• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
A jeszcze takie pytanie. Dziś mam 12+2 i jutro ostatni dzień na jaki mam duphaston... Lekarka kazała już odstawić (biorę jeszcze luteine dowcipna) i tak się zastanawiam czy nie za szybko z tym duphastonem mam zejść? Też w 12 czy tam 13 tyg odstawiłyście? Było wszystko ok?
Ja mam 17 tc a lekarz tylko zmniejszyl dawkę do 2 tabletek dziennie

Dziewczyny, widzę, że sporo z Was wrzuca zdjęcia ubranek wkładanych przez głowę, czy nie ma trudności w ubieraniu ich takiemu maluszkowi? Jakoś sobie wymyśliłam że to będzie karkołomne zadanie i wybieram tylko kopertowe 😮🤔
Ja przy synku zdecydowanie na początku wolałam kopertowe body lub pajacyki. Jak już dziecko nie było takie wiotkie a ja się trochę wprawiłam to było mi to obojętne. Teraz też na pewno zaopatrze się w większość kopertowych na początek.

Szczerze nie chciałam nawet brać tych 500+ (nie jestem za obecnym rządem) ale przyjaciółka mnie wyzwala 😋 powiedziała dlaczego nie mam brać tego za co płace i tutaj miała rację - chociaż nie potrzebuje będę oglądać dla dziecka na konto. Osobiście uważam że zamiast 500+ powinny być darmowe żłobki, przedszkola i lekarze. Albo 500+ tylko dla pracujących rodzin/rodzica albo w trudnej sytuacji życiowej.
Co do L4 lekarz wczoraj zapytał.kiedy chce iść na zwolnienie, jak mu powiedziałam że myślałam o sierpniu/wrześniu to zaśmiał się i zapytał czy zdążę przed porodem 🙂
Ja też w wrześniu. Dziś to ustaliliśmy 😁. Gin się zgodził.

Dziewczyny, widzę, że sporo z Was wrzuca zdjęcia ubranek wkładanych przez głowę, czy nie ma trudności w ubieraniu ich takiemu maluszkowi? Jakoś sobie wymyśliłam że to będzie karkołomne zadanie i wybieram tylko kopertowe 😮🤔

Ja przy pierwszym dziecku wolałam kopertowe, zdecydowanie łatwiejsze, bo człowiek boi się takiego maleństwa. Ale przy drugim, zastanawiałam się po co sobie utrudniać I wszystko szło przez główkę 😁

reklama
Dziewczyny gratuluje wczorajszych wizyt samych dobrych wieści na dzisiejszych. Powodzenia ja egzaminach - wiem ze stres ogromny ale później jaka ulga i satysfakcja . Co do innych grup ja tylko tu nie mam fb i innych dobrodziejsc spolecznosciowych .... wiem wiem nie istnieje 😄😄😄 .ja ledwo funkcjonuje tu od kilku dni prawie 30 stopni nie ma czym oddychac ... cudownego dnia wam zycze
Od 2 tyg nie mam fb...czuje jakbym nieżyła 😅
A jeszcze takie pytanie jaka Wam wyszła ta przezierność karku? NT? :D
U mnie 1.8
Ja jestem tego samego zdania. Nienawidze tego rządu ale i tak będę brala 500 bo to sa moje pieniadze, zabierane z kazdej wyplaty 😔 ale jak widzę ludzi co maja 7-8 dzieci i nie pracują i tylko to sie dla nich liczy to az mi sie noz otwiera...

Gratulacje!!! ❤

Ja mialam w 14+0 crl 8,3 i nt 2.0
...taaa 500+...już czuje te komentarze- "ooo znowu w ciąży? Będzie500+!hehe..."....bede traktowana jak ta maDka na socjalu...no bo czwarte dziecko przecież...nikt nie weźmie pod uwage tego że dziecko jest nieplanowane,a ja pracuje...eh 😒
Tak musisz się uspokoić stres złe wpływa. Kilka dłuższych oddechów .... a kłótnie najlepiej unikać jeśli jest taka możliwość bo jednak teraz emocje wszystkie mamy podwójnie .... :(
To że stres źle wpływa to każdy wie, ale nie zawsze da sie tego uniknąć...zwłaszcza gdy rodzina sie sypie...
To dokładnie tak jak ja ;)
Zapisze się po wizycie u swojej lekarki, czyli po 26 czerwca ;)
Też jeszcze nie mam terminu polowkowych, zapisze sie po wizycie u mojej gin, czyli po 23 czerwca 😉

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry