Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To niezle trafiliscie, malo komu się udalo taki urlop zaliczyc w tym rokuNam się udało na ostatni dzwonek poleciec i byliśmy na przełomie lutego-marca 2 tyg na Dominikanie wróciliśmy i zmajstrowalismy bąbelka☺ Wiec zaliczony urlop ☺ Chodź we wrześniu chcieliśmy jeszcze gdzieś na tydzień no ale na ta chwile planujemy nad morze do nas na kilka dni a później zobaczymy jak to się rozwinie
![]()
To takU mnie wszystkie zwolnienia widnieja w zakładce zaswiadczenia lekarskie... teraz są zwolnienia elektroniczne wiec automatycznie powinny trafić do zusu?
Nie trzebaDziewczyny czy na oddanie krwi na pappe trzeba być na czczo ? Bo nic mi nie powiedziano a szczerze nie pamietam jak to było z synem
Dziękuję za informacjęPłaci pracodawca a potem on się rozlicza z zusemu mnie też ponad 20 pracowników i mam regularnie wypłacane wypłaty 10 każdego miesiąca
![]()
To tak jak my fartem zaliczyliśmy ferie w Katarze , między wisząca wojna Ameryki z Irakiem a zaraza heheheNam się udało na ostatni dzwonek poleciec i byliśmy na przełomie lutego-marca 2 tyg na Dominikanie wróciliśmy i zmajstrowalismy bąbelka☺ Wiec zaliczony urlop ☺ Chodź we wrześniu chcieliśmy jeszcze gdzieś na tydzień no ale na ta chwile planujemy nad morze do nas na kilka dni a później zobaczymy jak to się rozwinie
![]()
ZUS ma 30 dni na wypłatę zasiłku od złożenia dokumentów przez pracodawcę i raczej nie powinni się spóźniać z wypłatą, pilnują tego bo inaczej muszą wypłacać odsetki. Dodzwonić się niestety do ZUS jest bardzo ciężko na infolinię ogólną, najlepiej mieć numer bezpośrednio do działu z zasiłkami, może kadrowa albo szefowa będą mieć? A szefowa ma podstemplowane dokumenty złożone do ZUS-u z datą złożenia? Przynajmniej łatwiej będzie się na coś powołać.Dziewczyny, które sa na l4. Macie w PUE jakąś zakładkę zasiłki? Wiem, ze sa teraz duże opóźnienia, ale zastanawiam sie czy wszystko jest okej. Szefowa twierdzi, ze zazwiozla osobiście papiery do zusu, ale na pue nie mam zadnego sladu po tym. A od maja juz zus powinien mi płacić.. Dodzwonic sie tam nie idzie...