• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2009

Georgina, nie wiem czy herbatki są zdrowe, ale mnie po nich od dawna (jeszcze przed ciążą żołądek bolał), więc zakładam że jednak maja w sobie jakies Edwieścieileś, albo cuś niezdrowego :-)

A jeśli chodzi o orzeszki włoski, to dobrze jeść niezależnie od tego, czy się jest w ciąży.
Ja mam teraz problemy z koncentracją i pamięcią (tzn. w porównaniu z tym jakimi dysponowałam wcześniej - po prostu trudniej mi się skupić na czynnościach i kupa rzeczy wylatuje mi z głowy. Pierwszy raz prowadze kalendarz:szok:), to mi mówią, że mi mała rozum odbiera :-D

reklama
Co by się nie wkurzać znowu na swoją cerę to dziś zakupiłam sobie tonik i kremik pod puderek. Oczywiście zaznaczyłam, że w ciąży jestem i na pewno w tych specyfikach nie może być wit A.
Mam nadzieję, że zdziałają cuda te specyfiki. Tzn jestem dobrej myśli bo wcześniej miałam z czego zdaję sobie sprawę zbyt tłusty krem pod puder a tłuste kremy też lubią pryszcze;/ Ostatnio mam zły humor jak widzę pryszcza na mojej twarzy. Może też dlatego są bo gdyby nie ciąża kończyłabym okres a wówczas zawsze miałam wysyp;/

Ja tabletki odstawilam we wrzesniu( w sierpniu bylo ostatnie opakowanie jakie wybralam ) ....po 7 latach ich łykania :eek:. Mialam taka burze hormonalna ze przysiegalam sobie ze juz wiecej nigdy nie bede lykac tego swinstwa.Spac nie moglam ,oblewaly mnie poty zimne - gorace! Bolały mie piersi tak ze nawet sie umys nie moglam ,bolala mnie glowa ,raz sie smialam zaraz plakalam.wszyscy mnie wkurzali .Bolal mnie brzuch ,a @ przychodzila kiedy chciala - raz na 2 miesace itp .
Zaszlam w ciaze po wybraniu hormonow dopiero w marcu :szok:. Tabletki tak spusztoszyly moje cykle ze ,az balismy sie ze nie bedziemy mogli miec wiecej dzieci !

wiesz.., też się o to bałam... zważywszy na to że pierwsze tabletki zapisano mi bez zrobienia hormono-testów, i okazało się (po 2 latach!!!!) że zawierają ogromną ilość hormonów, o wiele za dużo jak dla mnie, potem zmieniono na inne po których czułam sie koszmarnie(podobnie jak Ty) więc sama na własną rękę je odstawiłam, no i potem się zaczęło -okres był kiedy chciał, albo nie było go przez ponad 2 miechy, itp.. Także ogromnie cieszę sie że Filipek się począł, i mam nadzieje że jest zdrowiutki:) Tylko zastanawiam się jak juz młody będzie na świecie jaką formę zabezpieczenia wybiorę po porodzie... Myślała juz może któraś z Was o tym ?

ZDAŁAM, ZDAŁAM, ZDAŁAM !!!
Jaka ja byłam mądra jak odpowiadałam:-D chyba to zasługa synusia:tak:

was to normalnie nie można zostawić na parę godzin nawet, bo płodzicie tyle tekstu:laugh2:

Co do moich doleglowości mam dziś całodniową zgagę:confused2:
piecze jak choinka w przełyku:wściekła/y: może to coś młody majstruje mi albo w żołądek kopie
Mój T tradycyjnie pojechał na 'megapilne' konsultacje i nie mam z kim świętować zwycięstwa...upijam się za to procentami. 100% to za dużo?:laugh2::laugh2:

ZDAŁAM, ZDAŁAM, ZDAŁAM !!!
Jaka ja byłam mądra jak odpowiadałam:-D chyba to zasługa synusia:tak:

was to normalnie nie można zostawić na parę godzin nawet, bo płodzicie tyle tekstu:laugh2:

Co do moich doleglowości mam dziś całodniową zgagę:confused2:
piecze jak choinka w przełyku:wściekła/y: może to coś młody majstruje mi albo w żołądek kopie
Mój T tradycyjnie pojechał na 'megapilne' konsultacje i nie mam z kim świętować zwycięstwa...upijam się za to procentami. 100% to za dużo?:laugh2::laugh2:

czem predzej sle gratulacje !!!!

Hej dziewczynki a ja dzis sie zle czuje bo mnie jakies chorobsko zlapalo gardlo boli, glowa boli, katar i nic sie nie chce zjadlam chyba z pol glowki czosnku i pije wode z cytrynka no i rutinoscorbin bo nie wiem czy cos jeszcze mozna wziac a moja ginka w ogole nie odbiera ode mnie tel:(
Poczytalam Was troszke i mi sie milo zrobilo jak opowiadalyscie o tych testach i w ogole jak sie cieszylyscie ja odstawilam w sumie tabletki w grudniu ale moj T wrocil dopiero pod koniec lutego nie staralismy sie jakos specjalnie o dzidzie nie myslalam o tym stwierdzilismy ze bedzie co bedzie i kiedy pora przyjdzie ale wiadomo wiedzialam ze cos sie wydarzy jak sie nie zabezpieczam hihi NO i udalo sie dosyc szybko bo w niecale 2 miesiace i bardzo sie cieszylismy. Moj T do tej pory sie ze mnie smieje ze wyszlam z tym testem jak sparalizowana i sie jakalam ze tu sa dwie kreseczki a on tylko sie pytal czy na pewno bo bal sie cieszyc za szybko:) NO i zlecialo juz sie nie moge doczekac jak nasza Oliwka wyskoczy:D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry