i nie ma w nim żadnych mebli. Metraż pokoju też niewielki - ok 2/4m.
Dokładnie [emoji846]Zobacz załącznik 1130794
Tak chyba jest domyślnie. Ja sobie jakieś dwa tygodnie temu zmieniłam na trwający [emoji106]Korzystam z tej samej apki. Tylko u mnie pokazuje tydzień 10 [emoji14] chyba mam ustawione, żeby pokazywał skończone