reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Dziewczyny, glukoza na czczo 97 😔 Nie jadłam przez 11h przed badaniem, ale wieczorem zjadłam batona… ponoć też nie powinno się pić kawy i herbaty dzień przed badaniem, a ja piłam. Myślicie, że do powtórki czy już lekarz uzna to za cukrzycę ciążową? 🙁
Teoretycznie powinno się jeść przed badaniem tak jak zawsze

reklama
Ja też po wizycie
W brzuchu 3,7cm człowieka z machającymi stópkami. Wychodzi 10t4d
Wszystko na ten moment idealnie.
Kontrola za 3 tygodnie a 2.06 prenatalne. I co najważniejsze pogadałam z lekarzem i zdecyduje się na próbę porodu siłami natury-oby skuteczna 😁

Dziewczyny, glukoza na czczo 97 😔 Nie jadłam przez 11h przed badaniem, ale wieczorem zjadłam batona… ponoć też nie powinno się pić kawy i herbaty dzień przed badaniem, a ja piłam. Myślicie, że do powtórki czy już lekarz uzna to za cukrzycę ciążową? 🙁
Nigdy tego aż tak nie przestrzegam , po prostu po kolacji już nic nie jem do badania. A o zakazie kawy i herbaty też pierwsze słyszę, że nie można dzień przed 🫣 Może to jakieś nowe wytyczne.

Ja też dziś miałam wizytę. Jest 1.5cm człowieka z bijącym serduszkiem 🥰 Wszystko książkowo. Założyła mi kartę ciąży , dała skierowanie na badania prenatalne i już się umówiłam na 16.06 a następna wizyta 5.06. Prawdopodobnie będę mieć zastrzyki przeciwzakrzepowe , za tydzień mam konsultacje w tej sprawie z chirurgiem naczyniowym. Dostałam masę badań i krzywą cukrową na następny raz do zrobienia 😆 Dobrze że na NFZ wszystko bo lista długa 🫣

Ja też po wizycie, ale u diabetologa 😝 wracam do kłucia się insuliną, ale we wcześniejszej ciąży miałam cukrzycę ciążową, więc się tego spodziewałam 😅

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry