reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny, czy Wam tez na prenatalne usg każą przyjść z pełnym pęcherzem? Ja się dopiero doczytałam, że mam wypić 0.8l wody na godzinę przed wizytą. Mam nadzieję, że się w takim razie nie opóźni 😅 To chyba znaczy, że będzie przez powłoki brzuszne?
nieeee 🙈
U mnie było wczoraj przez powłoki brzuszne i nie trzeba było...choć powiem że jakbym miała pełny pęcherz a ten lekarz by mi tak mocno wciskał te USG jak wczoraj to bym chyba tam już sikała 🤣

reklama
Dziewczyny, czy Wam tez na prenatalne usg każą przyjść z pełnym pęcherzem? Ja się dopiero doczytałam, że mam wypić 0.8l wody na godzinę przed wizytą. Mam nadzieję, że się w takim razie nie opóźni 😅 To chyba znaczy, że będzie przez powłoki brzuszne?
Ja nie miałam o tym pojęcia, Pani dr zapytała mnie kiedy sikałam, powiedziałam, że przed chwilą - mówiła, że to kiepsko, bo właśnie to badanie robi się na pełny pęcherz. A ja przyjeżdżając na miejsce wleciałam do toalety, bo myślałam że się posikam 🙈

u mnie najpierw próbował przez powłoki brzuszne, ale dzidziuś nie chciał współpracować. Chyba bym umarła jakbym miała mieć pełny pęcherz, opróżniłam go przed badaniem, a w trakcie badania ledwo wytrzymałam i od razu po badaniu musiałam skorzystać z toalety, przecież to nierealne 😂

No skąd. To są ogólne zalecenia dla usg przez brzuch, ale niedotyczące kobiet w ciąży 😉 ale fakt - kiedyś mi się to wyświetliło przy umawianiu się na usg 🤣 chyba na zaadzie stałej formuły 🤷‍♀️

Ja nie miałam o tym pojęcia, Pani dr zapytała mnie kiedy sikałam, powiedziałam, że przed chwilą - mówiła, że to kiepsko, bo właśnie to badanie robi się na pełny pęcherz. A ja przyjeżdżając na miejsce wleciałam do toalety, bo myślałam że się posikam 🙈
No właśnie, a u mnie jeszcze straszą, że jak nie będzie pełny to mogą przełożyć wizytę 🙊 No nic, i tak będę przebierać nogami, teraz tylko dojdzie dodatkowy powód😅

Załączniki

• IMG_6870.JPG
    IMG_6870.JPG
    455,8 KB · Wyświetleń: 63
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry