reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

reklama
Dziewczyny, ja oszaleję chyba do kolejnego USG. Cały czas kręcą się po głowie jakieś dziwne myśli, „a co jeśli ciąża się zatrzymała?”, „a co jeśli rośnie za wolno?” itp. 😱 Mam umówioną wizytę na czwartek (dodatkową, 7+1), ale mój lekarz mnie wczoraj przestraszył, że lepiej nie robić zbyt często USG w tak wczesnej ciąży, bo to jednak spora dawka ultradźwięków, tkanki się nagrzewają i lepiej poczekać do tego 8tc. No i tak mam niby zaplanowane na 8+1, ale to czekanie to jest jakiś koszmar 🫣 Jeszcze mnie rozłożyło przeziębienie (głównie na zatoki weszło) i się martwię czy to jakoś nie zaszkodzi dziecku 😓

Dziewczyny czy was też czasami zaboli podbrzusza jak na okres i czasami zaboli jajnik ? Jestem w 8 tygodniu i jakoś zaczynam panikowac czy wszystko jest wporzadku a wizyta dopiero 22 maja

Dziewczyny czy was też czasami zaboli podbrzusza jak na okres i czasami zaboli jajnik ? Jestem w 8 tygodniu i jakoś zaczynam panikowac czy wszystko jest wporzadku a wizyta dopiero 22 maja
Mnie czasem zakłuje gdzieś w okolicy jajnika właśnie, raz z jednej, raz z drugiej. Takie „okresowe” bóle podbrzusza już mi przeszły, miałam je tylko na początku.

Mnie czasem zakłuje gdzieś w okolicy jajnika właśnie, raz z jednej, raz z drugiej. Takie „okresowe” bóle podbrzusza już mi przeszły, miałam je tylko na początku.
Ja te okresowe bóle miałam też na początku ale dzisiaj tak właśnie mnie boli troszkę może nie jest takie jak na poczatku ale oczywiście moja głowa już fiksuje

Ja mam też te bóle okresowe, większość dnia się utrzymują a czasami zakłuje jajnik mocniej albo jak się rano wyciągnę za mocno to jest ostry ból albo kichnę 😞 ma piątek wizyta pierwsza i ciężko jest no 😏

Dziewczyny, ja oszaleję chyba do kolejnego USG. Cały czas kręcą się po głowie jakieś dziwne myśli, „a co jeśli ciąża się zatrzymała?”, „a co jeśli rośnie za wolno?” itp. 😱 Mam umówioną wizytę na czwartek (dodatkową, 7+1), ale mój lekarz mnie wczoraj przestraszył, że lepiej nie robić zbyt często USG w tak wczesnej ciąży, bo to jednak spora dawka ultradźwięków, tkanki się nagrzewają i lepiej poczekać do tego 8tc. No i tak mam niby zaplanowane na 8+1, ale to czekanie to jest jakiś koszmar 🫣 Jeszcze mnie rozłożyło przeziębienie (głównie na zatoki weszło) i się martwię czy to jakoś nie zaszkodzi dziecku 😓
W ciąży z córką też miałam ten obaw że może za często latam ale mój lekarz mnie zawsze uspokajał że to nie jest szkodliwe. W necie też wszystko wtedy przejrzałam i faktycznie pełno informacji że to nie szkodzi 🙂

reklama
Mi w poprzedniej ciąży też prowadząca mówiła, że nie ma co za długo i zbyt często robić USG, bo to niej jest wcale takie obojętne. I jeszcze dwóch innych lekarzy mi to mówiło, u których była jednorazowo jak mojej nie było.

Do góry