reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Nareszcie cisza...
Kasiamaj, jak to ogoliłaś łeb? na łyso? A co do malowania włosów w ciąży, ja malowałam i nic nie było. Farba nie przenika do wnętrza, a tym bardziej do dziecka. Może chodzi tylko o to, że można się nawdychać.
Kacha, jak to się mówi: sen mara, Bóg wiara.. Będzie ok.

reklama
paula wspołczuje problemow...szkoda ze nie ubezpieczyliscie mieszkania..wlasnie wiek kamienicy tym bardziej do tego skłania:sorry2:
a tak na marginesie...ja mam mieszkanie na sląsku, tez stara kamienica, moze nie az tak...ale rok temu poprzez sniegi ktore roztapiając sie spływały po drewnianych stropach...i zalewały mi łazienke i kuchnie..w koncu spowodowały ze w łazience zawalił mi sie cały sufit:szok:
no i administracja robiła mi remont bo to generalnie w ich interesie, tak wiec własciciele powinni o to zadbac - wg mnie nie moga mowic ze nic nie moga zrobic bo pewnego dnia bedzie problem, poza tym jak są drewniane stropy w ktorych jest woda....do tego instalacje elektrycznie - niestety grozi to powaznym zwarciem a nawet pozarem wiec nie zostawiajcie tego bez rozmowy z wlascicielami:tak:

kacha - mam nadzieje ze przeszło ci juz po koszmarze i wiesz ze to byl tylko sen:tak:

kasiamaj - dawaj fotke po goleniu:tak:;-)

co do wstawania to my tez generalnie kolo 6...czasem o 7:tak:
niestety Paweł chodzi spac o 19 wiec jest rannym ptaszkiem i miedzy 6 a 7 robi nam pobudki,,,poza tym musze Damiana do szkoły wyszykowac:tak:

u nas choinki wogole nie bylo w tym roku bo nie bylo nas cale swieta.jedynie u Damianka w pokoiku stoi jeszcze taka malutka ale jakos dodaje uroku kiedy wieczorem sie ją zapala:tak:

a u nas dzien zleciał....oczywiscie praktycznie wszystko kreciło sie w bankach sklepach z wyposarzeniem łazienek itp...
no to teraz moge juz powiedziec na 100 % ze umowa kredytowa podpisana, dostalismy kosztorys od firmy ktora ma robic remont i juz na bank wchodzą od poniedziałku.
a jutro jedziemy do IKEA:tak:

musze wypatrzyc jakieś mebelki do chlopaków i kilka innych rzeczy:-)
no nic zmykam do wyrka.

dobrej nocy dziewczyny:tak:

i ja jeszcze do was zaglądam choć obiecuję sobie że pójdę wcześniej spać
dziś to normalnie rano prawie zasnęłam w busie na stojąco:szok::szok::szok: a z powrotem to już nie mam takiej możliwości bo bus jest tak zapchany że stoję prawie na szybie przedniej
a na dodatek kierowca jakiś porąbany jeździ- albo pisze smsy w czasie jazdy albo je orzechy woskie:confused::confused::confused:

paula- kurcze to nieciekawie macie z tym przeciekaniem, zresztą u nas to samo w ganku, po ścianach cieknie mam nadzieję, że jakieś zwarcie się nie zrobi
asia - u mnie też choinka stoi szkoda mi jej rozbierać tak miło jest jak lampki świecą:sorry2:
kasiamaj- jakbyś się ogoliła na łyso to byś nie miała problemów z wypadaniem włosów hihi;-):-D:-D już niedługo ochota na jedzonko wróci będziesz nam tu opisywać różne dziwne połączenia smakowejak kacha:-D:-D
kacha- to chyba nerwy przed końcem, na szczęście to tylko sen, będzie ok
kata- to musi być fajny program ale narazie nie mam czasu żeby się pobawić bo piszę prace zaliczeniowe dla M.:wściekła/y:
stefanka- położyłaś Gajutka?
atata- no ja też wstaję wcześniej bo 5.30:sorry2: szkoda Darusi że musi tak wcześnie wstawać ale cóż na to poradzić:sorry2:
viki
- jak mdłości? dla mnie to z czekoladą to nie byłoby takie oczywiste, w końcu V. tak za tobą chodził ostatnio;-)

no i co tam więcej hmmm Łukasz ma manię traktorową, bawi się traktorem, rysuje traktory (takie nieporadne kwadraty z kołami, ale zarysy mają) - pewnie odziedziczy talent rysunkowy po mamusi:zawstydzona/y:;-) i mnie terroryzuję zebym mu rysowała traktory, z klocków układa traktory, normalnie szok:szok::szok:

dobrej nocki kochaniutkie

hehehe Aga, nie to nie te mdłosci o ktorych myślisz hihihihih

a u was traktory a u nas Paweł wciaz mowi by namalowac mu ose:szok:
nie wiem skąd mu sie to wzięło ale uwielbia pszczoły i osy malowac....poza tym kwadraty, kolka i trójkąty....:-)

Kobietki najadłam się słodyczy i od razu humorek lepszy;-) Ja też myślę, że te głupie myśli mnie przez to oczekiwanie długie nachodzą :sorry2:
Viki, a ja jakoś tak Ci wróżę jeszcze jedno bobo:-) Fajna taka córcia by była ;-)
Aga życzę Ci, żebyś w busie nie zasnęła, a jak już Ci się zdarzy to przynajmniej na ramieniu jakiego przystojniaka:-p
Kasiu to może w piątek na wizycie już będzie jakiegoś pisiorka widać :confused::-p A jak pisiorka nie będzie to córcia będzie :-D
Kurcze, ale mnie zgaga męczy, mam jak zwykle za to swoje obżarstwo :-p

Echh, chcialam sie na wieczor przywitac i mi sie calkiem konkretky post skasowal...
Wiec tylko tak w skrocie:
Paula wspolczuje z tym zalaniem... ja to mam schizy jesli chodzi o polaczenie wody i elektrycznosci... moze dlatego ze moj tato elektryk... Mam nadzieje ze jakos jednak Wam zrekompensuja straty...
Viki udanych zakupow i jak najszybszego i najmniej stresowego urzadzania sie!
Aga nie rozpieszczaj tak M, daj mu sie troche wykazac!;-) Chociaz moj R to tez ma alergie na pisanie czegokolwiek... nawet nad smsem sie poci:szok: Takie sa niektore chlopy.....
Kasiamaj, ja sie farbowalam w ciazy, bo chyba bym sie podlamala psychicznie jakbym miala taka zaniedbana z odrostami lazic, a to tez nie najlepsze dla malenstwa jak mama ma dola:baffled: Na pewno w tych oparach farby nie za dobrze dlugo siedziec...

Nie wchodzilam dzisiaj na bb, bo sie i z rodzicami zagadalam na skypie i mnie caly dzien glowa bolala...chyba na ta zmiane pogody jakas wrazliwa jestem bo ma byc niedlugo cos kolo 1 czy 2 stopni w +! :szok:

Choinki u nas tez juz dawno nie ma... mnie po swietach juz choinka nie cieszy, ale w domu rodzinnym tradycyjnie do Trzech Kroli trzymalismy (chyba ze byla zywa i sie wczesniej posypala;-))

dzień dobry
a raczej chory :-(
obudziłyśmy się przed 7 to raz
dwa: od wczoraj mam lejący się z nosa katar :-( bolą mnie oczy (łzy ciekną ciurkiem), zatoki i w ogóle cała lewa strona twarzy
co se włożę tampona do nosa z chusteczki to kindżoł mi wyciągnie ;-)

przemyciłam jej dzisiaj eurespal w piciu bo samego nie wypije a doleczyć się nie może :-(

ech... szpital w domu :-(

asia zamówiłam sobie bikini wiśniewskiego - w merlinie są wyprzedaże ;-)
viki udanych zakupów! my się wybierzemy chyba najwczesniej po 18 bo t. urlopu nie dostanie wcześniej :sorry2:

o rany
nie mam siły patrzeć

miłego dzionka babeczki! :*

hej
z rana
znów nie wyspana
spałam ze trzy godziny bo Łukasz ma katar i nie mógł spać cały czas popłakiwał i dopiero jak mu dałam syrop od gorączki i wzięłam do siebie to zasnęliśmy na dłużej tzn. :sorry2:

wczoraj przyjechało łózko jeszcze muszę zamówić materac:sorry2:

reklama
hej

ja tylko na krotko, nie mam czasu na czytanie a Wy jak na zlosc duzo napisalyście.

Aga, Kata zdrowka zycze

Kasia ja nie farbowalam wlosow w ciazy, tylko na poczatku grudnia zrobilam balejaz bo chcialam dobrze wygladac w szpitalu a i dziecko bylo duze wiec nie bylo problemu.
Mi osobiscie lekarz zabronil, powiedzial zeby nie farbowac. A jak putalam fryzjerke to powiedziala ze ona by farby nie robila, balejaz to jeszcze bo jego sie nie naklada na skore tzn nie ma z nia kontaktu a farba ma wiec lepiej nie robic.
Ale pewnie ile lekarzy i fryzjerów tyle wersji.

u mnie mroz -16, szyby zamrozone w srodku i na zewnatrz, aaaaaaaaaaaaaaaaaa kiedy koniec tej zimy aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

i tyle, wieczorkiem obiecuje poprawe i cos wiecej skrobne do Was bo w pracy nie mam czasu, tylko Was poczytuje od czasu do czasu bo nie umiem, sie oprzec zeby nie zagladac :tak::tak:.

buzka i milego dnia

Do góry