reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

Kiedy następna wizyta ? Kciuki by to były tylko błędy w pomiarach 🤞
Wstępnie jestem dogadana na wtorek, ale to tak trochę „na lewo”, moja prowadząca jest w szpitalu na dyżurze wtedy i może uda się ją złapać. A USG prywatnie na czwartek, żeby było na tym samym sprzęcie. Zobaczymy po wtorku. W poniedziałek jeszcze hcg zrobię orientacyjnie czy coś rośnie, czy może spada. Nic więcej raczej nie zrobię 😫

reklama
Cześć dziewczyny, dołączam nieśmiało. Termin na 7-8.01 ale będzie cc, pewnie w grudniu. Mam już 10 letniego synka🩵 Bardzo się denerwuję, bo w tym roku kończę 40lat, w styczniu miałam biochemiczną. Dziś 4+3. Wczoraj robiłam betę 280, jutro sprawdzę przyrost.

Dziewczyny proszę podpowiedzcie: dziś odebrałam wynik beta 11703,1 tydzień 6+1 czy to dobry wynik. Wcześniej nie robiłam bety nie mam porównania może dlatego w tyg 5+5 nie był widoczny ani zarodek ani ciałko żółte bo z tego co wyczytałam to przy becie 10000 dopiero widać ciałko żółte i zarodek. Jeśli się mylę proszę powiedzcie. Dziękuję z góry za każda odpowiedź ❤️❤️❤️❤️

Cześć dziewczyny, dołączam nieśmiało. Termin na 7-8.01 ale będzie cc, pewnie w grudniu. Mam już 10 letniego synka🩵 Bardzo się denerwuję, bo w tym roku kończę 40lat, w styczniu miałam biochemiczną. Dziś 4+3. Wczoraj robiłam betę 280, jutro sprawdzę przyrost.
Ja już nie dołączam styczniowych terminów, założ proszę wątek styczniowy.

A bierzesz heparyne i acard ? Pytam bo u mnie podobna 2 lata temu sytuacja, bijące serduszko a brak wzrostu. Teraz też pęcherzyk taki niekształtny 😓 Trzymam kciuki za Was 💝 Te pomiary to też takie niedokładne są przy takim maleństwie bo przecież to nieprawdopodobne by mniejsze było dzieciątko.
A wrzucisz fotę swojego usg?

Dziewczyny proszę podpowiedzcie: dziś odebrałam wynik beta 11703,1 tydzień 6+1 czy to dobry wynik. Wcześniej nie robiłam bety nie mam porównania może dlatego w tyg 5+5 nie był widoczny ani zarodek ani ciałko żółte bo z tego co wyczytałam to przy becie 10000 dopiero widać ciałko żółte i zarodek. Jeśli się mylę proszę powiedzcie. Dziękuję z góry za każda odpowiedź ❤️❤️❤️❤️
Jeśli mieścisz się w normach z laboratorium na 6 tydzień jest dobrze (co laboratorium to inne normy, bo mogą różnymi metodami badać) ❤️powtórzyłabym w poniedziałek, żeby zobaczyć czy tendencja wzrostowa. I nie sprawdzać % normy przyrostu, bo teraz już nie będzie tak szybko i dynamicznie rosnąć. A co powiedział lekarz na usg? Zlecił betę i przyrost? Czy dla siebie badałaś? Poza tym te wartości „na pęcherzyk”, „zarodek”, „serduszko” są orientacyjne. U mnie beta ponad 20000 dopiero pęcherzyk z zarodkiem, a 30000 serduszko. Ważniejsze na jakim etapie jesteś, bo można mieć wysoką betę na wczesnych etapach i zobaczyć niewiele 🤷🏼‍♀️

Ostatnia edycja:
Ja miałam betę ok 3000 i był pęcherzyk i ciałko żółte było to 5+4 wg pomiarów a wg moich obliczeń 5+2. Zarodka jeszcze nie było. Dużo zależy od sprzętu którym mierzą. Ja badałam na nowym sprzęcie i ładnie było widać.

reklama

Załączniki

• 20250429_170730.jpg
    20250429_170730.jpg
    742,5 KB · Wyświetleń: 101
Do góry