reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Hej dziewczyny, witam się z wami z moją pierwszą ciąża. Termin na 15 grudzień. Jestem po jednej stracie dwa lata temu (bliźnięta jednojajowe). Pomimo, że wszystko jest jak należy, pierwsze prenatalne i pappa prawidłowe, na każdym USG maluszek jest ruchliwy i wszystkie parametry w normie, to i tak ciągle świruje. Boję się że coś się może wydarzyć złego. Wiem że niby jest już bezpiecznie i mogę się cieszyć ciąża ale co chwila się łapie na jakichś złych myślach. Nie mogę się doczekać kiedy poczuję w końcu ruchy dziecka może będę spokojniejsza 😔

A jak u Ciebie wyszla ta cukrzyca? Jakie mialas wyniki jesli mozna spytac :)
Tzn.w pierwszej ciąży ciążowa ,wyszła po teście glukozy tym na czczo ,po godzinie,dwóch(wyniki ponad 200 i szok bo nie jestem gruba),w drugiej ciąży znów cukrzyca ciążowa po teście glukozy(wyniki jeszcze gorsze),po drugiej ciąży została mi już cukrzyca normalna(nieciazowa).W ciążach i poza na insulinie.

Ostatnia edycja:
Tzn.w pierwszej ciąży ciążowa ,wyszła po teście glukozy tym na czczo po godzinie(wyniki ponad 200 i szok bo nie jestem gruba),w drugiej ciąży znów cukrzyca ciążowa po teście glukozy(wyniki jeszcze gorsze),po drugiej ciąży została mi już cukrzyca normalna(nieciazowa).W ciążach i poza na insulinie.
Współczuję:( mi wyszla 96 a i tak mnie wyslali na krzywa cukrowa,aczkolwiek wyszla w granicach normy, chociaz juz staram sie troche ograniczac chocby ziemniaki czy biale pieczywo które kocham.

Współczuję:( mi wyszla 96 a i tak mnie wyslali na krzywa cukrowa,aczkolwiek wyszla w granicach normy, chociaz juz staram sie troche ograniczac chocby ziemniaki czy biale pieczywo które kocham.
To ta lepsza opcją🙃 z dietą....u mnie możliwe,że odziedziczyłam od taty cukrzycę...aczkolwiek dopiero w ciąży to wyszło,wcześniej było ok.Ale w ciąży to człowieka tak wypadają,przebadają,że przez całe życie tyle badań nie miałam co w ciążach hehehhe

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry