reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Ojoj to długo poczekasz, żeby znów zobaczyć Maluszka. Dwa miesiące... chyba bym nie wytrzymała... :)

Dziewczyny, który czują już ruchy - czy Wy czujecie je przez cały dzień czy tylko o określonych porach? Chyba jeszcze za wcześnie żeby czuć je systematycznie, co? O liczeniu ruchów nie wspominając...

No cóż mój gin może mi robić na każdej wizycie ale to moja świadoma decyzja żeby ograniczyć to badanie do minimum. Z resztą ja nie potrzebuję oglądać malucha - wystarczy mi, że go czuję ;)

U nas teraz od 2 tyg juz regularnie czuję ruchy - rano i wieczorem a w ciągu dnia jak sobie leżę lub siedzę. Liczy się jakoś od 28-30tc dopiero i to też umownie - tzn nikt nie każe Ci siedzieć z kartką i zapisywać tylko mniej więcej - każda mama zna swoje dziecko i wie jak intensywnie się rusza i jak często, więc zwracając uwagę na ruchy zauważy zmianę :)

No cóż mój gin może mi robić na każdej wizycie ale to moja świadoma decyzja żeby ograniczyć to badanie do minimum. Z resztą ja nie potrzebuję oglądać malucha - wystarczy mi, że go czuję ;)

U nas teraz od 2 tyg juz regularnie czuję ruchy - rano i wieczorem a w ciągu dnia jak sobie leżę lub siedzę. Liczy się jakoś od 28-30tc dopiero i to też umownie - tzn nikt nie każe Ci siedzieć z kartką i zapisywać tylko mniej więcej - każda mama zna swoje dziecko i wie jak intensywnie się rusza i jak często, więc zwracając uwagę na ruchy zauważy zmianę :)

Mądra Mama z Ciebie ;)

Ojoj to długo poczekasz, żeby znów zobaczyć Maluszka. Dwa miesiące... chyba bym nie wytrzymała... :)

Dziewczyny, który czują już ruchy - czy Wy czujecie je przez cały dzień czy tylko o określonych porach? Chyba jeszcze za wcześnie żeby czuć je systematycznie, co? O liczeniu ruchów nie wspominając...
jeszcze nie liczę ale już ma stałe pory fikania.

Ja też długo będę czekać na usg, ale teraz sobie Lilcia fika to mnie nie spieszno :)

Podobno ruchy powinno sie liczyc od 28 tyg. Do tej pory mogą byc jeszcze nieregularne. Ja najlepiej czuje rano i wieczorem i jak autem jedziemy. Oj lubi ta moja córka jezdzic:D no chyba ze to synek i sie sprytnie ukrywa ;)

No i ja po juz...:) pół kilo zdrowego syna!!![emoji170][emoji170][emoji170][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Lekarz już zaznaczył, że łatwo nie bedzie, bo na bank rośnie pod 4 kg...;)

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
No i ja po juz...:) pół kilo zdrowego syna!!![emoji170][emoji170][emoji170][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Lekarz już zaznaczył, że łatwo nie bedzie, bo na bank rośnie pod 4 kg...;)

a8doqqmz725nh9h0.png
Gratulacje! A że 4 kg, to też się nie ma co przejmować, Ty duża laska jesteś, to i dzieć duży. Zresztą niejedna kobieta rodzi dziecko koło 4 kg bez problemu. Mój synek ważył 3810. Z kolei sąsiadka ostatnio urodziła synka 4200 a szybciej poszło niż ze starszym, który ważył 3,5 kg.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry