Animowana
Fanka BB :)
To jakies niesprawdzone info, tylko liscie maja takie dzialanie wiec herbatki z sokiem pij ile wlezieNa to wygląda że tak, a ja czytałam jeszcze ze nie powinno się pić soku a zwłaszcza herbaty z sokiem o trochę zgłupiałam już![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To jakies niesprawdzone info, tylko liscie maja takie dzialanie wiec herbatki z sokiem pij ile wlezieNa to wygląda że tak, a ja czytałam jeszcze ze nie powinno się pić soku a zwłaszcza herbaty z sokiem o trochę zgłupiałam już![]()
Mmm ja uwielbiam takie papryki. Chociaż najczęściej wiekszosc samej papryki zostawiam, ale kocham ten jej aromat jak przechodzi na wszystko inneCo tam dzis gotujecie? U mnie papryki faszerowane ryzem i miesem mielonym, zapiekane w piekarniku a pod koniec na to ser zolty i pomidorjuz sie doczekac nie moge tylko mieso sie cos wolno rozmraża
![]()
No i super bo bardzo lubięTo jakies niesprawdzone info, tylko liscie maja takie dzialanie wiec herbatki z sokiem pij ile wlezie![]()
Co tam dzis gotujecie? U mnie papryki faszerowane ryzem i miesem mielonym, zapiekane w piekarniku a pod koniec na to ser zolty i pomidorjuz sie doczekac nie moge tylko mieso sie cos wolno rozmraża
![]()
Lista krótka, surowe mięso i ryby, niepasteryzowany nabiałCo do łososia to też normalnie robię na obiadek i smażę go na patelni
To moja pierwsza ciąża i chyba muszę sobie na lodówce zrobić kartkę czego nie powinno jeść się w ciąży
Czego mam jeszcze nie jeść?![]()
Wątróbki nie jedz. Za dużo witaminy A ma w sobie. Oprócz tego surowego mięsa i surowych ryb czyli tatar i niektóre rolki sushi odpadają. Sery pleśniowe niewskazane. Z herbatami kolorowymi (czerwona, zielona etc) też trzeba uważać .Co do łososia to też normalnie robię na obiadek i smażę go na patelni
To moja pierwsza ciąża i chyba muszę sobie na lodówce zrobić kartkę czego nie powinno jeść się w ciąży
Czego mam jeszcze nie jeść?![]()
Rzeczywiscie, pominelam wątróbkę, choć raz na jakis czas nie ma przeciwwskazanWątróbki nie jedz. Za dużo witaminy A ma w sobie. Oprócz tego surowego mięsa i surowych ryb czyli tatar i niektóre rolki sushi odpadają. Sery pleśniowe niewskazane. Z herbatami kolorowymi (czerwona, zielona etc) też trzeba uważać .
A jeśli mogę spytać to jakie jest u Ciebie wskazanie do brania neoparinu? Też na lepsze przepływy? Ja się z tym Acardem cały czas zastanawiam, niby wiem że lekarz się zna więc jak kazała mi odstawić to nie powinnam już rozkminiać, ale jednak mam małe obawy.Ja też biorę 2×1 luteinie i na wizycie 25go lekarz już mówił że odstawiamy, w ciąży z chłopcami brałam prawie do końca ciąży, i też mam nadzieję że będzie wszystko ok.
A co do zastrzyków, to ja biorę neoparin i acard codziennie.
Herbata zielona nie jest zalecana bo utrudnia wchłanianie kwasu foliowego, nie wiem jak czerwonaWątróbki nie jedz. Za dużo witaminy A ma w sobie. Oprócz tego surowego mięsa i surowych ryb czyli tatar i niektóre rolki sushi odpadają. Sery pleśniowe niewskazane. Z herbatami kolorowymi (czerwona, zielona etc) też trzeba uważać .