reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Dziewczyny,
W jakich spodniach chodzicie teraz?
Mi już brzuszek trochę wyskoczył i nie mieszczę się z zwykłe spodnie, kupiłam jedne legginsy luźniejsze (normalnie noszę xs, a te m mam) i zastanawiam się ile teraz ten okres przejściowy potrwa i jak się na niego uzbroić ;)
Nie jest to jeszcze brzuch do typowych ciążowych spodni ale już za duży na zwykle 🙈
W poprzedniej ciąży nosiłam legginsy z niskim pasem (pod brzuch) ale takie są jeszcze zdecydowanie za duże.
Może któraś z Was ma coś do polecenia na „przeczekanie” tego okresu ? ;)

Miłego dnia Wam życzę 🥰 u mnie w końcu dziś ciepło i siedzę na balkonie na słoneczku :)
ja chodzę w materiałowych na gumce, coś ala grubsze leginsy. Ciążowe założę później

reklama
Ja narazie chodzę w zwykłych ubraniach bo brzuszka brak. Schudłam 2kg jeszcze przez wymioty i mdłości. Ale wydaje mi się że mi to mdłości potęguje jak założę legginsy albo dżinsy. Niby ten ucisk nie jest duży Ale jednak jakoś tak gorzej na brzuchu się robi. Szkoda że cieplej nie jest to bym na sukienki się przerzuciła. Jak macie coś fajnego na oku to może wrzucajcie, jakieś sklepy Czy z sieciówek coś na okres przejściowy 😊

Ja chciałam jak najmniejszej różnicy, ale po pierwszych długich starania (5 lat) i tak się ucieszyłam, że się udało.

Poprzednią ciąże chodziłam w tych samych dżinsach co zawsze. Wcale nie zmieniałam garderoby na ciążowa. Nie były potrzeby.

Dziewczyny,
Mi już brzuszek trochę wyskoczył i nie mieszczę się z zwykłe spodnie, kupiłam jedne legginsy luźniejsze (normalnie noszę xs, a te m mam) i zastanawiam się ile teraz ten okres przejściowy potrwa i jak się na niego uzbroić ;)
Nie jest to jeszcze brzuch do typowych ciążowych spodni ale już za duży na zwykle 🙈
W poprzedniej ciąży nosiłam legginsy z niskim pasem (pod brzuch) ale takie są jeszcze zdecydowanie za duże.

Miłego dnia Wam życzę 🥰 u mnie w końcu dziś ciepło i siedzę na balkonie na słoneczku :)
Mi się kiedyś w kiku udało upolować dżinsy z wstawkami gumy przy kieszeniach i teraz są moimi ulubionymi, bo nic nie ciśnie 😁

Mam zagwostke 🤔 przyszły mi wyniki beta hcg wychodzi mi 12004,20. Teraz jestem jeszcze ciekawsza jak wyjdzie u lekarza. Miesiączkę dostałam 8 marca. Może miałam jakiś okres utajony 🤣 i nawet nie było widać albo w ciul późną owulację. W piątek pójdę na powtórkę orientacyjnie sprawdzić czy wszystko rośnie prawidłowo.

Dziewczyny,

Jeszcze w normalnych sprzed ciąży
Mam zagwostke 🤔 przyszły mi wyniki beta hcg wychodzi mi 12004,20. Teraz jestem jeszcze ciekawsza jak wyjdzie u lekarza. Miesiączkę dostałam 8 marca. Może miałam jakiś okres utajony 🤣 i nawet nie było widać albo w ciul późną owulację. W piątek pójdę na powtórkę orientacyjnie sprawdzić czy wszystko rośnie prawidłowo.
Jaki to tydzień wychodzi?

Jeszcze w normalnych sprzed ciąży

Jaki to tydzień wychodzi?
Według miesiączki 10+5 (orientacyjnie), a według tych rozpisek w necie 7-8 tydzień. Chociaż ciężko się do tego odnieść bo te rozstrzały są duże tych widełek. Muszę czekać na wizytę, a ta dopiero za 2tyg. W piątek powtórzę z ciekawości betę.

Ja już się nie mieszczę w większośc spodni, mocno brzuszek już wystaje ale podejrzewam że to duża wina progesteronu.
Też czekam na sukienki, ale ciągle jest za zimnoo 🥶

reklama
Ja ogólnie zazwyczaj noszę spodnie z gumką w pasie bo mam wrażliwe jelita i wiecznie mnie normalne spodnie cisną, teraz dokupiłam w większym rozmiarze takie i są bardzo fajne: https://www.sinsay.com/pl/pl/086ep-...utm_medium=android&utm_campaign=product_share
Właśnie na te spodnie dziś patrzyłam w Sinsay :)
Kupiłam kilka rzeczy.
Ale ogólnie znalazłam online fajne legginsy i tanie, będę zamawiała na próbę:

W poprzedniej ciąży bardzo lubiłam takie niskie pasy.

Do góry