reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Dziewczyny a czy któraś ma może problem z refluksem? Jezu no do tych mdłości i ciężkiego żołądka po wszystkim już doszedł mi refluks 😭 tego nie miałam w poprzedniej ciąży więc nie wiem czy mogę sobie jakoś pomóc. Czy tylko pilnowanie diety?

reklama
no mi się marzy córka i byłby komplet 🥰 to takie spełnienie marzeń. Tylko obawiam się żeby nie odziedziczyła po mnie choroby i nie miała problemów z płodnością. Ale jeśli będzie dziewczynka to będziemy to monitorować od początku, nie zostawię jej z tym samej 😊
Mi się marzy druga dziewczynka ale wiadomo ważne żeby zdrowa dzidzia była 💖 u nas właśnie jeśli chłopiec będzie to jest szansa że będzie miał problemy z sercem jak mąż

Dziewczyny a czy któraś ma może problem z refluksem? Jezu no do tych mdłości i ciężkiego żołądka po wszystkim już doszedł mi refluks 😭 tego nie miałam w poprzedniej ciąży więc nie wiem czy mogę sobie jakoś pomóc. Czy tylko pilnowanie diety?
Jedz częściej mniejsze porcje, unikaj ciężkostrawnych potraw. Chyba dieta przede wszystkim

Mnie dojechał refluks jeszcze przed zajściem w ciążę, od lutego ciągły ból gardła o poranku, laryngolog nic nie stwierdził i nie pomógł 🥲 dopiero drugi wpakował mi kamerkę do gardła i zobaczył że faktycznie widać lekkie zmiany refluksowe. Zalecił mi saszetki Reflu-G ale nie wiem czy nie kupię zamiast tego tabletek Neobianacid, one są ziołowe i ostatnio testowałam przez 3 noce i czułam poprawę, no i w ulotce jest napisane wprost że można stosować w ciąży, a w RefluG- żeby konsultować z lekarzem. W sumie konsultowałam, więc skoro uznał za bezpieczne może nie należy się bać...

Mnie dojechał refluks jeszcze przed zajściem w ciążę, od lutego ciągły ból gardła o poranku, laryngolog nic nie stwierdził i nie pomógł 🥲 dopiero drugi wpakował mi kamerkę do gardła i zobaczył że faktycznie widać lekkie zmiany refluksowe. Zalecił mi saszetki Reflu-G ale nie wiem czy nie kupię zamiast tego tabletek Neobianacid, one są ziołowe i ostatnio testowałam przez 3 noce i czułam poprawę, no i w ulotce jest napisane wprost że można stosować w ciąży, a w RefluG- żeby konsultować z lekarzem. W sumie konsultowałam, więc skoro uznał za bezpieczne może nie należy się bać...
Dzięki! ♥️ refluG też raz używałam. Raz już miałam akcję z refluksem i właśnie wtedy to mi przypisali. Jej no spróbuję może tego ziołowego bo ten ból gardła jest okropny :(
Jeśli chodzi o jedzenie mniejszych porcji i częściej to tak jem od dwóch tygodni bo inaczej mój żołądek umiera.

Zjadłam paczkę chipsów, jak mi teraz źle.

Ja refluks miał na koniec ciąży, pomagała mi czekolada 😅. Teraz zdarzają się pojedyńcze epizody.

reklama
Do góry