reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

Cześć dziewczyny, melduję się na pokładzie 😄 aktualnie 7+3, termin wg owulacji wypada na 23.12.
Doradźcie mi proszę, dostałam od lekarza skierowanie na badania z krwi i kazał je zrobić przed następną wizytą. Kolejna wizyta 21.05 dopiero, z kolei internety mówią że badania powinno się zrobić do max 8 tygodnia włącznie 🙈 no i zgłupiałam, czy robić badania i z nimi czekać na wizytę, czy robić kilka dni przed wizytą dopiero, czy może dzwonic do przychodni i starać się przelozyc wizyte na wczesniej? To nasze pierwsze maleństwo i to, że się o wszystko martwię to mało powiedziane 🙈

reklama
Cześć dziewczyny, melduję się na pokładzie 😄 aktualnie 7+3, termin wg owulacji wypada na 23.12.
Doradźcie mi proszę, dostałam od lekarza skierowanie na badania z krwi i kazał je zrobić przed następną wizytą. Kolejna wizyta 21.05 dopiero, z kolei internety mówią że badania powinno się zrobić do max 8 tygodnia włącznie 🙈 no i zgłupiałam, czy robić badania i z nimi czekać na wizytę, czy robić kilka dni przed wizytą dopiero, czy może dzwonic do przychodni i starać się przelozyc wizyte na wczesniej? To nasze pierwsze maleństwo i to, że się o wszystko martwię to mało powiedziane 🙈
Hej! Jesteś pewna, że jesteś dzisiaj 7+3 i termin masz dopiero na 23.12….? 🤨

Co do badań, to zrób wcześniej. Jeżeli będą ok, to normalnie czekasz do wizyty, a jeżeli np TSH jest powyżej 3, czy wirusówki któreś wyjdą źle, to zgłaszasz się na wizytę wcześniej 😉 w morfologii mogą wyjść odchylenia i tym się nie martw, bo dla kobiet w ciąży są inne normy

Tak mi mowi aplikacja połączona z termometrem, która obliczała mi date owulacji. Lekarz mi policzył termin na 21.12. Nie wiem które obliczenie jest bardziej dokładne🤔
Najlepiej póki co policz sobie z ostatniego okresu, dodaj 7 dni do ostatniej miesiączki i wyjdzie Ci który to grudzień, potem z prenatalnych będzie najdokładniejszy termin 😊

Dzień dobry! Majówka minęła i czas wracać do pracy… jestem ciągle zmęczona a trzylatek nie daje odpocząć, w pracy chyba sobie bardziej odpocznę 😉 niby czas leci jak szalony, ale do tego pierwszego USG jakoś się ciągnie 🙃 byle do czwartku!

Cześć!
Chciałabym dołączyć do załogi - wg OM termin mam na 18.12. Następne badanie 15.05.
Na ostatnim USG byłam w 6t 6d, CRL 7,3 mm, serduszko bije chyba też w porządku bo. 137/min. To moja druga ciąża, pierwsza zakończona poronieniem chybionym.
Na chwilę obecną mam reżim łóżkowy- krwiak się zagnieździł pod zarodkiem...nawet zaczynam tęsknić za pracą ;)
Pozdrawiam!

reklama
Ja mam na 23.12 a mam 6+6😀😀
Ja już w takim razie ogłupiałam, lekarz mówi 21.12, aplikacja która na bazie temperatury wyliczyła dokładnie owulacje-23.12, a pierwszy lepszy kalkulator internetowy liczący od miesiączki mówi że 19.12 🙈 pozostaje mi czekać na usg 😅, na poprzednim widziałam tylko pęcherzyk ciążowy 🙂

Do góry