reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Witam!
Ja na chwile bo maly sie budzi;-)
Nareszcie czuje sie dobrze i zastoj chyba minal.Trwalo to pare dni i juz nie wiedzialam co robic bo naczytalam sie o masowaniu piersi i o tym ,ze nie wolno ich masowac i bylam calkiem wsciekla i zielona w temacie.W koncu uwierzylam jednak doktor i nie masowalam, robilam tylko oklady i przystawialam do cyca.Oby tylko to sie nie powtarzalo.
Ataata trzymam kciuki za Twoja malenka.Mam nadzieje ,ze ta doktor, do ktorej chodzisz jakos jej pomoze i nie bedziesz musiala czekac do 4 go miesiaca az samo przejdzie.
Kasiu za Ciebie tez trzymam.Oby sie ulozylo w Twoim zyciu.

reklama
my po spacerku, teraz karmie i klikam 1 ręką :-):-):-)

my jeszcze czekamy na pesel, więc nie wiem nic w tym temacie :-)
no ale fakt to dość dziwne :-)

Weroniczka ja też same superlatywy o chuście słyszałam. Powtarzam tylko co lekarz powiedział, widać co specjalista to inna opinia :tak:

hej Aneczka! super, że u Ciebie już dobrze ;-) trzymam kciuki!

Witamy!:-)
ja tez klikam jedna reka...(kurcze jak niewygodnie:-D ) no i my tez po spacerku, takie słoneczko dzisiaj...pieknie:tak:

Kasia, Ataata trzymajcie sie dziewczyny....takie to wszystko czasem pokrecone.

Milego dnia!!!

Witajcie Dziewczynki :)
Wielkie dzięki za wsparcie, dzisiaj humor i perspektywy już znacznie lepsze ;)
Co do peselu to my nie mamy z racji tego, że mieszkamy w UK i chyba nie będę się prosić o pesel i paszport w Polsce, bo z wyrobieniem polskiego stałego paszportu jest trochę latania. Chyba załatwię Oliśkowi paszport angielski. Nie chce mi się latać co chwilę do Polski, planuję przylot na przełomie kwietnia i maja na jakieś dwa tygodnie, ale paszport stały trzeba odebrać osobiście, więc po kolejnych dwóch tygodniach nie będę przylatywać tylko po to, żeby paszport odebrać.

Witam mamuśki i bobasów

kacha_wawa czytałam twoja historie i cię podziwiam że znalazłaś siłę aby dokonać takiego wyboru wiekszość kobiet nie zrobiła by tego co ty i trzymaj sie pamiętaj że masz nas my ci pomożemy chociaż na duchu cię podtrzymamy.;-)

U mnie nadal chorzy ale idzie nam już na zdrowie tak ja myślę (tfu, tfu) mała kaszle ale już mniej wyklepuje ją po każdym karmieniu i dużo nosze aby flegma się odkrztuszała łatwiej dzięki bogu nie gorączkuje to jest dobry objaw.
Jutro ide z nią do lekarza niech mi ją osłuchaj czy w oskrzelach się nic nie dziej a szczepienie nam przepadnie na następny tydzień pewnie, ale ważne żeby była już zdrowa.:tak::-(

Jesli chodzi o PESEL to dla calego stulecia dodano 20 do miesiąca urodzenia. A to dlatego że numery by się pokrywały z osobami urodzonymi w 1907 roku.

My dzis bylismy z malym na szczepieniu. Wzielismy tą szczepionke w jednym ukluciu i moj maly bohater zaplakal tylko przy ukuciu a potem juz byl dzielny, Jak wrocilismy to przespal 3,5 godzinki a teraz na zmiane przysypia i sie troszke zali. Mam nadzieje ze noc bedzie Ok.
A i Pani doktor wreszcie nas pochwalila ze maly ladnie przybral na wadze (900g przez niecaly m-c) i wazy teraz 4400.:))). Dobrze ze nie sluchaam tej z poradni i nie budzilam go na karmienie tylko daje na zadanie

Aneczka dobrze ze już po zapaleniu i życzę Ci, aby nie nawracało. Ja niestety mam chyba skłonność do nawracających zapaleń, bo dziś znowu zastój i ból cycka. Już mam tego serdecznie dość, robię okłady, pilnuję się żeby mnie nie przewiało, Synek ładnie ściąga z cycków a u mnie wraz zastoje się robią. Zaczynam myśleć, że to może, dlatego że mam dużo pokarmu albo szybka napływa i w przerwach między karmieniami mi się to blokuje. Już naprawdę jestem tym zmęczona, bo ciągle biorę ten cholerny ibupron i już się zaczynam zastanawiać, co dla małego lepsze, czy to moje mleko ciągle spaskudzone lekami czy mleko modyfikowane.

Kasia zycze Ci aby wszystko sie poukladalo.

Życzę zdrówka dla mamusiek i dzieciaczków.

pozdrawiam

kasiu
paszport wyrabia sie w konsulacie polskim w londynie i najlatwiej jest wyrobic paszport tymczasowy na podstawie angielskiego aktu urodzenia a ze ty rodzilas w polsce chyba to na podstawie polskiego aktu urodzenia :)) na stronie konsulatu wszystko super wyjasnione a jak czegos nie przeczytasz to mozna maila wyslac.
posiadanie przez dziecka paszportu brytyjskiego w przypadku gdy jest obywatelem polskim ( a jest jesli rodzice sa ) nie jest mozliwe.
pozdrawiam

reklama
Stefanka, Oliś się w Belfaście urodził ;) Mamy angielski akt urodzenia ;)A najbliższy konsulat mamy w Edynburgu ;) Czekamy jednak na wizytę konsularną tutaj na miejscu, bo nie chce mi się z Młodym bujać promem ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry