Roma_ntiko
Fanka BB :)
A lekarka to komentowała?Dla porównania to z tyłu zdjęcie z tego samego momentu (6t0d) mojego 8letniego synka. U tej samej ginekolog, na tym samym sprzęcie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A lekarka to komentowała?Dla porównania to z tyłu zdjęcie z tego samego momentu (6t0d) mojego 8letniego synka. U tej samej ginekolog, na tym samym sprzęcie.
Moj wygląda tak, lekarka nie komentowała, dopiero jak wyszłam to miałam takie, o kurde dziwny ten pęcherzykDla porównania to z tyłu zdjęcie z tego samego momentu (6t0d) mojego 8letniego synka. U tej samej ginekolog, na tym samym sprzęcie.
Na pierwszym USG 30.04 tylko pęcherzyk 15mm i nic więcej ,tydzień 5+5 ale prawdopodobnie nawet młodsza więc 7.05 kolejne USG i powiedział że powinno być już coś widać a badania zrobiłam bardziej dla siebie więc czekamy…Jeśli mieścisz się w normach z laboratorium na 6 tydzień jest dobrze (co laboratorium to inne normy, bo mogą różnymi metodami badać)powtórzyłabym w poniedziałek, żeby zobaczyć czy tendencja wzrostowa. I nie sprawdzać % normy przyrostu, bo teraz już nie będzie tak szybko i dynamicznie rosnąć. A co powiedział lekarz na usg? Zlecił betę i przyrost? Czy dla siebie badałaś? Poza tym te wartości „na pęcherzyk”, „zarodek”, „serduszko” są orientacyjne. U mnie beta ponad 20000 dopiero pęcherzyk z zarodkiem, a 30000 serduszko. Ważniejsze na jakim etapie jesteś, bo można mieć wysoką betę na wczesnych etapach i zobaczyć niewiele
![]()
Nic. Ale raczej nigdy nie usłyszałam od niej nic wprost. Jest bardzo delikatna i trochę wymijające odpowiedzi udziela . Dlatego myślę iść do innego ginekologa co mi wprost powie np. Że nie wygląda to dobrzeA lekarka to komentowała?
Koleżanka mi mówi że może sprzęt już wysłużony i że nie ma ostrego obrazu już. A była dobra widoczność? U mnie moja gin powiedziała "nie wiem co tak słabo widać " . Ja się tak tym pocieszam że może słabo widać bo tak się umiejscowił pęcherzyk, że może rozmazane te zdjęcie po prostu.Moj wygląda tak, lekarka nie komentowała, dopiero jak wyszłam to miałam takie, o kurde dziwny ten pęcherzyk
Jeśli mieścisz się w normach z laboratorium na 6 tydzień jest dobrze (co laboratorium to inne normy, bo mogą różnymi metodami badać)powtórzyłabym w poniedziałek, żeby zobaczyć czy tendencja wzrostowa. I nie sprawdzać % normy przyrostu, bo teraz już nie będzie tak szybko i dynamicznie rosnąć. A co powiedział lekarz na usg? Zlecił betę i przyrost? Czy dla siebie badałaś? Poza tym te wartości „na pęcherzyk”, „zarodek”, „serduszko” są orientacyjne. U mnie beta ponad 20000 dopiero pęcherzyk z zarodkiem, a 30000 serduszko. Ważniejsze na jakim etapie jesteś, bo można mieć wysoką betę na wczesnych etapach i zobaczyć niewiele
Ja nie byłam u swojego lekarza prowadzącego, bo nie miał terminów, a jestem aktualnie w Afryce, więc chciałam mieć pierwszą wizytę przed wyjazdem (żeby być np. Pewna że nie ma ciąży pozamacicznej). USG trwało 3 minuty i eloKoleżanka mi mówi że może sprzęt już wysłużony i że nie ma ostrego obrazu już. A była dobra widoczność? U mnie moja gin powiedziała "nie wiem co tak słabo widać " . Ja się tak tym pocieszam że może słabo widać bo tak się umiejscowił pęcherzyk, że może rozmazane te zdjęcie po prostu.
U mnie nudnosci dziś, rozpycha ciagle podbrzusze i mocno się stresuję USG we wtorek.... w piątek poszłam jeszcze na betę i mam mętlik, bo to było to laboratorium co 29.04 wtedy 384, a 2.05 było 839 czyli przyrost w 72 godziny niespełna 120%... zaczynam wariować, bo tempo przyrostu mi spadło... niby jest nadal w normie, że do 72h się podwaja ale byly przyrosty wyższe wcześniej... jeszcze jak porównam z innym labem to już w ogóle średnio mi wyszło.....Hej dziewczyny jak po majówce? Jakie samopoczucia?