reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja mam tak samo. Właśnie nie mogę się skupić w pracy. Mam pamięć złotej rybki. Dostałam teraz kilka dni wolnego ale jutro i w piątek muszę przyjść. Od soboty chyba wezmę już zwolnienie bo jestem zakręcona jak słoik 😅
czyli nie jestem jedyna xD ja ze zwolnieniem poczekam, ale pewnie pójdę od drugiego trymestru, w pierwszej ciąży pracowałam do konca 8 miesiąca, ale toteż dla tego, ze pracowałam na śmieciówce, teraz umowa o prace to sobie wynagrodzę pierwszą ciąże :p będzie po królewsku 😅😅

reklama
Kochane, mam pytanie do lekarza prowadzącego ciąże. Mam darmowa opiekę w luxmed wiec wszystkie usg i wizyty i badania szybko i bezpłatnie. Do tego lekarz który przyjmuje pracuje w jakimś tam wymiarze w szpitalu w którym chciałabym rodzic. Natomiast prywatnie chodzę do ginekologa endokrynologa który jest genialnym lekarzem i dzięki niemu i jego diagnostyce udało się zajść w ciąże.

Chciałabym chodzić i tu i tu. Jak pogodzić te dwie sprawy...
Ja chodzę do luxmedu i prywatnie. Nie widzę problemu w łączeniu tego. W Luxmedzie robie większość badań krwi, usg, mam tam stałego gina, endo, alergologa i neurologa. A prywatnie chodzę do ginekologa i też robię usg.

Zalecenia Ci się nakładają?
Od ginekologa nie, bo w luxmedzie powiedziałam, że ciąże będę prowadzić poza luxmedem ale kartę ciąży i tak mi założyli. Więc ginekolodzy z luxmedu przepisują mi co chce, a głównie słucham się tego z prywatnej praktyki, który zresztą też jest w luxmedzie😄 ale wolę do niego prywatnie chodzić bo lux med mocno hamuje lekarzy, takie korpo. Tak mi też poradziła lekarka z luxmedu, żebym wybrała jednego lekarza do prowadzenia ciąży a jak jej powiedziałam do kogo chodziłam prywatnie przed ciążą to powiedziała, że koniecznie muszę do niego dalej chodzić bo to wybitny specjalista.

Ja chodzę do luxmedu i prywatnie. Nie widzę problemu w łączeniu tego. W Luxmedzie robie większość badań krwi, usg, mam tam stałego gina, endo, alergologa i neurologa. A prywatnie chodzę do ginekologa i też robię usg.
A czy chodzisz do tego samego gina w LUXmedzie ? W Warszawie jest kiepsko z terminami do dobrego ginekologa w Luxmed.. I czy masz dwie karty ciąży ? 😊

Ja też mam 2 karty ciąży. Prywatnie i z Medicover. Ale myślę że na dłużej to trochę może się komplikować. Jak jest wszystko ok to dobrze, ale jak zaczną zmieniać zalecenia to nie będzie wiadomo kogo słuchać.

reklama
A czy chodzisz do tego samego gina w LUXmedzie ? W Warszawie jest kiepsko z terminami do dobrego ginekologa w Luxmed.. I czy masz dwie karty ciąży ? 😊
Byłam u niego kilka razy ale odkąd chodzę do niego prywatnie to już nie dubluje, za to chodzę do innych jak mi jakieś badania w pakiecie są potrzebne. Tak mam dwie karty ciąży, tylko, że jeszcze w luxmedzie nie jest aktywowana, bo lekarka nie chciała zapeszać po moim pierwszym poronieniu i dopiero jak zobaczę zarodek to mi aktywują.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry