reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Z tego co słyszałam to jeśli przepracowałaś min 3 miesiące u obecnego pracodawcy to będą liczyć tylko te 3 miesiące :) jeśli ktoś dostał podwyżkę/awans to warto iść na chociaż jeden dzień L4 i potem popracować min 3 miesiące to liczą średnia z 3 miesięcy a nie 12 miesięcy.
Nie do końca. Od stycznia tego roku podstawa wymiaru zasiłku jest ważna miesiąc. I u pracodawcy zawsze liczy się 12 m-cy, chyba że zmieniasz zatrudnienie. Podwyżka nie wpływa na to. Liczy się normalnie.

reklama
Macie Dziewczyny już jakieś zachcianki? Bo ja dzisiaj przechodzę samą siebie.. najpierw jadłam frytki, później 3 kawałki pizzy.. teraz mam ochotę na lody.. Wiem, że nie powinnam się objadać takimi rzeczami, ale to tak za mną chodzi, że w dzień jak się zdrzemnęłam to śniło mi się jak jem chipsy 😂 na owoce niestety ochoty brak 😒
U mnie dzis KONIECZNIE musialy byc zapiekanki z pieczarkami, serem i keczupem, nic innego:) Ale jem tez normalne jedzenie, tylko w malych ilosciach, za to czesto.

Dziewczyny które przyjmują euthyrox, czy zwiększałyscie dawkę? Mi ostatnio endokrynolog powiedział że jak zajdę w ciążę to mam zwiększyć dawkę z 50 na 75. Wczoraj robiłam tsh i mam 2,06 i tak się zastanawiam czy brać już 75 czy czekać do wizyty u ginekologa którą mam 25.04?
Hej, ja biorę letrox i mi tez nieznacznie skoczyło TSH, dzwoniłam do endo i zwiększył mi raz w tygodniu. Brałam cały czas 125 a teraz w niedziele mam brać 150 wiec coś w tym jest aczkolwiek wspomniał ze powinno mi się teraz obniżać Przez hormony wiec już nic nie rozumiem ;p

Hej, ja biorę letrox i mi tez nieznacznie skoczyło TSH, dzwoniłam do endo i zwiększył mi raz w tygodniu. Brałam cały czas 125 a teraz w niedziele mam brać 150 wiec coś w tym jest aczkolwiek wspomniał ze powinno mi się teraz obniżać Przez hormony wiec już nic nie rozumiem ;p
Ja biorę euthyrox i brałam 5x50 i 2x75. Za każdym razem endo mi mówiła ze jak zajdę w ciąże mam od razu zmienić na 7x75 i wtedy zrobić badania i się skontaktować. Tak też zrobiłam i tsh z badań w piątek - 2,67. Pewnie mi zwiększy dawkę bo jest za wysokie jak na I trymestr. Aczkolwiek od ostatniego badania w listopadzie spadło z 3,96. FT4 w normie, ale takiej zwykłej normie. Nie wiem jakie są ciążowe. Wszystko mnie stresuje i boje się komuś pochwalić, a teraz zaczyna się sezon grillowy i majówkowy i muszę kłamać czemu nie wypije sobie piwka czy aperolka 🙄

reklama
Witam was :) chciałam się nieśmiało przywitać, termin wychodzi dopiero na 30 grudnia -3 stycznia nie wiadomo do końca. Jestem mamą marcowego 2020 Franka :) testy pozytywne że słabiutko kreska zaczęły wychodzić 6 dni przed datą miesiączki teraz już ta kreska jest ładna :) mieszkam w Danii I nie mam jak zrobic badań krwi oni tutaj nie uznają ciąży do 10 tyg gdzie co ma być to będzie taka "selekcja naturalna " znalazlam klinikę prywatna gdzie mogę zrobić usg jest napisane że muszę mieć skinczojy 6 tydzien wiec zamówiłam pierwszy termin jaki mieli wolny 12 maja nie wiem jak psychicznie do tego czasu wytrzymam. Martwi mnie fakt że wogole nie bola mnie cycki nic zero , boli mnie brzuch jak na okres, częściej siusiam kawa mi nie smakuje a jestem kawoszem brak okresu i pozytywne testy jakieś objawy są ale Kurcze pamietam w pierwszej ciazy miałam okropny ból piersi. Karmie piersia jeszcze wieczorami i w nocy 2 latka więc myślałam że ten bol będzie jeszcze większy a tu nic , pocieszy mnie którąś że też nie ma bólów piersi a może dopiero się zaczną? Kurcze chyba zadzwonię do tej kliniki czy nie dało by się zrobić usg jakoś może w 5 tyg żeby sprawdzić czy wszystko jest okey i czy nie ma pozamacicznej . Naczytałam się na internetach tyle o tym i cały czas się tym sresuje ... pozdrawiam was wszystkie i gratuluję 2 kreseczek :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry