reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Ciężko być na samym końcu, zazdroszczę Wam tych serduszkowych wizyt ❤️ naczytałam się o Waszych wizytach i sama zmieniłam termin z 12 maja na 8, będzie wtedy 6+0, mam nadzieję usłyszeć już serduszko. W ostatniej ciąży było nawet wcześniej 😊
Mam pytanie do dziewczyn, które trenują: jak robicie w ciąży? Ćwiczycie dalej czy odpuszczacie zupełnie? Ja amatorsko zupełnie podnoszę ciężary, mój trener mówi że mając na uwadze w jakiej formie ogólnej jestem to nie widzi nic przeciwko, wiadomo z odpowiednimi modyfikacjami. Ciekawa jestem Waszej opinii.
Dobrego dnia!

reklama
Z miesiączki 6+2, z pomiarów wyszło 6+0
ja miałam w poprzedniej ciąży tak , już było 6+ dobrze a lekarz powiedział, że wolno bije, zaraz poleciałam do kolejnego lekarza i już usłyszałam, że na początku się nie mierzy i wszystko ok. Także czekajcie na spokojnie:) musi być dobrze :)

Ciężko być na samym końcu, zazdroszczę Wam tych serduszkowych wizyt ❤️ naczytałam się o Waszych wizytach i sama zmieniłam termin z 12 maja na 8, będzie wtedy 6+0, mam nadzieję usłyszeć już serduszko. W ostatniej ciąży było nawet wcześniej 😊
Mam pytanie do dziewczyn, które trenują: jak robicie w ciąży? Ćwiczycie dalej czy odpuszczacie zupełnie? Ja amatorsko zupełnie podnoszę ciężary, mój trener mówi że mając na uwadze w jakiej formie ogólnej jestem to nie widzi nic przeciwko, wiadomo z odpowiednimi modyfikacjami. Ciekawa jestem Waszej opinii.
Dobrego dnia!
Ja może nie trenuje ale codziennie ok 20km rowerem - do pracy i z pracy jeżdżę. W sumie to nie mam wyboru bo nie mam prawka

Ja przed ciążą biegałam 3 razy w tygodniu. Od lekarza dostałam zielone światło, że jak biegałam przed ciążą to nie ma przeciwskazań żeby biegać w trakcie. Jednak jak się odważyłam pobiegać czy szybciej pochodzić na bieżni, na kolejny dzień zaczęłam plamić. Więc całkiem odpuściłam ten temat. Nie wiem czy plamienie było spowodowane treningiem, ale na chwilę obecną wolę nie ryzykować. Może za jakiś czas spróbuję.

Ja póki co chodzę tak jak wcześniej 3 razy w tygodniu tylko część siłowa robię z trochę mniejszym obciążeniem, i zawsze po siłowej jeszcze robię jakieś zajęcia typu stretching albo jogę. I zauważyłam że na drugi dzień po tym jestem ostro zmęczona ale to mi pomaga na głowę więc nie chce póki mogę rezygnować 🙂

Ja jako że nie dawno zaczęłam przygodę z siłownia, jakieś pół roku, to odpuszczam. Chociaż pewnie z mniejszym obciążeniem, wybrane ćwiczenia na spokojnie by można robić. Chociaż na obecną chwilę to i spacery mnie wykańczają. Ja uważam, że wszystko z głową i dostosować do swojej sytuacji.

Dobrego dnia!
Na pewno zapytałabym lekarza, ale jak czujesz się dobrze, nie masz żadnych plamień i dostaniesz zielone światło - działaj! Zazdroszczę formy i samopoczucia 🥹

reklama
Do góry