reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Niskie te widełki :O

Ja przed ciaza zawsze w okolicach 90 kilka razy koło 100 na czczo.

Nie chce się jeszcze kluc glukometrem 😞

Macie sposoby na migrene, męczy mnie od wczoraj i jest coraz gorzej 🤕

reklama
mówisz że nie trzeba kłuc się w palec?

Nie trzeba.
Można założyć sensor raz na 10-14 dni (są różne marki i różne ceny) i skanujesz go telefonem.

Nie chce tu się mocno rozpisywać bo @MamaR krzyczy jak wypowiadasz się w nie swoim wątku 😝

Także jak coś to mogę podpowiedzieć na priv. Bo sama miałam cukrzycę ciążową w 2023, ale przede wszystkim mam dziecko chore na cukrzycę typu 1

Ja już od kilku dni się kłuję, żeby wyczuć co mogę jeść, a co nie.
W poprzedniej ciąży mogłam zjeść tackę ptasiego mleczka i po tym było 96, a jak zjadłam cokolwiek z choćby gramem białej mąki, to cukier wylatywał w kosmos…

Nie trzeba.
Można założyć sensor raz na 10-14 dni (są różne marki i różne ceny) i skanujesz go telefonem.

Nie chce tu się mocno rozpisywać bo @MamaR krzyczy jak wypowiadasz się w nie swoim wątku 😝

Także jak coś to mogę podpowiedzieć na priv. Bo sama miałam cukrzycę ciążową w 2023, ale przede wszystkim mam dziecko chore na cukrzycę typu 1
Za co krzyczy? 🤣
Przecież chyba o to chodzi, żeby wymieniać się doświadczeniami? Czy czegoś nie zrozumiałam?

Ja z chęcią dowiem się co możesz podpowiedzieć w temacie cukrzycy :)

Ja już od kilku dni się kłuję, żeby wyczuć co mogę jeść, a co nie.
W poprzedniej ciąży mogłam zjeść tackę ptasiego mleczka i po tym było 96, a jak zjadłam cokolwiek z choćby gramem białej mąki, to cukier wylatywał w kosmos…
no i tutaj psikus,bo niestety, ale mogło być tak, że miałas pik wczesniej i potem duzy spadek, zwlaszcza ze po slodyczach masz szybki zastrzyk w górę ....wiec unikać cukru trzeba zawsze i co do zasady chodzi o unikanie pików i wydłużenie czasu wzrostu cukru we krwi ( gdy jesz np. pełnoziarniste, czy zbilansowane posilki to cukier wzrasta wolniej oraz do mniejszej wartosci ) w poprzedniej ciazy miałam cukrzycę więc się kłułam no i czytałam.

no i tutaj psikus,bo niestety, ale mogło być tak, że miałas pik wczesniej i potem duzy spadek, zwlaszcza ze po slodyczach masz szybki zastrzyk w górę ....wiec unikać cukru trzeba zawsze i co do zasady chodzi o unikanie pików i wydłużenie czasu wzrostu cukru we krwi ( gdy jesz np. pełnoziarniste, czy zbilansowane posilki to cukier wzrasta wolniej oraz do mniejszej wartosci ) w poprzedniej ciazy miałam cukrzycę więc się kłułam no i czytałam.
Na szczęście i tak starałam się odżywiać zdrowo i nie jadłam słodyczy 🙈
…no może lody raz na jakiś czas ;)

reklama
Na szczęście i tak starałam się odżywiać zdrowo i nie jadłam słodyczy 🙈
…no może lody raz na jakiś czas ;)
mi maz miksował truskawki, i też kilka razy w grycanie lody weganskie kupowałam, były bez cukru. Ale to rzadko bo ja akurat mało slodyczowa. Zresztą raz na jakis czas to wiadomo, że nic się nie stanie, chodzi o zmianę nawyków na codzień. jedzenie zdrowe super, ale i tak to sprawdzanie cukru było stresujące.

Do góry