reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

reklama
A mój lekarz powiedział, żeby na razie brać tylko kwas foliowy a resztę dopiero od 12 tyg., bo stwierdził, że dziecko może być duże jak wcześnie zacznę bo mam taką tendencję. Pierwszy syn przy porodzie miał 61 cm i 4170g. ;)

A mój lekarz powiedział, żeby na razie brać tylko kwas foliowy a resztę dopiero od 12 tyg., bo stwierdził, że dziecko może być duże jak wcześnie zacznę bo mam taką tendencję. Pierwszy syn przy porodzie miał 61 cm i 4170g. ;)
Moje dzieci też na 4kg i 60cm ale nie myślałam że to od witamin. Oboje z mężem jesteśmy wysocy :-)

Moja bratanica ważyła ponad 4kg, bratowa brała tylko kwas foliowy. Sama waży tyle co dobry kurczak. W poprzedniej ciąży sporo witamin itp. przyjmowałam, z partnerem jesteśmy wysocy. Córka 3,5kg.
Nie spotkałam się jeszcze z teorią, że od witamin dzieciaki rosną. Ciekawe czy jest to poparte badaniami, czy obserwacja.

Dziewczyny może, któraś z Was orientuje się jak to jest z tsh w ciazy? Mam wynik 0,300 niby mieszczę się w ciążowych widełkach ale nisko dość, wizytę mam dopiero za 2 tyg i nie wiem czy trzeba coś robić z tak niskim wynikiem, czy zawracać głowę lekarzowi czy nie :( byłabym wdzięczna za pomoc bardzo

Dziewczyny może, któraś z Was orientuje się jak to jest z tsh w ciazy? Mam wynik 0,300 niby mieszczę się w ciążowych widełkach ale nisko dość, wizytę mam dopiero za 2 tyg i nie wiem czy trzeba coś robić z tak niskim wynikiem, czy zawracać głowę lekarzowi czy nie :( byłabym wdzięczna za pomoc bardzo
Ja jestem pod stałą kontrolą jeśli chodzi o hormony bo mam hashi i w ciąży teraz wyniki co 4 tygodnie robię. Poprzednio miałam tsh 0,8 teraz mam 1,6. Endokrynolog mówiła że moge nawet mieć sytuacje że będzie nieoznaczalne bo będzie tak niskie w pierwszym trymestrze i to jest ponoć też ok. Dzisiaj miałam konsultację z tym 1,6 tsh i też ok.
Ale najlepiej zrobić sobie kontrole u endo. Nie wiem czy masz jakieś problemy z tarczycą i jak reszta wyników typu ft4 np.

Dziewczyny, ja też mam pytanie :) może zbyt osobiste, kto nie będzie chciał nie odpowie. Czy zauważacie u siebie jakieś wydzieliny? Ja odkąd dowiedziałam się i ciąży zmieniłam bieliznę na białą, żeby mieć wszystko pod kontrolą, i w sumie od początku mam żółte wydzieliny. Cytologia i wymaz są ok. Według lekarza to normalne. Jak jest u Was?

Moje dzieci też na 4kg i 60cm ale nie myślałam że to od witamin. Oboje z mężem jesteśmy wysocy :-)

Kiedyś była taka teoria.
Jak byłam w ciąży w 2011 roku, to były takie niedostępne już witaminy Materna - i mówiło się "Bierzesz Maternę. Urodzisz Manna" ;)
I faktycznie to moje pierwsze dziecko było największe :)

Dziewczyny, ja też mam pytanie :) może zbyt osobiste, kto nie będzie chciał nie odpowie. Czy zauważacie u siebie jakieś wydzieliny? Ja odkąd dowiedziałam się i ciąży zmieniłam bieliznę na białą, żeby mieć wszystko pod kontrolą, i w sumie od początku mam żółte wydzieliny. Cytologia i wymaz są ok. Według lekarza to normalne. Jak jest u Was?
Ja na noc biorę dopochwowo progesteron więc w ciągu dnia wszystko mi wypływa , nic poza tym nie widzę ,ale też noszę raczej ciemna bielizne

reklama
Ja też biorę progesteron dopochwowo i miał biały krem z niego na majtkach.

Powiem Wam że okropne to jest jak nie ma żadnych objawów ciąży. Cały czas się zastanawiam czy ta ciąża jeszcze jest. Oszaleć idzie. W pracy już powiedziałam i gratulowali :-) Oby dotrwać do grudnia.

Do góry