Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja nie idę...ze wzgledu ze moj jezyk to srednio komunikatywnyMamusie, myślałyście o szkole rodzenia? U nas powoli się otwierają i myślę nas zapisać na sierpień![]()
Jakoś po 20 tygodniu chcę nas zapisać. Jedną Szkoła rodzenia działa przy szpitalu w którym będę rodzic więc tą chyba wybioręMamusie, myślałyście o szkole rodzenia? U nas powoli się otwierają i myślę nas zapisać na sierpień![]()
To moja 3 ciąża, ale z chęcią bym poszła się doszkolić[emoji1787][emoji6] tylko szkoła rodzenia przy moim szpitalu jak narazie zamknięta...Mamusie, myślałyście o szkole rodzenia? U nas powoli się otwierają i myślę nas zapisać na sierpień![]()
To moja 3 ciąża, ale z chęcią bym poszła się doszkolić[emoji1787][emoji6] tylko szkoła rodzenia przy moim szpitalu jak narazie zamknięta...
O Boziu to nieciekawieMialam robione zeby w ostatniej ciazy I piaskowanie zeby zdjąć kamień.
Niestety nie zrobili usg
Dobrze że na usg Wsio Ok. Czesto wstydniesie to dziolchy![]()
Ja byłam ja wizycie I jednak nie zrobili usg :/
Za to dowiedziałam się że Papp A wyszło za niskie, co daje ryzyko poronienia w drugiej połowie ciazy, przedwczesnego porodu, niskiej wagi urodzinowej, stanu przedzucawkowego![]()
Dowiedziałam się również że nie będę miała badania z obciążeniem glukozy.. mimo że w ostatniej po tym badaniu wyszła cukrzyca.. zrobią mi tylko zwykle badanie na cukier.
Od 28 tyg będę miała ust co 3 tyg zeby sprawdzać jak bobo rośnie i czy będzie trzeba wywoływać wczesniej.
Wyczytałam że przy niskim papp A powinnam brać aspiryne.. A nic mi nie przepisali![]()
To nie moj dzien![]()
Usg dopiero 17.07 A potem 7.09
Za wolno pić przy krzywej właśnie nie można, mnie pospieszała i mówiła, że mam na to 2 minutyJa pilam glukoze ale nie na krzywa cukrowa tylko inne badanie i no jest mega slodka fakt, mnie troche mdliło pozniej ale mysle ze najwazniejsze pic malymi lyczkami a nie jak ja wypilam wszystko na raz prawie. Nie wiem jak tu u mnie robia w ciazy badanie glukozy czy sama kupuje czy oni juz maja
Ok dziekuje to umowie sie do dendysty na przyszly tydzien a w piatek na wizycie u ginekologa zapytam o dendyste![]()
Sama nie wiem. Najpierw byłam prawie pewna, ze pójdziemy. A teraz nie jestem już taka przekonana. Bo po pierwsze bardzo ciężko będzie z czasem u nas. Po drugie możliwe, ze jednak skorzystam ze spotkań z położna, która tez ma „szkolić” jak się potem dziecięciem zająć (a w sumie tylko to mnie interesuje z programu). Ale do jesieni (a dopiero wtedy znajdę czas) to jeszcze może mi się 5 razy zmienićMamusie, myślałyście o szkole rodzenia? U nas powoli się otwierają i myślę nas zapisać na sierpień![]()