reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

Dziewczyny mam we środę wizytę plisa trzymajcie kciuki bo już stres zaczyna działać. Po ostatniej wizycie gdzie mój lekarz ledwo zauważył maleńki zarodek schowany w końcówki pęcherzyka to mam mega obawy ale to już będzie początek 9-tego tygodnia więc już człowiek powinien być fajnie widoczny i oby tak było 💪😁
Kciuki mocno zaciśnięte 🤞🍀 Jeszcze dwa dni i będziesz spokojna 🥰

Hej dziewczyny! Ja od zeszłego tygodnia wylądowałam z tym uchem w szpitalu, ale jest już lepiej. Ciągle leżę :(.
Ale zrobili mi USG, ciaza przeżyła :). 8+6
Ojej to kiepska sprawa ! Dobrze że z ciążą wszystko ok. Nadal jesteś w szpitalu ? 🥺

A ja mam pytanie jakie macie objawy obecnie? 🙂
Mnie się tylko brzuch spina po całym dniu pracy , tak to nic 😁 Ja ogólnie w każdej ciąży się dobrze czuje ale w tej to jakbym nie była 😁

reklama
O jaaa, nawet nie pomyślałam że to też kwestia ciąży, też mam tak że mi ciągle zimno. Pracuję zdalnie, siedzę w dwóch bluzkach i swetrze ale nogi muszę dodatkowo okryć kocem i czasem zarzucić termofor pod stopy 🥶
We wcześniejszej ciąży też tak miałam. Latem gdy każdy biegał w krótkim rękawku ja siedziałam w bluzie 🤣

A ja mam pytanie jakie macie objawy obecnie? 🙂
Ja okropne mdłości, wymioty tylko rano. I oczywiście zero siły. Węch mam jak pies, papierosy, kawę, szczypior i męża wyczuwam chyba z odległości kilometra 😅Niestety taka uroda moja, że cierpię na niepowsciagliwe wymioty ciężarnych. Teraz będzie najgorszy miesiąc, a potem powinno być z górki.

Ja dzisiaj to mam spadek formy. Brzuch mnie boli, ogólnie zmęczona jestem. Najchętniej to bym się zawinęła w kocyk i nie ruszała.

To ja miałam spadek formy przez weekend i wczoraj, a dziś wstałam o 5 rześka, lekka i w ogóle :O pierwsza myśl, że może mi się ta ciąża przyśniła, ale później zwlokłam się z łóżka i zaczęło ciągnąć podbrzusze - już wiem, że wszystko na swoim miejscu 😂 ale mdłości jakby mniej, ustępują. Tylko cholernie mi zimno ciągle.

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Ja zostanę mamą pierwszy raz więc nie mam doświadczenia 😄 pochwaliłyście się już rodzicom, rodzeństwu że oczekujecie Maleństwa? W którym tygodniu można już na spokojnie uświadomić najbliższą rodzinę?

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Ja zostanę mamą pierwszy raz więc nie mam doświadczenia 😄 pochwaliłyście się już rodzicom, rodzeństwu że oczekujecie Maleństwa? W którym tygodniu można już na spokojnie uświadomić najbliższą rodzinę?
Ja jeszcze nic nikomu nie powiedziałam choć mama coś mnie podpytuje czy mogę to zrobić a może nie mogę tak troszkę się domyśla ale nie mam zamiaru jeszcze nic mówić trudno powiem kiedy uznam że już chcę się pochwalić 😊

To bardzo indywidualna kwestia. Na dobrą sprawę to czy się powie czy nie nie spowoduje, że ciąża będzie bez problemów czy z problemami. Jedni się chwalą już jak w kreski wysilają, inni czekają do prenatalnych, a czasem dopiero w wieści z porodówki. Zależy od relacji w rodzinie.

reklama
U nas wiedzą najbliżsi tzn rodzice i rodzeństwo (choć nie całe rodzeństwo) i moja przyjaciółka. No i w pracy bo jestem już na L4.
My powiedzieliśmy w majówkę. 🙂
Często się widzimy z nimi, więc tak samo wyszło. Teraz jak kogoś spotkam to już nie ukryje bo widać 🙈

Do góry