reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

Hejka dziewczyny. Czy u was też występują bóle i skurcze podbrzusze? Nie wiem czy się niepokoić czy to jest normalne. Czytałam że teoretycznie macica się powiększa i tak dalej... Dodam że nie mam ani plamienia ani krwawienia. To moja pierwsza ciąża więc nie wiem czego się spodziewać.
Jestem obecnie w drugiej ciąży i mam tak samo ból podbrzusza raz mocniej zaboli a później jest już ledwo odczuwalne więc dopóki doputy nie ma krwawienia to jest normalne ale konsultacja z lekarzem jest najlepsza…

reklama
Ja mam pytanie kochane kobietki powiedzcie mi czy jak prowadzę ciąże w prywatnej klinice to czy badania prenatalne mogę zrobić w ramach funduszu. Jeszcze się nie pytałam o to lekarza bo dopiero dziś mija 7t+0d a kolejna wizyta 21.05 i w sumie jestem
Pełna obaw i strachu ale mam nadzieję że wszystko będzie ok?

Hejka dziewczyny. Czy u was też występują bóle i skurcze podbrzusze? Nie wiem czy się niepokoić czy to jest normalne. Czytałam że teoretycznie macica się powiększa i tak dalej... Dodam że nie mam ani plamienia ani krwawienia. To moja pierwsza ciąża więc nie wiem czego się spodziewać.
W 2022 było na NFZ 1 i 2 trymestru. Nie wiem jak jest obecnie z trzecim ale 1 i 2 na pewno tak
Ja bólu podbrzusza już nie miewam, wcześniej jak miałam dość silne miesiączkowe bóle brałam nospe

Mnie boli praktycznie cały czas jak w trakcie okresu. Ale wczoraj lekarz nie znalazł nic niepokojącego.
Ze względu na lekkie plamienia dostałam duphaston i luteinę.

Dziewczyny,
Wiecie jakie są teraz normy cukrzycy ciążowej?
miałam w poprzedniej ciąży cukrzycę ciążową… teraz lekarz nie dał mi skierowania na krzywą cukrową, choć myślałam że zrobi to od razu.
Ale zaczęłam mierzyć sobie cukier glukometrem i wczoraj 2 h po kolacji było 140, a dziś rano 98 :/

Dziewczyny,
miałam w poprzedniej ciąży cukrzycę ciążową… teraz lekarz nie dał mi skierowania na krzywą cukrową, choć myślałam że zrobi to od razu.
Ale zaczęłam mierzyć sobie cukier glukometrem i wczoraj 2 h po kolacji było 140, a dziś rano 98 :/
Nie wiem czy coś się zmieniło, ale w tamtym roku jak byłam w ciąży to też miałam cukrzycę i wtedy na czczo norma była do 90, a dwie godziny po poniżej 120

Dziewczyny,
70-90 na czczo i do 140 godzina po posiłku. W ciąży mierzy się godzinę po głównych posiłkach

reklama
Do góry