reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Witam.

Kasia hehe uśmiałam sie z tych 2kg lodów:-D Łanie sobie życie umilasz... :-D nie no żartuje, smacznego

viki super przebrania, u mnie też Halloween sie jeszcze nie przyjęło, a szkoda, bo fajna zabawa

Agatko a czemu Daria bierze antybiotyk?? może rzeczywiście on jest przyczyna. A jak dzis z apetytem ??
Taaaa wierzyłam w to że to przez antybiotyk, ale już nie wierze!!!! Darii najwyraźniej sie spodobało niejedzenie!!!! Tylko niewiem czemu??!!! Z lenistwa? Bo nie trzeba siedzieć w krzersełku i poświęcić te 5 minut 3 razy dziennie na spokojne siedzenie?! Jeddyne wytłumaczenie jakie znalazłam... a skąd wiem że to nie przez antybiotyk? Bo wchoraj już nie wytzrymałam i wręcz wmusiłam jej na siłę obiad..:-(posadziłam na kszesełku, nałożyłam obiadek ze słoiczka jej ulubiony (bo mam zawsez na czarną godzine słoiczek, więc nałożyłam jej połowe bo żołądek skurczony, z reszta nie liczyłam że wogóle to ruszy... Daria jak zwykle chisteria, płacz, łkanie, ale ja jej na siłę wsadziłam do buzi pierwszą łyżeczkę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
I wiecie co...? Zaskoczyła:sorry:, przestała płakać, zaczęła jeść, ito tak jakby nie jadła przez miesiąć:szok: zjadła wszystko i zaczęła sie dzrezć o jeszcze:szok: więc przyniosłam, zjadła wszystko!!!!
No i powiedzcie mi oco tu chodzi:confused: bo ja już zgłupiałam....

A my nie pójdziemy na cmentarz bo Daria dalej na antybiotyku, szkoda bo w sumie bym chętnie poszła

Miłego dnia

reklama
Witam się i ja!!!

Wczoraj byłyśmy w lumpie i wydałam ponad sto pln :szok:
Ale kupiłam 3 kurtki, 3 polary dla D, siatkę ciuszków dla Julki i sobie sweterek... Nigdy tyle nie kupiłam na raz... :eek::-D

Ataata nie mam pomysłów czemu Darunia nie chce jeść... Jak bierze antybiotyk to powinna bo jak żołądek pusty to żeby ją nie bolał potem... :sorry2: Dawaj jej to co lubi najbardziej. Niech cokolwiek zjada... :tak:;-)

Viki jak Pablo?

Alex temperatura przeszła?

Aga to szybko się ze wszystkim obrobiłaś ;-) obudziłaś się z weną? :-D

Coś mnie gardło od wczoraj boli... oby nic mnie nie rozwaliło... :dry::wściekła/y:

Dla wszystkich pozdrowionka i miłego dnia!!! :-):-):-)

ata a może nie ma czasu jeść? ;-) dzieci tak mają - albo jedzą bez opamiętania albo są okresy kiedy rodziców trzeba przetrzymać ;-) teraz nadrobi :tak:
viki super wyglądali :szok::-) no i jak widać halloween się u nas przyjmuje :-)
obiad wstawię potem: mam kuraka :-)
dobrze, że z pablem lepiej :tak: ale głodomorek z niego :-D
kasia :-( co jest grane? :-(
alex :-( zdrówka dla olivierka!
paula widocznie dobra dostawa była

mój t. jedzie dzisiaj z mamą na groby na wieś a popołudniu pójdziemy sobie do nas na cmentarz. ciekawe jak młoda zareaguje na kolorowe światełka ;-)

w nocy przebudziłam się na godzinę i obmyślałam plan remontu pokoju :-D

edit: viki http://lodz.ikea.pl :-)

Ostatnia edycja:
hehe kata dzis od rana myslalam o tobie zeby sie sie ciebie zapytac czy znasz termin otwarcia ikea w lodzi..ale tam na stronie tez nic nie znalazłam...wiesz cos wiecej????

paula, pablo humor ma w miare, ale pojawił się kaszel i to taki napadowy...jak zacznie to skonczyc nie moze...ale poki co kaszlał w nocy a teraz moze ze 2 razy sie zdarzylo ..no jakby nie bylo poprawy to jutro lekarza odwiedzimy..jedynie co mi sie nie podoba to jest mega blady.....:-(

a moj mąż juz w kolejnym samolocie paryż-warszawa. jeszcze kilka godzin i bedzie w domciu:-p:-D

viki widizisz jak ci czytam w myślach ;-)
otwarcie najprawdopodobniej 18 listopada choć sami w ikei nie podają jeszcze konkretnej daty :sorry2: ale na pewno bliżej niż dalej :-)
tu dyskusja o tym toczy się na bieżąco:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=267023&page=84 śledzę sobie ;-)
kini na kaszel pediatra przepisała homeopatyczny syrop malia - jest pyszny, słodziutki i malinowy - w ogóle nie czuć, że to lekarstwo, dorośli też mogą pić :tak: poza tym clemastin (ale on jest na receptę)
to czekaj na v. zwarta i gotowa :-p

idziemy na spacer...

Ostatnia edycja:
dzien dobry niedzielnie
my juz po sniadanku :))
VIKI ciesze sie ze ty sie cieszysz :))
no i narazie tyle wpadne potem obiecuje:))

Hejka z rana:-):-)

Dzisiaj mój kochany mąż wziął Olivię na dół o 7.30 a ja z Marcelkiem dalej w kimkę i tym sposobem ja spałam dzisiaj do 10:szok: (pierwszy raz od 2 lat:tak:) a Marcel dalej śpi:szok:

U nas dzisiaj pada strasznie więc zapowiada się dzień w domu. Pojechałabym sobie na zakupy ale chcę sobie kupic nowy wózek więc nie ma co przesadzac z wydatkami:-D

Viki domyślam się jaka musisz byc podekscytowana:tak: Mój chciaciaż codziennie wieczorem wraca do domu ale ja i tak jestem tak bardzo stęskniona że jak zbliża się weekend to już cieszę się jak gwizdek:-D
Napewno zaletą V trybu pracy jest to że nie zawieje u Was nudą:tak: Chociaż wydaje mi się że i tak jesteście tak dobraną parą że nie grozi to Wam;-)

Alex jak dzisiaj Olivier?? Spadła temperatura?? Ma jakieś inne objawy jeszcze??

Kata
ja mam to samo:-D Jeszcze się nie przeprowadziliśmy a ja już myślę co gdzie ustawię i jakie dodatki muszę kupic:-p:-D

Paula
fajnie że zakupy udanie:-D Ja nie chodze po lumpexach bo tutaj mają kiszki ale namiętnie kupuję na ebayu, szczegolnie dla dzieci:-D

Spadam karmic moją niunię:-)

Hejo

my juz po cmentarzu, poszlismy z kuba, musze przyznac ze dzielnie to znios moj bohater ;-), na pocatku byl w szoku bo jak wszedl i zobaczyl znicze to pokazywal i mowi si si si :-D:-D
Ja wrocilismy to padl jak pies pluto, bez jedzenia (tylko mleko przez 8 :eek::eek:), od razu rozebralam go i kazal sie zaniesc do lozeczka. Pewnie wstanie mega glodny.

U nas przeszywajacy chlod, kubie zrarzly rece pokazylam i mowil ojj jak juz wracalismy ale nie dal sobie zalozyc tych rekawiczek grubych od kurtki. Musze mu takie palcowe kupic bo gdzies mi sie zgubily i nie moglam rano znalezc.

Golabki sie gotuje na obiad i tak pachnie ze juz mnie ssie :-)

Ja ma dzis lenia wiec bedzie cytatowo ;-)

Ostatnio na śniadanie, obiad i kolację jadłby płatki:sorry2:

Dzisiaj byłam na woskowaniu. Nogi jako tako ale bikini:szok::szok: bolało jak cholera:sorry2:

To mu dawaj 3 razy dziennie to mu sie znudza i sam przyjdzie po cos innego ;-). A jakie platki mu dajesz, takie normalne kupne i na zwyklym mleku??
Ja sie ostatnipo zastawialam w sklepie czy ktors platkow bym kubie nie mogla juz kupic.
Co do wosku to wiem co czujesz ;-), bylam kiedys ale jakos nie chcialo mi sie chodzic i zrezygnowalam.

kurka wiecie jak sie ciesze ze V wraca....
normalnie jestem juz taka podekscytowana...hehe

a dasz rade wytrzymac do nocy ;-);-):-D:-D. Fajnie ze V wraca, odpoczniesz sobie i zregenerujesz sily. A ile bedzie w domku??

Viki mogłaś mi to prasowanie podrzucić, ostatnio mam na nie fazę i prasuję wszystko co się da :-)

a moge wpasc ze swoim ;-);-)

Bo wchoraj już nie wytzrymałam i wręcz wmusiłam jej na siłę obiad..:-(posadziłam na kszesełku, nałożyłam obiadek ze słoiczka jej ulubiony (bo mam zawsez na czarną godzine słoiczek, więc nałożyłam jej połowe bo żołądek skurczony, z reszta nie liczyłam że wogóle to ruszy... Daria jak zwykle chisteria, płacz, łkanie, ale ja jej na siłę wsadziłam do buzi pierwszą łyżeczkę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: I wiecie co...? Zaskoczyła:sorry:, przestała płakać, zaczęła jeść, ito tak jakby nie jadła przez miesiąć:szok: zjadła wszystko i zaczęła sie dzrezć o jeszcze:szok: więc przyniosłam, zjadła wszystko!!!!

kuba tez czasem dla zasady nie chce nawet sprobowac co mu daje, albo wieczorem mleko jak zobaczy to ucieka i sie wyrywa. Wtedy R wkracza do akcji ;-);-), bo my wiemy ze on zje tylko po prostu to jest odwlekanie, np zeby nie isc do lozka, bo jak juz mu R da np pierwsza lyzke to zjada wszystko :confused::confused:

Wczoraj byłyśmy w lumpie i wydałam ponad sto pln :szok:
Ale kupiłam 3 kurtki, 3 polary dla D, siatkę ciuszków dla Julki i sobie sweterek... Nigdy tyle nie kupiłam na raz... :eek::-D

kurde to niezle, tyle rzeczy za taka kase, gratuluje udanych lowow ;-)

w nocy przebudziłam się na godzinę i obmyślałam plan remontu pokoju :-D

hehehe szalona :-D:-D:-D

paula, pablo humor ma w miare, ale pojawił się kaszel i to taki napadowy...jak zacznie to skonczyc nie moze...ale poki co kaszlał w nocy a teraz moze ze 2 razy sie zdarzylo ..no jakby nie bylo poprawy to jutro lekarza odwiedzimy..jedynie co mi sie nie podoba to jest mega blady.....:-(

zdrowka dla Pabla, zeby sie obeszlo bez lekarza, a moze dlatego jest blada ze malo jadl??

Alex jak Oliwierek??

Elcia Ty gadulo :-p:-p:-p

ale namachalam posta, niezla jestem co :-D:-D

No Jutrzenka niezła jesteś, niezła... :-D

Viki zdrówka dkla Pawełka oby nic z tego nie było...:tak:;-)

Elcia nie obiecuj, nie obiecuj tylko dawaj... :tak::-)

Sylwia u nas cały towar od was z wysp :-D Mark&Spenser, Next, George, Ladybird itd... ;-)
I udało wam się wygrać ten przetarg na mieszkanie?

Kata już czekasz jak na zbawienie z Ikea? :-D

A u nas dziś na obiadek ziemniaczki i mielone duszone w cebulce... mniaaaammmm... :-):-):-)

A po obiadku murzynek. Już się piecze :-)

reklama
Do góry