reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

ja miałam to samo w każdej ciąży. Teraz póki co chęć jest na wszystko, ale wczorajszy kwasny żur mi wyjątkowo smakował .
Zazęły mnie męczyć miłości. Pojawiają się popołudniu i trwają do końca dnia. Wczoraj fajnie pomogł rumianek z imbirem i miodem. Dziś niestety mdli od rana , ale mam nadzieję, że po śniadaniu przejedzie.
U mnie z każdym dniem mdłości są coraz gorsze 😔 aż nie wiem jak sobie z tym radzić. Tym bardziej, że w pierwszej ciąży może było mi niedobrze z trzy razy 🙈 jutro mam wizytę, to zobaczymy czy coś mi doradzi 🤔

reklama
Hej, jestem tu nowa. W listopadzie 2019 roku urodziłam synka. Niestety w 2024 roku poroniłam aż trzy razy. Teraz jestem w 5 tygodniu ciąży. Od lekarza dostałam duphaston na wszelki wypadek. Robiłam 17 kwietnia betę która wyszła 4560 a był to 4t4d. Chciałam się Was zapytać czy ta beta nie jest za wysoka jak na ten tydzień ciąży? Mam we wtorek gina ale cały czas się martwię, może niepotrzebnie
Witaj! Przykro mi z powodu Twoich strat. W badaniu beta HCG najważniejszy jest przyrost czyli ponowne badanie po 48 godzinach. Jeden wynik nic nie mówi. Choć wg mnie na ten tydzień to jest normalny wynik. Duże przyrosty beta HCG też mogą świadczyć o ciąży bliźniaczej.

Kto jutro ma wizytę?
Ja o 10.50 .
Leki niepokój mnie łapie.
Będzie to 7tyg 2.
Zobaczymy co tam się pokaże
Trzymam kciuki! ❤️ Zazdroszczę wizyty bo ja mam dopiero 30 kwietnia a też już bym chętnie podejrzała co tam na usg widać.. 🫣 No ale muszę się uzbroić w cierpliwość żeby tam cokolwiek było widać bo u mnie aktualnie dopiero 4+6 😁

Swoją drogą, dziewczyny będziecie prowadziły ciążę prywatnie czy na nfz? Ceny poszły mocno w górę bo u mojej Pani Doktor wizyta w ciąży 380 zł i chyba poszukam sobie kogoś jeszcze żeby chociaż po skierowania chodzić i mieć badania darmowe 🫣

Ja mam w środę rano wizytę, ale taką, żeby poinformować lekarza, u którego chcę prowadzić ciążę (z pakietu w pracy), że jestem w ciąży 😉 Jutro zbadam sobie ostatni raz betę, a za tydzień we wtorek już wizyta z USG, to będzie 5+6. Tylko na to idę prywatnie, odpłatnie, bo w Medi były terminy do jakichś tragicznych lekarzy tylko. A tutaj wybrałam lekarkę, do której chodziłam na monitoring.

Co do prowadzenia ciąży - planuję głównie na pakiet w pracy, co się da, ale muszę jeszcze raz zajrzeć w papiery i zobaczyć co tam mam i czy w razie czego nie szukać jeszcze jakiegoś lekarza na NFZ. Jak trzeba będzie, to będzie wyzwanie.

reklama
Do góry