reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Ataata, Paula ja od poczatku uzywam butelek AVENT 125 ml i mam tam smoczek nr 1 i maly pije przez niego zarowno mleczko jak i herbatke. I u nas super sie sprawdza. To jest smoczek antykolkowy, maly bez problemy ciagnie przez niego i mleko i herbatke. Nie wiem czy to akurat kwestia smoka ale kolek nie mial a ulewa sporadycznie jak sie wscieka i wyglupia zaraz po zjedzeniu wiekszej ilosci. Moze sprobujcie tych buteleczek i smoczkow. Ja osobiscie polecam. Tylko musze kupic juz ta wieksza 260 bo maly po dluzszej przerwie miedzy jedzeniem zjada czasem 150 i musze biegac dorabiac.

A odnosnie pieluch to wczoraj skonczyly sie 2 Pampersa i zaczekam juz zakladac 3 (choc 3 takie troszke na wyrost ale 2 z kolei juz na styk). I zaczelam od paczki HUGGISOW ktora kupilam w ramach eksperymentu i po Waszych zachwalaniach. I niestety kompletnie mi nie leza :no::no::no:. Zdecydowanie wole Pampersy, jakos wygodniej sie je zaklada, lepiej leza na maluchu a poza tym 3 sa nasaczane czyms pachnacym, przez co mniej czuc mocz i pewnie to tez na dzialanie przeciwodparzeniom bo to chyba jest nasaczane tym samym co mokre chusteczki bo zapach ten sam. Takze zdecydowanie zuzywam ta paczke co kupialm i tylko Papmersy bedziemy kupowac bo u nas lepiej sie sprawdzaja. A wieksze tez mają juz te gumeczki co Huggiesy.

ja tez wole pampersy, huggisy testowalam 1 i jakos mi nie przypasowaly :no:

a z aventa Madzia herbatke pije przez smkoka nr 2 a do mleczka mamy 3, to mleko AR jest strasznie geste wiec karmienie i tak trwa ok 20 min
niby butelki aventowskie sa antykolkowe ale u nas nie zapobieglo powstawaniu kolek, dopiero infacol dal rade

reklama
Kasia witaj ponownie, badz dobrej mysli. Operacja napewno sie uda i wszystko bedzie OK. Moim znajomym urodzila sie corcia z potrojna bardzo powazna wada serca ktorej nie bylo widac w trakcie ciazy. W 3 dobie zycia nagle zrobila sie sina, saturacja spadla strasznie i mala wiezli biegiem do Centrum Zdrowia Dziecka gdzie przeszlo bardzo skomplikowana operacje ktora udala sie za pierwszym razem w calosci po w planach byly 3. Mala rozwija sie prawodlowo choc jest troszke mniejsza ale przeciez musi nadrobic czas kiedy lezala w szpitalu po operacji. Takze staraj sie mysec pozytywnie choc wiem ze to bardzo trudne ale goraco wierze ze i w przypadku Olisia operacja napewno sie powiedzie i maluch bedzie rosl jak na drozdzach. Pozdrawiam

Dota gratuluje udanej imprezy, zazdroszcze ze tak wiele z Was ma to za sobą. Jeszcze m-c i nas to czeka.

Viki u nas jak zawsze gorsze rzeczy w sprzedazy niz w innych krajach.

Agnieszka u nas narazie 1 jest OK. Ale pewnie jak bedzie kaszka w diecie to trzeba bedzie smoczek zmienic.

ja jeszcze nie wiem kiedy u nas beda chrzciny bo nie wiem na ile tesc do Polski wraca, a wiec moze w maju moze w czerwcu a moze jeszcze pozniej :sorry2:
a ze chrzciny sa na wyrazna prosbe dziadkow wiec sie musimy dostosowac

No i święta, święta i po świętach....

U nas nadal widać efekty tego skoku wzrostowego (mam nadzieję że to o to chodzi), o którym mówiła Aneczka...trochę mnie to pocieszyło że jest podobnie u większości z Was...oby jak najszybciej to naszym maluszkom minęło;-).
Chociaż muszę przyznać że dzisiejsza noc była wreszcie super!!! Wiktor spał bez przerwy od 22 do 7 rano...coś tam postękiwał przez sen ale sie nie obudził....więc oby to już był koniec tego przeskoku:baffled:

Jutrzenka fajne te kalendarze:-) tylko że już całkowicie brak mi czasu na przeglądniecie ich...:angry:.
Jeśli chodzi o butelki u nas też od początku Avent, teraz już mamy tą większą 260 ml ze smoczkiem nr 2 i bardzo je sobie chwalimy, bo rzeczywiście także ulewanie jest u nas rzadkością. Do herbatek mamy butelkę NUKa ale mały często się krztusi pijąc z niej:-(

Weroniczka, Dotka fantastycznie że i u Was chrzciny się udały i dzieciaczki były grzeczniutkie:):-)

Ataata za Twoją namową kupiłam wczoraj na allegro nosidełko Baby Bjorn i czekam na nie z niecierpliwością...ciekawe czy Wiktorowi sie spodoba??:dry: A widzę że i wy jeszcze bez rożka sie nie obchodzicie...trochę mnie to martwi bo rożek już jest mały i zastanawiam się jak tu będzie wyglądało usypianie bez niego??:crazy:

Paula super że poprawiło się Julce i już tak Ci nie ulewa:-)

Asmodis to fajnie że mleczko pomaga a może to jednak nie alergia??!!:-)

Ewcia kolejny dowód jakiego masz towarzyskiego synka!!:tak:
A my jak byliśmy na USG stawów biodrowych (było ok) to nam powiedzieli, że następna wizyta nie jest konieczna, ewentualnie gdyby coś było nie tak to przyjść...ale nie kazali:-)

Aneczka oby te badania męża przyniosły mu ulgę i Tobie spokój o jego zdrowie:-)

Soida również zdrówka życzę dla tatusia!! A z Łukasza to może wyrośnie kolejarz skoro lubi pociągiem podróżować??;-);-)

Kasia witam Cię serdecznie:-). Podobnie jak Paula nie wiedziałam że macie takie problemy ze zdrówkiem, ale życzę Wam aby wszystko się Wam ułożyło i Oliś był zawsze pięknym, zdrowym chłopcem:tak:.

A poza tym mam pytanie odnośnie Pampersów...bo od niedawna zaczęliśmy używać już 3 i dotąd byłam bardzo zadowolona, ale te 3 to mam wrażenie że przemakają?? Wcześniejsze rozmiary wydaje mi się bardziej chłonęły siusiu, a te jakoś tak dziwnie...

Nam niestety też. Agnieszka, a jakie objawy ma Twoja dzidzia?
U nas lekka gorączka, rumience na polikach, mniejszy apetyt, a chwilami nawet brak... ślinienie się, gryzienie rączek i wszystkiego co w rączkach. No i bardzo malutki marudzi...

Trochę mnie to uspokoiło, że u Was jest tak samo... Myślałam, że za wcześnie... Kupiłam dziś małemu maść na dziąsełka, żeby mu choć troszkę ulżyć. Teraz już śpi, więc zobaczę jak będzie jutro. Biedne te dzieciaczki.

reklama
dota ale powiem ci cos w sekrecie.... jak damian mial 3 miesiące..było dokładnie to samo..a pierwszego zęba mial jak skonczył 8 miesięcy:rofl2::-)

Do góry