reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziękuję. Ja to z teorii wszytko wiem. Sama wcześniej posłałam dziewczyna że trzeba jechać odrazu po odejściu wód. Ale jak się teraz dowiedziałam że to mam taki strach mnie ogarnął że nie mogę sobie z nim poradzić. A później trzeba być dłużej w szpitalu?
Rozumiem Cię, ja też się wystraszyłam jak usłyszałam, że wyszedł pozytywny.
Mi położna tłumaczyła, że po urodzeniu robią maluszkowi wymaz z uszka, jeśli wychodzi negatywny to nie trzeba zostawać dłużej, w przypadku pozytywnego nawet nie chciałam dopytywać 🙄

reklama
Rozumiem Cię, ja też się wystraszyłam jak usłyszałam, że wyszedł pozytywny.
Mi położna tłumaczyła, że po urodzeniu robią maluszkowi wymaz z uszka, jeśli wychodzi negatywny to nie trzeba zostawać dłużej, w przypadku pozytywnego nawet nie chciałam dopytywać 🙄
No już się ogarnęłam trochę. Oby tak było jak mówisz, że maluszek się nie zarazi. Biedne dzieciaczki odrazu na starcie antybiotyk.
A na kiedy masz termin?

Dziewczyny jestem podłamana 😥 wyszedł mi pozytywny wynik Gbs.. Boję się bardzo, że zaszkodzę dziecku przy porodzie 🥺
Hej, co się denerwujesz😉 ja też mam pozytywny. Lekarz jeszcze przed badaniem powiedział że absolutnie się nie przejmować gdyby wyszedł pozytywny, bo taki wynik ma 30 % kobiet. Osobiście uważam że o wiele więcej 😆 chodzi tylko o to żeby podczas porodu podali ci antybiotyk. Spokojnie🙂

Hej, co się denerwujesz😉 ja też mam pozytywny. Lekarz jeszcze przed badaniem powiedział że absolutnie się nie przejmować gdyby wyszedł pozytywny, bo taki wynik ma 30 % kobiet. Osobiście uważam że o wiele więcej 😆 chodzi tylko o to żeby podczas porodu podali ci antybiotyk. Spokojnie🙂
A bo ja odrazu w panikę wpadłam, że zjadłam coś i naraziłam maleństwo. Ciąża i hormony też swoje podkręcają. Człowiek zacznie czytać w internecie co się może zdarzyć jeśli maleństwo się zarazi i zaczyna się to wszytko w głowie kotłować. Ale już się trochę ogarnęłam bo wpadłam w taką panikę i strach że łzy mi leciały jak grochy a ja się aż zanosiłam i nie potrafiłam tego powstrzymać.

No już się ogarnęłam trochę. Oby tak było jak mówisz, że maluszek się nie zarazi. Biedne dzieciaczki odrazu na starcie antybiotyk.
A na kiedy masz termin?
Będzie dobrze, ja nawet nie biorę innej opcji pod uwagę 😊
Na 21 grudnia, ale miesiąc juz mam rozwarcie, w zeszły wtorek odszedł mi czop więc liczę na poród przed terminem, strasznie już chciałabym mieć to za sobą i być na spokojnie w Święta w domu. A Ty na kiedy?

Tak czasem lepiej nie wiedzieć i nie czytać. Niepotrzebnie się człowiek stresuje i sobie wmawia jakieś głupoty a to i tak nic nie da. No ale my mamusie chcemy jak najlepiej dla swoich dzieciaczków.
Oj nie martw się 🥺 Dziewczyny Ci ładnie odpisały, ze często sie zdarzają pozytywne wyniki i, ze najwqzniejsze to od razu po odejściu wod jechać do szpitala i tak się Tobą a potem małym zajmą 😊
Nie denerwuj się na zapas, ja wiem, ze łatwo się mówi - sama płakałam w szpitalu jak podejrzewali arytmię u małego, ale nerwy tylko maluchom szkodzą 😟
Ważne, ze znasz już wynik i znasz zasady postępowania w razie W 😌 Spokojnie

Będzie dobrze, ja nawet nie biorę innej opcji pod uwagę 😊
Na 21 grudnia, ale miesiąc juz mam rozwarcie, w zeszły wtorek odszedł mi czop więc liczę na poród przed terminem, strasznie już chciałabym mieć to za sobą i być na spokojnie w Święta w domu. A Ty na kiedy?
Musi być dobrze! Tak jak mówisz musimy pojechać szybciej do szpitala żeby dostać antybiotyk.
Ja mam na 27.12 i narazie nic nie wskazuje żeby było szybciej. Ciekawe czy świata będę w domu czy w szpitalu 😅 ale też już bym wolała to mieć za sobą i tulić mojego chłopca ❤️

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry