Karanga
Fanka BB :)
Gratuluję udanej wizyty i zdrowej córeczkiJuż po wizyciedzidzia ma 7 cm
wszystkie parametry w normie, już stres minął
![]()
Pani dr zasugerowała ze wczesna dziewczynka, ale ze może się zmienić![]()
Zobacz załącznik 1131065
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Gratuluję udanej wizyty i zdrowej córeczkiJuż po wizyciedzidzia ma 7 cm
![]()
Zobacz załącznik 1131065
Gratulacje [emoji3590][emoji3059][emoji106]Już po wizyciedzidzia ma 7 cm
![]()
Zobacz załącznik 1131065
Wiem, że łatwo tak mówić ale spróbuj podejść do tego najspokojniej jak się da, bo sam stres też bardzo wpływa na MaleństwoDziewczyny załamałam się trochędzwonili do mnie z kliniki gdzie robiłam prenatalne + pappa. Niestety wynik z krwi nieprawidłowy, prawdopodobieństwo trisomii 18 1:240
Nie wiem co dalej...na usg wszystko prawidłowe tak bardzo się cieszyłam. Lekarz mi tylko przekazał to przez telefon wspomniał o amniopunkci...lub testach genetycznych.
Ja wam wszystkim zazdroszczę ja już wyglądam jak wieloryb w 9 miesiącu przez hashimoto walczę z nadwagą teraz odkąd jestem w ciąży nie mogę brać metformaliny która pomagała mi utrzymać wagę i przez 3miesiące 10kg+ wstyd się przyznać przy 180cm wzrostu mam 100kg a 3 lata temu było 78kg
Ja też teraz mam dietę.glukometr i w razie potrzeby insulinę bo cukrzyca ciążowa narazie waga stoi ale swoje zdążyło wrócić przy każdej ciąży miałam na plusie 35 przy dwóch udawało się z tego schudnąć bez problemu a przy 3 organizm siê zbuntowałJa mam 178 cm, nie mam hashimoto a ważę 103,5 kg. Od początku ciąży przytyłam najpierw 3 a potem jeszcze kolejny 1 kg. Za namową lekarki (po podejrzeniu cukrzycy ciążowej), pilnuję co jem i teraz w ciągu niespełna 3 tygodni schudłam 1,5 kg. Mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma![]()
Dziękuję wam bardzo za słowa wsparcia dziewczyny [emoji11] [emoji11] [emoji11] [emoji11] Dzięki wam poczułam się lepiej.
A co do wyników z usg:
tr 21 r.podstawowe: 1:735 skorygowane 1:2382
tr18 r.podstawowe: 1:1654 skorygowane 1:5012
tr13 r.podstawowe: 1:5225 skorygowane QUOTE]Wyniki z usg masz bardzo ładne[emoji4],
mi ryzyko 21 wyszło pośrednie , też zastanawiałam się nad Nifty, ale koszta są dla mnie duże ,A moje ryzyko pośrednie, Myślę że w Twoim wypadku dobrze zrobić najpierw nifty tak jak dziewczyny radzą.
Te statystyki są bardzo przygnębiające, ale to tylko statystyki i będzie wszystko dobrze !!!
Gratuluję udanej wizyty [emoji7]Już po wizyciedzidzia ma 7 cm
![]()
Zobacz załącznik 1131065