reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

reklama
Jem ostatnio tylko chrupkie pieczywo i kupiłam sobie dzisiaj żytnie dla odmiany, cukier po godzinie wywaliło mi do 177 😒 chyba będę jest tą tekturę do końca ciąży a tak bym zjadła bułkę...
polecam probody, po tym chlebie nie wywala cukru, i oczywiście pol talerza warzyw. Sama jeszcze tego nie robie, a cukrzycę będę mieć na bank, bo w poprzedniej ciazy też miałam. Także niedługo tu będą wymiany dietek i posiłków 😛

no i właśnie, teraz mam takie mdlosci/ ciezki żołądek, że tylko niektóre pokarmy wchodzą:)

Ja miałam bez łyżeczkowanie tzn nie zgodziłam się na łyżeczkowania ale w zamian dostałam dwie tabletki na poronienie choć i tak już byłam w trakcie ale miały wspomóc żeby wszystko się oczyściło i z tego co mi lekarz mówił to lepiej beż łyżeczkowania jeśli chcecie starać się nadal o baby…

A jak sytuacja u Ciebie ? Kiedy jaka kontrola? Czy już tylko czekasz? (Chyba najgorsza rzecz to bycie w zawieszeniu )
Dzięki, że pytasz ❤️ Mam mieć w środę przyszłą usg. Ale dzisiaj wstałam z takim dziwnym poczuciem. Takiej „lekkości”, jakbym nie była w ciąży. I potem taka pustka… mam przeczucie, że właśnie dzisiaj serduszko przestało bić… ale córka ma dzisiaj 4 urodziny i chce być z nią i tylko jej poświęcić swoją uwagę. Wtorek wyłam bez przerwy, wczoraj już trochę lepiej, dzisiaj akceptacja. Przygotowałam się już na krwawienie, załatwiłam pakiet do badań genetycznych. Może jutro pojadę na izbę zweryfikować jak sytuacja.

Dlatego lepiej przygotować organizm jeszcze przed pozytywnym testem :)
To akurat najlepsza rada. Ja szykowałam się do ciąży ponad rok, wyniki krwi co pół roku, dentysta, wizyty u ginekologa, USG piersi, rozszerzona cytologia, zdrowy tryb życia, siłownia itd 🙈 od maja poprzedniego roku biorę kwas foliowy i suplementy, bo od listopada zaczęliśmy się starać. Ale przynajmniej miałam pewność, że pod kątem fizycznym wszystko jest ok. Koleżanka się pół roku starała zanim zrobiła badania i wyszły jej złe wyniki tarczycowe 🙈 a po lekach zaszła lada moment! 🩷

Dziewczyny mnie mało bo większość dnia śpię, mam zawroty głowy, boli mnie głowa, dziś zmierzyłam ciśnienie i 137/77 i 88 więc raczej od tego, jutro mam lekarza i zobaczymy. Jak dowiedziałam się o ciąży to odstawiłam na polecenie lekarza leki na nadciśnienie, a narazie mam kontrolować ciśnienie i zobaczymy

reklama
Dziewczyny odebrałam wyniki badań i nie ogarniam do końca tych wyników toksoplazmozy. Skoro oba wyniki są w przedziale "niereaktywny" to znaczy że wszystko ok ? Skoro niereaktywny, to czemu w ogóle jest to powyżej 0?
Ja nawet nie mam kota żeby mieć się od kogo zarazić ☹️
1000058286.jpg

1000058284.jpg

Do góry