Moja koleżanka byłam nas morskim okiem i pogotowie ja zabraloW góry nie można powyżej 2500m n p m
W Polsce nawet rysy tyle nie maja wiec spokojniea nie Rysy jednak maja 2503
jakoś się uczyłam sto lat temu, ze 2499 ;p
Nie ma znaczenia bo w wysokie Tatry i tak raczej się nie wybiorę![]()
reklama
Inaczej melasma, takie przebarwienie na twarzy (czoło policzki, broda) spowodowane nadmierna pigmentacja i hormonami ciążowymi. W ciąży nie można tego leczyć , podobno po porodzie schodzi ale baaardzo ciężko. Jak pojawi sie to do końca ciąży trzeba się z tym męczyć![]()
Mojej znajomej to zostało po ciąży (już kilka lat) i do tej pory jak wyjdzie na słońce to wyskakują b. widoczne przebarwienia. Ale to tylko jeden znany mi przypadek.
L
Lebkuchen_mum
Gość
No wlasnie na szczescie rodzice z wyprawką pomagają. Od pazdziernika odbijemy sie finansowo ale to jeszcze troche czasu a juz w pazdzierniku chcielibysmy przeprowadzke. Idziemy w weekend ogladac mieszkanie w super okazyjnej cenie i od listopada no ale nie wiadomo ile sobie zażyczą za zostawienie kuchni no i czy mozemy przejąć mieszkanie bo to nie na wynajem tylko cos jakby wlasnosciowe ze spoldzielni od panstwa...nie wiem jak to nazwac bo w polsce nie ma czegos takiego. I generalnie mozemy o takie mieszkanie starac sie dopiero za rok ale moze spojrzą na to ze w ciazy jestesmy i mieszkamy na malym metrazu...ehh oby sie udalo bo za taka cene 2 pokoje to no cudJak to mówią, pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to nic... dobrze, że masz pomoc finansowa przy wyprawce, bo sobie można czegoś odmówić, a dziecku chciałoby się dac gwiazdkę z nieba...
A teściową i jej rady pozostaw głęboko w...![]()
Rumiankowa
Fanka BB :)
No zawsze coś się może zdarzyć. Na Morskim Oku ciśnienie aż tak nie różni się od normalnego więc to był jakiś przypadekMoja koleżanka byłam nas morskim okiem i pogotowie ja zabralono ona miała taki przypadek.
Ja po górach chodzę od dziecka, byłam 1,5 roku temu na wysokości 4 tys i nie zaliczyłam choroby wysokościowej mimo średniej aklimatyzacji
Tak jak @Tygielek mówi - trzeba z pewnych rzeczy zrezygnować ale nie całkiem z aktywności
Moja koleżanka opalala się w ciazy,po porodzie ma jeszcze takie plamy na twarzy brązoweMojej znajomej to zostało po ciąży (już kilka lat) i do tej pory jak wyjdzie na słońce to wyskakują b. widoczne przebarwienia. Ale to tylko jeden znany mi przypadek.
Mania93
@Ilsia ja rolki uwielbiam, ale rok temu pojechałam z koleżanką na przejażdżkę - dziewczyna od kilkunastu lat jeździ, była wtedy w końcówce pierwszego trymestru. Po przejechaniu 200 m patyk wplatal jej się w kółko i upadła. Widok jej lecącej, przejazd karetka i czekanie na to czy z dzieciątkiem wszystko ok, było jednym z moich najgorszych przeżyć. Na szczęście urodziła zdrowe dzieciątko, ale strach towarzyszyl do końca ciąży że coś może być nie tak. Zdałam sobie sprawę, że mimo umiejętności i tego, że uważam, że umiem jeździć nie zdecyduje się na rolki w ciąży. Rower wydaje mi się zdecydowanie mniej inwazyjny.Mi ginekolog powiedziała ostatnio ,jak byłam że na rowerze i na rolkach śmiało mogę,nie wiem jak teraz,ale jak po wizycie wszystko bd dobrze to na małą przejażdżkę rowerkiem do lasu się wybierzemy,po malu oczywiście bez szaleństw
A jeśli chodzi o ćwiczenia,to też bym chętnie poćwiczyć,ale nie wiem jakie mogę wykonywać i trochę się bije![]()
A....zrozumiałam, ze sancoMi wyszły wynika z pappa źle,triSimon 21 podstawowe miałam chyba 1:350 skorygowane 1:70 więc proponowali mi aminopunkcje mój gin tez jest za tym ,ale mam to badanie za darmo muzę dlatego że źle Wyszyńskiego badanie i że względy na wiek.
Ja w maju rodziłam a jeszcze w marcu zjeżdzałam do kopalni Quido na zwiedzanie. Najpierw na jeden poziom...ale ok samopoczucie było no i potem jeszcze niżejW góry nie można bo ciśnienie większe,moja koleżanka jak była w ciąży i byli na jakimś szczycie to pojechała do szpitala![]()
karpatka87
No wlasnie na szczescie rodzice z wyprawką pomagają. Od pazdziernika odbijemy sie finansowo ale to jeszcze troche czasu a juz w pazdzierniku chcielibysmy przeprowadzke. Idziemy w weekend ogladac mieszkanie w super okazyjnej cenie i od listopada no ale nie wiadomo ile sobie zażyczą za zostawienie kuchni no i czy mozemy przejąć mieszkanie bo to nie na wynajem tylko cos jakby wlasnosciowe ze spoldzielni od panstwa...nie wiem jak to nazwac bo w polsce nie ma czegos takiego. I generalnie mozemy o takie mieszkanie starac sie dopiero za rok ale moze spojrzą na to ze w ciazy jestesmy i mieszkamy na malym metrazu...ehh oby sie udalo bo za taka cene 2 pokoje to no cud
A mąż legalnie pracuje? Bo to pewnie też ważne w takiej sytuacji
reklama
Blaankaa
Też uważam że rolki to niebezpieczny pomysł, ja też spory wypadek pamiętam że przed maturą zaliczyłam i też podziękuje
@Ilsia ja rolki uwielbiam, ale rok temu pojechałam z koleżanką na przejażdżkę - dziewczyna od kilkunastu lat jeździ, była wtedy w końcówce pierwszego trymestru. Po przejechaniu 200 m patyk wplatal jej się w kółko i upadła. Widok jej lecącej, przejazd karetka i czekanie na to czy z dzieciątkiem wszystko ok, było jednym z moich najgorszych przeżyć. Na szczęście urodziła zdrowe dzieciątko, ale strach towarzyszyl do końca ciąży że coś może być nie tak. Zdałam sobie sprawę, że mimo umiejętności i tego, że uważam, że umiem jeździć nie zdecyduje się na rolki w ciąży. Rower wydaje mi się zdecydowanie mniej inwazyjny.