Asia Kasia
Fanka BB :)
U mnie dxisaj tzw prażoneCo tam dzis gotujecie? U mnie papryki faszerowane ryzem i miesem mielonym, zapiekane w piekarniku a pod koniec na to ser zolty i pomidorjuz sie doczekac nie moge tylko mieso sie cos wolno rozmraża
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
U mnie dxisaj tzw prażoneCo tam dzis gotujecie? U mnie papryki faszerowane ryzem i miesem mielonym, zapiekane w piekarniku a pod koniec na to ser zolty i pomidorjuz sie doczekac nie moge tylko mieso sie cos wolno rozmraża
![]()
Boże watrobka z cebulką i mamo zrobiłyście smakaRzeczywiscie, pominelam wątróbkę, choć raz na jakis czas nie ma przeciwwskazan![]()
Ja wczoraj czułam takie jakby prady w brzuszku po lewej stronie. Później słuchaliśmy z mezem serduszka i właśnie tam był dzidziuś i nie wiem czy to już czułam jakby ruchy... dziwne uczucie takie parzenie jakby od środka. Żadne motylki![]()
Moja babcia nazywała to prażarkiU mnie dxisaj tzw prażonemłode ziemniaczki cebula i kiełbaska w sumie to tego jeszcze bym wzięła maślankę ale obawiam się że mój żołądek tego nie wytrzyma
![]()
Dobrze wiedziec.Wątróbki nie jedz. Za dużo witaminy A ma w sobie. Oprócz tego surowego mięsa i surowych ryb czyli tatar i niektóre rolki sushi odpadają. Sery pleśniowe niewskazane. Z herbatami kolorowymi (czerwona, zielona etc) też trzeba uważać .
Akurat boczku u mnie brak była kiełbasa więc zrobiłam z kiełbasaMoja babcia nazywała to prażarkitylko zmiast kielbasy był boczek
Po wizycie jak nadal będziemy mieli zielone światło to będę korzystać kiedy tylko będzie ochotaJak masz ochotę to korzystaj póki możesz,jak bd dzidzi to już moze byc roznie☺
Zapisuje i bede probowacU nas dzisiaj zupa na winieczyli co sie nawinie
A na drugie wjedzie to:
![]()
Quesadilla z kurczakiem i warzywami
Quesadilla czyli placki tortilli podgrzane z serem i dodatkami, tutaj kawałkami soczystego kurczaka w aromatycznych przyprawach oraz warzywami - papryką, cebulą i kukurydzą.www.kwestiasmaku.com
Uwielbiamy❤
Z hiszpanskim bardzo dobrze, ale tego na codzien uzywam i w domu i w pracy przedtem, nawet po katalonsku conieco rozumiemA jak z hiszpańskim?
Ale masz mloda babcie!Apropo informowania o ciąży i radach innych na temat macierzyństwa to chce jak najdłużej utrzymać ciąże w tajemnicy przed babcia (teściowa mamy) ona teraz w wieku 67 lat przeżywa swoją druga młodość i uważa ze pozjadała wszystkie rozumy i ma „cudowne rady” na każdy temat... całe szczęście mieszka daleko wiec na razie nie zapowiada się na wizytę ale ona ma pieniądze i zupełnie inny gust niż ja i już niejednokrotnie kupowała mi drogie prezenty które wgl mi się nie podobały mimo ze mówiłam ze nie chce. Wiem ze jak się dowie to zacznie kupować mnóstwo rzeczy dla maleństwa a ja chciałabym sama powybierać szczególnie ze to pierwsze dziecko. Moja mama zawsze wspomina ze jak ona była ze mną w ciąży to nic nie mogła kupić bo ona wszystko wybierała i jej wysyłała... ja nie chce tak skończyć ale to jednak babcia![]()
Ja Ci tylko powiem, ze jesli zdecydujesz sie na jakas zabawke to napewno z dobrej firmy typu Fisher Price albo Chicco, sa bezpieczne i raczej nigdy sie nie psuja.A no i właśnie.
Naprawdę po tych prenatalnych osiągnęłam jakieś zen.
Mam pytanie do tych z Was, które już mają dziecięcia starsze. Niedługo poznam najnowszą członkinię rodziny. Będzie miała jakieś 2 tyg. Co mogę kupić w prezencie dla 2tyg dziewczynki? Tylko nie pampersy/
No ja tez nie bardzo. A tutaj jeszcze masowo wszystkim dziewczynkom od razu przebijaja uszy w szpitalu po urodzeniu. Moja jako, ze nie urodzila sie tutaj i w ogole nie chcielismy jej przebijac uszu, to oczywiscie wszyscy ludzie na ulicy zgodnie mowili jaki ladny chlopczyk, pomimo rozowych sukienek. Paranoja jak dla mnie. Pamietam jak m pracowal jeszcze w szpitalach i robil zdjecia noworodkom to ludzie mowili, ze dopiero jak juz przebija coreczce uszy, ze wczesniej nie chca zadnych zdjec.Ładnie wygląda ale osobiście nie rozumiem sensu zakładania dziecku biżuteriizwłaszcza jakiś koralików, może zahaczyć, rozerwać, zadławić się. Jestem strasznie wyczulona na tym punkcie