reklama
Tak koniecznie
olka11135
Fanka BB :)
Niskie te widełki :O
Ja przed ciaza zawsze w okolicach 90 kilka razy koło 100 na czczo.
Nie chce się jeszcze kluc glukometrem
Macie sposoby na migrene, męczy mnie od wczoraj i jest coraz gorzej![]()
Ciężarne z cukrzycą ciążową stwierdzoną maja refundowany sensor
Pchełka216
mówisz że nie trzeba kłuc się w palec?Ciężarne z cukrzycą ciążową stwierdzoną maja refundowany sensor
olka11135
mówisz że nie trzeba kłuc się w palec?
Nie trzeba.
Można założyć sensor raz na 10-14 dni (są różne marki i różne ceny) i skanujesz go telefonem.
Nie chce tu się mocno rozpisywać bo @MamaR krzyczy jak wypowiadasz się w nie swoim wątku

Także jak coś to mogę podpowiedzieć na priv. Bo sama miałam cukrzycę ciążową w 2023, ale przede wszystkim mam dziecko chore na cukrzycę typu 1
Mamaporazdrugii
Zaciekawiona BB
Ja już od kilku dni się kłuję, żeby wyczuć co mogę jeść, a co nie.
W poprzedniej ciąży mogłam zjeść tackę ptasiego mleczka i po tym było 96, a jak zjadłam cokolwiek z choćby gramem białej mąki, to cukier wylatywał w kosmos…
W poprzedniej ciąży mogłam zjeść tackę ptasiego mleczka i po tym było 96, a jak zjadłam cokolwiek z choćby gramem białej mąki, to cukier wylatywał w kosmos…
Mamaporazdrugii
Zaciekawiona BB
Za co krzyczy?Nie trzeba.
Można założyć sensor raz na 10-14 dni (są różne marki i różne ceny) i skanujesz go telefonem.
Nie chce tu się mocno rozpisywać bo @MamaR krzyczy jak wypowiadasz się w nie swoim wątku
Także jak coś to mogę podpowiedzieć na priv. Bo sama miałam cukrzycę ciążową w 2023, ale przede wszystkim mam dziecko chore na cukrzycę typu 1

Przecież chyba o to chodzi, żeby wymieniać się doświadczeniami? Czy czegoś nie zrozumiałam?
Ja z chęcią dowiem się co możesz podpowiedzieć w temacie cukrzycy
Pchełka216
no i tutaj psikus,bo niestety, ale mogło być tak, że miałas pik wczesniej i potem duzy spadek, zwlaszcza ze po slodyczach masz szybki zastrzyk w górę ....wiec unikać cukru trzeba zawsze i co do zasady chodzi o unikanie pików i wydłużenie czasu wzrostu cukru we krwi ( gdy jesz np. pełnoziarniste, czy zbilansowane posilki to cukier wzrasta wolniej oraz do mniejszej wartosci ) w poprzedniej ciazy miałam cukrzycę więc się kłułam no i czytałam.Ja już od kilku dni się kłuję, żeby wyczuć co mogę jeść, a co nie.
Mamaporazdrugii
Zaciekawiona BB
Na szczęście i tak starałam się odżywiać zdrowo i nie jadłam słodyczyno i tutaj psikus,bo niestety, ale mogło być tak, że miałas pik wczesniej i potem duzy spadek, zwlaszcza ze po slodyczach masz szybki zastrzyk w górę ....wiec unikać cukru trzeba zawsze i co do zasady chodzi o unikanie pików i wydłużenie czasu wzrostu cukru we krwi ( gdy jesz np. pełnoziarniste, czy zbilansowane posilki to cukier wzrasta wolniej oraz do mniejszej wartosci ) w poprzedniej ciazy miałam cukrzycę więc się kłułam no i czytałam.

…no może lody raz na jakiś czas
reklama
Pchełka216
mi maz miksował truskawki, i też kilka razy w grycanie lody weganskie kupowałam, były bez cukru. Ale to rzadko bo ja akurat mało slodyczowa. Zresztą raz na jakis czas to wiadomo, że nic się nie stanie, chodzi o zmianę nawyków na codzień. jedzenie zdrowe super, ale i tak to sprawdzanie cukru było stresujące.Na szczęście i tak starałam się odżywiać zdrowo i nie jadłam słodyczy
…no może lody raz na jakiś czas![]()
Podziel się: