reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

a jak Wy robicie ta kulurydze, nigdy w domu nie robilam :no:, domyslam sie ze ja gotujecie w wodzie z sola a potem z czym to jecie?

Alex a w ktora czesc Polski lecisz??

reklama
my gotujemy w wodzie potem te kolby odcedzamy (gorące) smarujemy masłem i posypujemy solą-MNIAM!!!! :tak:
tylko najlepsze są takie w fazie mlecznej....
bo potem są za twarde na takie gotowanie.

Asiu-teorii jest tyle co wypowiadających się na ten temat.J jest leśnikiem i wiele wie na ten temat-zresztą nie jednego już z siebie wyciągał...czasem po kilka jednego dnia.w większości artykułów w jego branżowej prasie pisze że kleszcz musi być w ciele kilkanaście godzin żeby zaczął zarażać..bo później zaczyna trawić i wydzielać ślinę a wraz z nią prątki bakterii bolerii (oczywiście nie każdy kleszcz jest zarażony bolerią czyt.boleriozą.
podobno na pn. Polski te z boleriozą występują częściej.

Jutrzenko-te ze sklepu są zawsze w fazie mlecznej-my mamy z pola odmianę pastewną (dla krówek):-D:tak: nie ze sklepu.(robimy sobie mały szaberek) podczas gotowania musisz dziobać widelcem :-p-na początku gotowania mięknie ale im dłużej gotujesz to jest bardziej twarda.....

dobranoc.
idę bo J. mnie pogania że teraz jego kolej posiedzieć przy kompie.
Violence44.gif

Ostatnia edycja:
Weroniczka dzięki ale u nas ta dostawka się nie sprawdzi. Jula na niej nie postoi nawet 3 minut więc szkoda kasy... ;-)

Jutrzenka ja ostatnio wyczytałam super przepis na gotowanie i rewelacja!!!
Wrzucam kukurydzę do gorącej wody na 20 minut i koniec. Wyjmuję smaruję masełkiem, sypię solą i niebo w gębie.
Tak jak Kasia napisała im dłużej gotujesz tym bardziej twarda. 15-20 minut starczy :tak:
I wody też absolutnie nie solę bo od soli robi się sucha i twarda. :baffled: niektórzy troszkę słodzą wodę ale ja tego nie robię ;-):-)

Dla chorowitków zdrówka.

I idę spać bo dziecko mówi "Mamo posię aaa " Zaprasza mnie do spania... moja kochana... :-):-):-)

I idę spać bo dziecko mówi "Mamo posię aaa "

oo jak slodko :tak::tak:, u nas z laczenia slow to sa tylko dwa zestawy "mama je" i "kółko je" tzn mama jest i kolko jest, to kolko to pokazuje w gazecie albo przy samochodach i ciaglemowi kolko je, kolko je. I to kolko to mu naprawde ladnie wychodzi, wyraznie jest kolko.
A spac to nie mowi ze chce isc, tylko jesli jest spacy to mnie za reke bierze i na gore kaze sie zaprowadzic. Natomiast na kapanie je myju myju :-D:-D

a dzis wynalazl sobie nowa zabawe, wklada palce w uszy, tzn w dziurke w uchu wciska palec i udaje ze nie slyszy :-D:-D

reklama
Do góry