reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Dziewczyny, czy Wam tez na prenatalne usg każą przyjść z pełnym pęcherzem? Ja się dopiero doczytałam, że mam wypić 0.8l wody na godzinę przed wizytą. Mam nadzieję, że się w takim razie nie opóźni 😅 To chyba znaczy, że będzie przez powłoki brzuszne?
Mi właśnie nikt nic nie mówił, poza tym, że będzie przez powłoki brzuszne. I sama czytałam w internecie i piszą właśnie, że z pustym pęcherzem i teraz jak napisałaś o tym zaleceniu to sama zgłupiałam i nie wiem jak będę miała iść :p

Wiecie co...ja już cała posrana jestem bo mały glutek podbarwiony krwia był teraz po podtarciu 🥺
Ja to bym już dzwoniła do mojej kliniki bo my mamy konflikt serologiczny i żadnej krwi nie mogę mieć z rodnych. Na pewno warto poinformować lekarza o tym, tak mi się wydaje, dla spokoju i nie czekać aż coś się jeszcze rozkręci.

nieeee 🙈
U mnie było wczoraj przez powłoki brzuszne i nie trzeba było...choć powiem że jakbym miała pełny pęcherz a ten lekarz by mi tak mocno wciskał te USG jak wczoraj to bym chyba tam już sikała 🤣
Właśnie czytałam, że to USG troszkę trwa i to byłby zbyt duży dyskomfort dla kobiety, ale też czytałam, że akurat w tym przypadku siuski przysłaniają macicę. Pełen pęcherz jest zazwyczaj potrzebny właśnie do badania pęcherza :) naprawdę tak mocno naciskają? Ja mam pokluty brzuch i bolesny od zastrzyków na dodatek, pewnie nie będzie miło w czerwcu...

reklama
@Purrfect jak tak swietnie ogarniasz kalendarz, to przydałby się jeszcze terminarz rozwiązań na głównej, pierwszej stronie 😅 a tak całkiem serio, podziwiam! Ja to bym chyba musiała spisywać wszystko ba kartkę a potem to aktualizować 😂
A wiesz, myslalam o tym :) Tylko to chyba musi wrzucic zalozycielka posta, a Kasia od nas odpadla:( Ktos ma pomysl, jak to ogarnac w takiej sytuacji? Bo ja jestem zielona w te klocki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry