reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Ja mam pytanie kochane kobietki powiedzcie mi czy jak prowadzę ciąże w prywatnej klinice to czy badania prenatalne mogę zrobić w ramach funduszu. Jeszcze się nie pytałam o to lekarza bo dopiero dziś mija 7t+0d a kolejna wizyta 21.05 i w sumie jestem
Pełna obaw i strachu ale mam nadzieję że wszystko będzie ok?

reklama
Ja mam pytanie kochane kobietki powiedzcie mi czy jak prowadzę ciąże w prywatnej klinice to czy badania prenatalne mogę zrobić w ramach funduszu. Jeszcze się nie pytałam o to lekarza bo dopiero dziś mija 7t+0d a kolejna wizyta 21.05 i w sumie jestem
Ja chodzę do lekarza prywatnie i on sam zasugerował żeby badania prenatalne zrobić w ramach NFZ. Jak jest możliwość trzeba korzystać.

Ja już dzisiaj slyszalam serduszko <3
Młodzież rośnie i jest starsza o 3 dni niż wynikało z poprzednich badan :O
Jutro NIFTY, za tydzień prenatalne, szybko ten czas leci.
Ja tak z ciekawości dopytam. Dlaczego akurat NIFTY, a nie Sanco czy Harmony? Czym się kierowałaś przy wyborze?

Poprzednia ciąża prowadziłam prywatnie, co się dało pani doktor kazała robić na NFZ.

Hejka dziewczyny. Czy u was też występują bóle i skurcze podbrzusze? Nie wiem czy się niepokoić czy to jest normalne. Czytałam że teoretycznie macica się powiększa i tak dalej... Dodam że nie mam ani plamienia ani krwawienia. To moja pierwsza ciąża więc nie wiem czego się spodziewać.

Jestem po wizycie. Nawet mnie pan doktor rozśmieszył, zapytałam czy stosuje profilaktykę przeciw zakrzepowa u ciężarnych z otyłością. Spojrzał na mnie, ale panie nie jestem otyła.
A mi się czas puki co dłuży, puki co 12mm człowieka.

Hejka dziewczyny. Czy u was też występują bóle i skurcze podbrzusze? Nie wiem czy się niepokoić czy to jest normalne. Czytałam że teoretycznie macica się powiększa i tak dalej... Dodam że nie mam ani plamienia ani krwawienia. To moja pierwsza ciąża więc nie wiem czego się spodziewać.
Tak u mnie dzis 10+6 a czesto mam bóle podbrzusza jakbym była podczas okresu. Z maluszkiem wszystko jest ok

Ja dostałam skierowanie na prenatalne na NFZ od lekarza do którego chodzę prywatnie

reklama
Tak, codziennie mnie boli podbrzusze. Rozmawiałam o tym z lekarzem i położna i mówią że to normalne jeśli nie ma plamienia i ból nie jest bardzo intensywny.. mimo to i tak się martwię🫣

Do góry