reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Mi jakoś tak mocno nie doskwierają jakieś objawy, ale budzę się połamana no i zgaga mnie trzyma przez co mi nie dobrze. Mąż się śmieje, że to syn będzie, bo w pierwszej ciąży zero objawów całą ciążę dopiero w 9 miesiącu zgaga mnie zaczęła męczyć, a tak to cisza jakbym nie była w ciąży 🤣

Mówiliście już reszcie rodziny o ciąży ?
U nas na wiedza tylko rodzice z obu stron i mój brat.
W pierwszej ciąży też nie miałam objawów, oprócz bolących piersi.
A teraz dochodzą mdłości, najgorsze łapią mnie na wieczór i w nocy 😜
Też macie tak, że mdłości nasilają się bardziej pod koniec dnia czy są to raczej poranne dolegliwości?

reklama
Też macie tak, że mdłości nasilają się bardziej pod koniec dnia czy są to raczej poranne dolegliwości?
U mnie raczej mdłości przed południem, teraz już 12tydzien i koniec mdłości ✌️✌️

U mnie też tak im później tym gorzej, jakby ze zmęczeniem połączone. Koło 19-20 wymioty i problem z zaśnięciem zanim się ułoży w brzuchu.

U mnie wie część rodziny no i w pracy musiałam powiedzieć- jestem już 5 tydzień na L4, kolejna wizyta 05.06 i zobaczymy co dalej :)
A mdłości czy inne niestrawności to mam losowo w ciągu dnia, nie ma reguły. Choć ostatnio lekarz wspominal, że powinny zacząć ustępować, raz może coś dokuczać bardziej, raz mniej no ale już tendencją do ustępowania 8-)

U mnie różnie, już na szczęście mijają ale potrafiły złapać o każdej porze. Jedz regulanie jakieś drobnostki, nawet ciasteczko owsiane, może będzie lepiej :) mi tak lekarka doradziła, malutko ale co 2 godziny, pół godziny przed snem i zanim wstanę z łóżka.

Do góry